הכסף הוא דת

Original DNA

New member
הכסף הוא דת

אני קורא למדינה להכיר בכסף כבכל דת אחרת בהיסטוריה האנושית- אין הבדל בין מאמיני הכסף למאמיני הנצרות, האיסלאם, הבודהיזם, ההינדואיזם ושלל הדתות שרווחו לאורך השנים. קיימים מאמיני כסף רבים, בעיקר בעולם המערבי. חלקם מונותאיסטים(מאמינים רק במטבע המקומי, כמו מצדדי השקל אצלנו) וחלקם פוליתאיסטים(סוגדים לדולר, ליורו, ליין....). רוב מאמיני דת הכסף הם לא פנאטים ולא הדוקים, אלא פשוט התרגלו לדת כדרך חיים, כי חינכו אותם שרק ככה אפשר לחיות, ושהאלוהים הירוק ישמור עליהם מכל צרה שלא תבוא, ולכן עליהם לאגור ממנו כמה שיותר, כדי לפתוח את הצ'אקרות ולהתחבר לאנרגייה האלוהית.....אך כמו בכל דת, גם בדת הפיננסית יש קבוצות פנאטיות ורדיקליות במיוחד, שרוצות להשליט את הדת על כל תחומי החיים. בשנים האחרונות קמו הרבה גורואים של הדת, שטוענים שבזכות פעילות רוחנית רבה במוסדות הדת הם זכו לחיים טובים ועשירים יותר. הם קוראים לעצמם "מיליארדרים" על שום מיליארדי המטבעות שהם אגרו, ושלפי אמונתם האדוקה מחזקות אותם מבחינה רוחנית ומחברת אותם לא-ל. קמו גם מצביאי דת רבים, כמו מרגרט תאצ'ר הידועה לשמצה, שנלחמה במי שהיו "הכופרים" לטענתה, שהם הפועלים. היא חשבה שהפועלים הם "קופים וחזירים" בגלל שאינם מנסים לצבור הרבה מחומרי הגלם של הדת ובכך לחזק את נשמתם התועה...ולכן היא הטילה עליהם סנקציות רבות וקשות.....אחריה קמו מצביאים דתיים רבים, שלחמו למען אלים שונים: הדולר, היורו, הלירה שטרלינג ועוד אלים רבים ומגוונים. למעשה, נשיא ארצות הברית בימינו הוא כומר בעצמו. יש לו תואר מאחת מהמדרשיות הבכירות על התמחות בניהול הנייר הירוק הקדוש ובכתבי הקודש המפולפלים. כיום, נביאי הדת, מצביאיה ומאמיניה האדוקים נוהגים לפקוד את המקדשים הרבים שפזורים כמעט בכל העולם ומקיימים שם מיסות המוניות, תוך מלמול דברי תפילה למען רוחה של "אמא צרכנות" הרחמנייה.....(יצור עילאי קדוש ומטאפיזי עפ"י הדת הפיננסית). בשנים האחרונות נפתחו מקדשים ובתי תפילה בולטים כאלה גם בישראל, בעיקר בערים הגדולות. אפילו קיים פה מקום קדוש למאמינים, שנקרא "הבורסה", אך למרות זאת המקומות הקדושים ביותר למאמינים הם בעיקר על אדמת ארצות הברית, שנחשבת למולדת הדת(כמו שישראל מולדת היהדות, מערב הסעודית התחיל להתפשט האיסלאם ובאיטליה צמח הכס הקדוש הנוצרי), ובעיקר בעיר ניו-יורק, שנחשבת קדושה מאוד לממונים.

אחלה דת../images/Emo130.gif

אם אופנועי שטח מקצועיים היו צומחים על העצים, ודירות נאות היו צצות מתוך האדמה מעצמן - אזי גם אני הייתי מוותר על הכסף. עצה אישית, לך לעבוד, אח"כ תתגייס (רצוי לקרבי). תחזור לעבוד, תרוויח "קצת" כסף, תקנה אופנוע שטח חדש (תרכב, תבין
) - אח"כ תספר לנו איזה מדינה קומוניסטית הייתה מחלקת אופנוע של 81 אלף ש"ח לכל דורש רק לשם רכיבה בסופ"ש בלבד. למה? כי למי שעובד קשה מגיע להנות ממנעמי החיים..

