הכנת פסטה טרייה מסולת- מומלץ?

Einavc4

New member
הכנת פסטה טרייה מסולת- מומלץ?

שלום,
ראיתי במתכונים מסוימים ברשת שמשתמשים להכנת פסטה טרייה בסולת. האם כדאי להכין את בצק הפסטרה רק מקמח הסולת או לשלב בו גם קמח רגיל?
ואיזה מרקם נותנת הסולת לפסטה?

תודה רבה
 

prizman

New member
תשובה מאוד חלקית.

פסטה מסולת לא ניסיתי להכין, פסטה מחיטת דורום שגרוסה גס למדי כן. לא אהבתי את המרקם
והעדפתי להיסיף כ 40-50% קמח רגיל.
אבל כפי שכתבתי לא מזמן יטשתי גי מהר את תחום הכנת הפסטה הביתית, לא נראה לי עיסוק משתלם
לעומת פסטה יבשה קנויה איכותית שקיימת היום אז אני אולי לא דוגמא.
 

saribon

New member
אני מכירה ניוקי מסולת

פסטה אף פעם לא הכנתי עם סולת ולא שמעתי על צורת הכנה כזו. נראה לי שהיא גרגרית מדי להכנת בצק פסטה. אבל אם מצאת מתכון - אפשר לנסות אותו ולדווח ((-:
 

Einavc4

New member
הכנתי ויצא מוצלח!

אני גם חששתי שיצא גרגרי אבל המתכון דורש יותר קמח רגיל מאשר הסולת כך שזה איזן אותו.
 

TCHM

New member
התכוונת כנראה ל semolina flour

שזה קמח דורום ואין קשר ל semolina במינוח האנגלי שזה אמנם סולת
גם אם כך זה מופיע במתכון, הכוונה לקמח מיוחד להכנת פסטה (ועוד מוצרים).
.
 

Einavc4

New member
מעניין.. באמת ראיתי פירושים שונים

חלק אמרו שזה דורום וחלק סולת. על האריזה של שטיבל כתבו שזה סולת אך מתאים לפסטה טרייה.
 

Sloppy Joe

New member
סבתי היתה מכינה איטריות מסולת

היא היתה מכדררת כדורונים קטנטנים ושמה אותם במועך שום
לוחצת והיו יוצאים מלא איטריות קטנטנות
היינו אוכלים את זה עם בצל מטוגן וקשקבל
לדעתי המתכון מורכב מקמח סולת מלח וביצים
 
למעלה