הכפלת קנס על אי תשלום שכר מינימום

siv30

New member
הכפלת קנס על אי תשלום שכר מינימום

טוב אני יודעת שזה לא כל כך נוגע לבאי הפורום כי כולנו פה מרוויחים לפחות 50 א' בחודש
אבל תשמחו לקרוא שאולי תבוא לאחינו ואחיותינו שמרוויחים שכר זעום, הישועה : "מעסיקים שלא ישלמו שכר מינימום לעובדים יהיו צפויים מעתה לתשלום קנס בסך 5,000 שקל - על כל חודש שבו העסיקו את העובד ולא שילמו את שכרו כנדרש בחוק. ועדת החוקה, חוק ומשפט, שקבעה זאת היום (ג'), הכפילה למעשה את הקנס שהיה מוטל על עבירה זו. " אבל השוס והרווחה האמיתית טמונה דווקא בהחלטה לגבי עובדי קבלן : "על אי תשלום שכר מינימום לעובד, שמועסק בידי קבלן כוח אדם, יוטל קנס של 2,500 שקל לכל חודש, שבו הועסק העובד ולא שולם לו שכר כחוק" עכשיו רק נותר לנו לקוות שיאכפו את קיום החוק.

shandy

New member
לא שווה בכלל

סיוון את בודאייודעת שמעסיקים רבים נותנים שכר מתחת למינימום הנדרש, אבל באמצעות תוספות , העובדים מגיעים למינימום הייתי מצפה שיגדירו האם המינימום הוא הבסיס לתוספות ולפנסיות למינהם, או הבסיס הוא כל הברוטו, ההפרש בין הסכומים הוא לעיתים מאד גדול

siv30

New member
ד"א את צודקת

ועדין אני חושבת ששכר מינימום נקבע על פי ערך כל התוספות ולא משנה שהן מופרדות משכר הבסיסי.

shandy

New member
יש תוספות

שנגזרות משכר המינימום איך תכניסי אותם לשכר המינימום אם הם אחוז מהם? יש תוספות שהם קבועות ויש תוספות זמניות כמו שעות נוספות יש החזרים שהעובד הוציא את הכסף ומחזירים לו אותם בשכר לצורך מס וגילום מס אז?

למעלה