Original DNA

New member
השאלה על חשבון מי אתה נהנה ממנעמי החיים

על כל אחד כזה עם אופנוע שטח יש אלפי פועלים שחיים בזבל. "כי למי שעובד קשה מגיע להנות ממנעמי החיים.." אולי זה החינוך המעוות שאתה קיבלת, אבל זה לא חוק טבע. אני מאמין שכל מי שיכול לעבוד צריך לעבוד, ומי שלא, מכל סיבה שהיא- הקהילה תתמוך בו באופן מלא. אני גם מאמין שצריך לעבוד בשביל לחיות ולא לחיות בשביל לעבוד, ולכן צריך להגביל את התחרות המטורפת בשוק, שמעודדת אנשים להפקיר את הבריאות שלהם והמשפחה שלהם בגלל תאוות בצע, וגורמת רק לבעיות. אני חושב שרווחים של עבודה צריך לחלק שווה בשווה כי כל העוסקים בעבודה, ולא לתת למעסיק את רוב הכסף ולשלם שכר מינימום לפועלים ה"שחורים". כולם עבדו על משהו ביחד- אז הוא שייך לכולם באופן שווה. אם אתה רוצה שמשהו יהיה שלך באופן בלעדי- תייצר אותו בכוחות עצמך בלבד, ואז אני לא אתנגד שזה יהיה שלך. אבל כל עוד אתה נהנה מהחיים על חשבונן של משפחות עניות, אני לא אפרגן לך ולא לאף עשיר.

אתה טועה. יש סדר עדיפויות לאדם.

אני שמתי את האופנוע שלי בעדיפות לדברים אחרים שאולי לך נראים טריוויאלים לחלוטין. עם זאת אני נהנה ממנעמי החיים לא פחות ממך או מאחר אני מניח, שכן לא שמעת אותי מתלונן. על מי "אני חי"
אני חי על המגזר הפרטי והמוסדי, כמעט כמו כל עצמאי במקצוע חופשי בעצם. יש לאנשים זכות בחירה אישית אם לפנות/להעסיק עצמאי, זה או אחר, או שלא. יש כאלו (פרטיים ומוסדות), ששמים את את ה"נזקקות" או הדרישה המיידית לעצמאי זה או אחר בראש ובראשונה, גם אם על חשבון תקציבים אחרים, זאת בחירתם שלהם ושלהם בלבד ואני מכבד אותה, גם אם ישימו אותי ושכמותי (במקצועות שונים ומגוונים) בעדיפות האחרונה, זהו שוק חופשי, מדינה חופשית ובחירה אישית של כל אדם בר דעת. אלפי פועלים החיים בזבל? האם זו אשמתי האישית? תתפלא, אך גם "הם" צריכים אותי ושכמותי, ואני הגון ומתחשב מאוד, לדעתי, במקרים חריגים כמובן. עם זאת, אני אדם פרטי לחלוטין ולא לשכת הסעד, בטח לא ביטוח לאומי. עלי להתפרנס ולפרנס משפחתי הקטנה בכבוד. גם ל"פרנס" את האופנוע והמכונית שלי בין השאר. על איזה חינוך מעוות אתה מדבר, הרי אתה יודע שמאסתי בלהיות "פועל מנוצל בזבל" ושיניתי ובניתי את עתידי במו ידי. אני עובד בשביל לחיות ולהנות מהחיים, אך העבודה אצלי בעדיפות הכי גבוהה (חוץ מהמשפחה) וכשיש עבודה רצופה אני לא מרחם על עצמי. וכשאין וזה גם קורה לא מעט - אז יש לי את משפחתי החיים עצמם, האופנוע, הפלייסטיישן המחשב וגם מדי פעם... להתקשקש עם ילד קומוניסט שרוצה לחסל אותי בפורומים. אם הייתי רוצה לחיות בשביל לעבוד - הייתי נשאר שכיר... "אני חושב שרווחים של עבודה צריך לחלק שווה בשווה כי כל העוסקים בעבודה" מעניין. אני מחכה שתתחיל לעבוד בעבודה מוכחת, ואז תדבר. האם זה תופס גם לגבי עצמאיים? מה לגבי אלו שמזלזלים בלקוחותיהם ואפילו פוגעים בהם במזיד, רופאים רשלנים, אדריכלים מרושלים, חשמלאים פזיזים, בקיצר "חאפרים", כמו שיש בהרבה תחומים מגוונים. מה ההגיון בכך, האם הם צריכים להרוויח שכר זהה, כמו המקצועיים וההגונים? "אם אתה רוצה שמשהו יהיה שלך באופן בלעדי- תייצר אותו בכוחות עצמך בלבד, ואז אני לא אתנגד שזה יהיה שלך. אבל כל עוד אתה נהנה מהחיים על חשבונן של משפחות עניות, אני לא אפרגן לך ולא לאף עשיר. " אתה עושה סלט. אפשר להגיד שאני כן "מייצר" ולעיתים אני לא. תלוי מתי. אני מייצר שעות עבודה, שזה רווח נקי לאחר מיסים ומע"מ, אני לא ממש מייצר "סחורה" בעצמי, שכן אין לי "מפעל", אינני עד כדי כך "עשיר". אתה יכול להתנגד למה שבא לך. אם בצורה דמוקרטית זו זכותך, שכן אנו חיים במדינה כזו, עדיין. זכותי להתעשר על חשבון אלו שזקוקים לי, באשר הם, הם מספיק בוגרים להבין מה סדר העדיפויות שלהם בחיים ואני מכבד כל החלטה. אז אם אני אתעשר "ביושר" - זו זכותי המלאה שכן זוהי מדינה חופשית ולא רימיתי אף אחד ואני צריך לתת דין וחשבון לאף אחד, בטח לא לך, חוץ לעצמי וכמובן לרשויות המדינה.

