הכנת תיק הגירה לתל אביב

הכנת תיק הגירה לתל אביב

שלום. אני מכין לי תיק הגירה לתל אביב. אני בקרוב עובר לקנדה (וונקובר) לאחר הצעת עבודה משם וקבלת ויזת עבודה. יש לי כמה שאלות: 1. האם אישתי יכולה לעבוד אוטומטית או שאני צריך לבקש מכתב מסויים ממי שדואג לי לויזת עבודה? 2. האם בעקבות המכתב צריך לשלם עליה אגרה? 3. איזה מסמכים תומכים מביטוח לאומי צריך לארגן? היכן אני מוצא אותם? 4. איזה מסמכים תומכים ממשרד הפנים צריך לארגן? 5. האם אני עושה בדיקות רפואיות בארץ לפני הגשת התיק או רק לאחר שקוראים לי לבדיקות? לגבי האם צריך להגיש בקשה מהארץ או מקנדה ראיתי תשובות שניתנו לא מזמן לרגיעון. תודה מראש!

אם מי שדאג לך לויזת עבודה, עבד עם עורך דין

בקש שהמכתב הנלווה לטופס הבקשה יצטט במפורש את הסעיף בתקנות שמעניק לאשתו של עובד מנוסה רישיון עבודה פתוח (אני מקווה שה NOC שלך הוא A B או 0 ) מייד עם הכניסה. בדרך כלל אם הלנדינג עצמו נעשה בטורונטו, הם יודעים את זה ואין שום בעיה. מייד כשאתם מגיעים לפקיד (אם לא הגשתם את הבקשה קודם בשגרירות) אתם אומרים במפורש שאתם מבקשים 2 רשיונות עבודה, וצריכים לשלם פעמיים 150 דולר אגרה. לתיק ההגירה אתה צריך את טופס שמות מעסיקיך ותשלומיהם לביטוח הלאומי אין צורך לתרגם אותו. את מסמכי משרד הפנים (תעודת לידה, תמצית רישום) מזמינים מאתר משרד הפנים גם אותם אין צורך לתרגם. את תעודת הנישואין, כניראה צריך לתרגם ולהביא את התרגום לאישור של נוטריון. תבדקו אם תמצית הרישום מאשרת שאתם נשואים ואת שם בן/בת הזוג אבל אני לא חושב שזה פוטר מהגשת תעודת נישואין מתורגמת ומאושרת בידי המועצה הדתית או נוטריון.

למעלה