הכנת פירה פרווה

דף חדש4

New member
הכנת פירה פרווה

איך להכין פירה חלבי טעים אני יודעת- איך אפשר להכשל עם חלב וחמאה, מלח ופלפל- יוצא טעים.
אבל- פירה לארוחה בשרית שיהיה, המילה מעוררת התאבון הזו- נימוך- איך אני מכינה פירה פרווה טעים?
להוסיף מרגרינה במקום חמאה ומים רותחים עם מעט אבקת מרק עוף בפנים במקום חלב- אני יודעת.
אבל זה פשוט לא מספיק טעים!
איפה פספסתי?

מיכי 10

Member
זה נורא פשוט!

קודם כל, אני לא נוהגת לתקן טעויות הקלדה או שגיאות כתיב בפורומים. אבל שאלת בעצמך, אז המילה היא נִימוֹחַ (שורש מ.ו.ח. והכוונה למשהו שהתרכך).

כדי להכין פירה תפוחי אדמה פרווה, שופכים את מי הבישול שלהם לכלי אחר. מועכים היטב את תפוחי האדמה. מוסיפים להם בחזרה מעט מאותם מי בישול, מוסיפים מרגרינה, או - בריא יותר - מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור (או לבן) וזהו! (אפשר מעט מאד אגוז מוסקט מגורר. אבל לא צריך). גם אין צורך באבקת מרק.

דף חדש4

New member
זה נשמע קל ונהדר ותודה על תיקון שגיאת הכתיב...

גםאני5

New member
לא מזמן למדתי להוסיף מעט חרדל ופלפל לבן (כדי לא להרוס את הצב

צבע)

מיכי 10

Member
כתבתי לעיל: פלפל שחור (לבן), כי אני יודעת שיש אנשים

שהנקודות השחורות של הפלפל מפריעות להם, והם מחליפים אותו בפלפל לבן.
אבל החרדל הוא חידוש מעניין בשבילי בפירה. תודה, אנסה את זה. :)

גםאני5

New member
הרעיון הוא של חמותי עוד משהו שהיא משתמשת בו

ל"תיבול" הפירה לילדים שלא אוהבים שמקלקלים להם את המרקם בחתיכות משונות:
לטגן בצל, להטות את המחבת עם השומן שספג את טעם הבצל מעל הסיר עם תפה"א המסוננים. למזוג (לטפטף?) את השמן מהמחבת תוך כדי כך שמהדקים היטב את הבצל שלא יחליק בעזרת כף עץ גדולה. מקווה שההסבר ברור מספיק. השמן נותן לפירה טעם בצלי עדין ואת הבצל ניתן להגיש בצד ולהציע לסועדים כתוספת.

מיכי 10

Member
תודה, נחמד.

וההסבר שלך ברור לעילא ולעילא. אפילו למישהו שלא רגיל לעבוד במטבח.

אישית, אני אוהבת פירה ת"א בכל מצב, כולל בלי שום תיבול חוץ ממלח.
אבל גם אוהבת לנסות טעמים חדשים, כמו למשל את החרדל, שהזכרת קודם.

שמן זית.

אין צורך באבקת מרק.
מלח, פילפל מספיק.
בשביל פירה בסיסי זה לדעתי מספיק
אין צורך בתוספות.

mykal

New member
פירה,

1)לדעתי גם מה שאת עושה לפירה הפרוה צריך להיות טעים,
אבל ההרגל של הטעם החלבי --דומיננטי אצלך ואז שום דבר לא 'מתחרה בו'.
2)כשאני מכינה פירה פרוה, אני שופכת את המים עד ממש יבש, מועכת היטב ומוסיפה
בצל מטוגן, עם קצת פלפל לבן (שחור). התוצאה טעימה מאד.
3)עוד משהו--טעם הפירה מושפע מאוד מסוג תפוח האדמה שאת משתמשת.