sniper 7

New member
הכסף דוחף את האנשים קדימה.

הוא נותן לאנשים מוטיבציה להתפתח, אם מישהו עובד ויודע שהוא ימשיך לקבל את אותו הסכום בין אם הוא ישקיע בעבודתו ובין אם לא, זה ייתן לו תירוץ להקטין ראש ולחפף. מסחר חופשי נותן לאנשים תמריץ להתקדם ולהתפתח. זה הוכח כבר עשרות ומאות פעמים, כלכלה חופשית עובדת. סוציאליזם לא עובד.

Original DNA

New member
דמגוגיה זולה../images/Emo31.gif

היתרונות היחסיים שאתה מציג מתגמדים לעומת החסרונות והכשלים הקשים בשיטת הניאו-ליברלית. אם המחיר של חיסול העוני הוא קצת ניוון במקום העבודה, אני חושב שכל אדם הגון יהיה מוכן לשלם את המחיר הזה. גם כל שאר הדברים שציינת אינם נכונים. אנשים יכולים להשקיע מאוד, להתאמץ ולמלא תפקידם על הצד הטוב ביותר, כשיש אווירה של קולקטיב וסולידריות. מפתיע אותי שאתה לא יודע את זה, בהתחשב לעובדה שאחת ההוכחות הגדולות ביותר לעניין הזה התרחשה כאן בישראל עד שנות ה90. היינו מובילים בכל תחומי החיים, היינו חברת מופת והיינו גם חברה סוציאליסטית למהדרין בעלת קצת ניחוחות מרכסיסטיים.

sniper 7

New member
יתרונות יחסיים.

זה לא "קצת ניוון במקום העבודה" אלא ניוון מוחלט של האנושות ושל הפרטים המרכיבים אותה. זה לתת לאנשים את האפשרות להיות פרזיטים, להסיר מהם את האחריות האישית לגורלם. שוק תחרותי הוא הדרך הנכונה לכלכלה מוצלחת. הפתרון הוא כנראה במציאת שביל הזהב בין שתי הגישות, כי כלכלה דורסנית מדי גם היא אינה טובה.

למעלה