מיכי 10

Member
מסכימה איתך, mykal, וגם עם טיפונת133, ש-

פירה תפוחי אדמה לא באמת צריך את כל התוספות חוץ ממלח. אבל אם כבר מוסיפים, אז אלה התוספות המומלצות. וגם נכון שסוג תפוחי האדמה משפיע.
כתבתי על נושא הפירה כבר בהרחבה בפורום בישול מולקולרי מודרני.

אני עושה בלי מחאה ובלי מרגרינה

לבשל תפוחי אדמה שיהיו רכים מועכת ...לחוד מטגנת במעט שמן זית הרבה בצל ומשדכת בנייהם..מלח פלפל שחור מעט כמון.....בעיני דלקטס

Justacook

New member
אני הולך להסתכן

ולהגיד מיונז
אני יודע שזה ממש מוזר אבל מיונז טוב מספק את הדרישה לפירה קרמי ונימוך, רק זהירות עם המלח.
בנוסף למרקם ממש חלק אפשר להעביר את התפו"א דרך מסננת, זה דורש סבלנות ועבודה אבל התוצאות שוות את זה.

RamiSun

New member
אכן,

זאת בדיוק התשובה.
מיונז נותן לפירה מירקם וטעם "חלבי"
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

דף חדש4

New member
מיונז. אני פוחדת ממנו

גם לא כזה בריא (מלא כולסטרול) גם מתקלקל בקלות בחום.
יש מתכון לסלמון שמכניסים אותו לתנור מרוח במיונז... נראה לי תמיד בעייתי.
יש לי חברה שמכניסה מיונז לקציצות ההודו- עוף שלה....
אני משתדלת לבשל בריא...

מיכי 10

Member
גם אני משתדלת, ויש כמה מוצרים שכבר שנים אני לא מכניסה הביתה,

אם כי לעתים רחוקות אוכלת חלק מהם בחוץ. אחד מהם הוא מיונז. אבל דווקא דג סלמון עם מיונז ותבלינים בתנור, הוא לא בעייתי. אני יודעת שזה לא נתפס לך בהיגיון, שמוצר רגיש כזה, ששומרים במקרר, יהיה בחום של תנור. אבל זה באמת יוצא טעים להפליא.
יחד עם זה, מאחר שהפסקתי להשתמש במיונז, אני מחליפה אותו בהכנת סלמון בתנור - בשמן זית, וגם זה יוצא נפלא (כולל מיץ לימון, מלח, פלפל שחור, ולפעמים עשבי תיבול. ואפשר גם מעט שום).

ולגבי עוף; קיבלתי לפני כמה שנים מתכון של עוף בתנור, שמורחים קודם בתערובת של שליש מיונז, שליש קטשופ (שגם אותו אני לא קונה) ושליש דבש. וזה היה טעים מאד!

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מי אמר שמיונז מלא כולסטרול ?

מיונז אכן מכיל ביצים אבל ביחס של חלמון אחד לכוס שמן במיונז ביתי משובח והרבה פחות בתעשייתי.
השמן צמחי ובו אין כולסטרול.
&nbsp
להגיד על מיונז שהוא מלא כולסטרול זו הגזמה ונראה לי שאת מפחידה את עצמך לשוא.

מיכי 10

Member
באמת

בדיוק קניתי אתמול שמן חמניות, כי היה לי רק שמן זית בבית. אז כתוב שיש בו פחות מ-25 מ"ג כולסטרול ב-100cc. לי זה נשמע מעט, אבל אני לא מתמצאת. לשם השוואה, בדקתי בשמן הזית, ושם כתוב אותו דבר: פחות מ-25 מ"ג.

בעבר הייתי מכינה בעצמי מיונז מצויין, אבל מאז ששמעתי לפני שנים את כל ההפחדות, הפסקתי לגמרי, וגם הפסקתי לקנות.
האם לדעתך אפשר להרגע ולחזור להכין מיונז (=מיונית)?

למעלה