הכרה באירוע מוחי כתאונת עבודה

הכרה באירוע מוחי כתאונת עבודה

קיבלתי הודעה מבלל שתביעתי להכרה בי כנכה מעבודה נדחתה.אני נכה לצמיתות משבץ( 100% אובדן כושר עבודה ) ומקבל פיצוי חודשי של אובדן כושר מביטוח פרטי.אני מעונין להגיש ערעור בבית הדין לעבודה האם יתכן קיזוז בין בל"ל לביטוח פרטי במידה ואזכה ?ואם כן איך מממנים את התשלום לעורך הדין?

mikid3

New member
איציק החדש אובדן כושר ב,פרטי

בס"ד בטוח שיעשו לך קיזוז , כל שקל שאתה מקבל / או שקיבלת בעבר מביטוח הפרטי יקזזו לך שקל תמורת שקל ,אין אפשרות לקבל כפילות קיצבה , אם יכירו בך בתאונת עבודה ,אז לא יקזזו לך , ברגע שתגיש תביעה לנכות כללית מהמל"ל , לאחר תקופה מסוימת תתבקש להציג מסמך ,כמה אתה מקבל פיצוי מחברת הביטוח,ולאחר מכן יתחשבנו איתך כמה סה"כ קיבלת ,ואז ישלחו לך פירוט , אם אתה חייב להם הפרשים הם יחלקו לך לאורך תקופה מסוימת , כל שקל שקיבלת ולא דיוחת עליו, יקוזז בהמשך ,צר לי לאכזב אותך, בקשר לערעור, מאחל לך שתצליח , אם בית הדין יחייב את המל"ל בהכרה , ובגמר התביעה יהיה סיכום מה אתה מקבל ,פיצוי חד פעמי, או פיצוי חד פעמי + קיצבה חודשית אתה צריך לשלם לעו"ד ,לפי אחוזים שקבעת איתו לפני הערעור, אתה צריך לסכם " מראש " עם העו"ד שלך כמה % שכר טירחה הוא גובה ממך, אם אתה מקבל סכום כסף חד פעמי , ואם אתה מקבל ,גם פיצוי חד פעמי + קיצבה חודשית קבועה, הוא יקח ממך מה שפסק לך בית הדין,מהחד פעמי + מע"מ הוא מוריד לך אוטומטי כולל הוצאות נילוות,אגרה מכתבים מוניות ( כל ההוצאות מסביב ), ולגבי הקיצבה החודשית , שני אפשרויות - 1. תשלום כל חודש + מע"מ, כמה אתה מקבל קיצבה חודשית מהמל"ל לפי האחוזים שהסכמתם עליהם מראש !!! 2. או שהוא מחשב לך ,קיצבה חודשית כפול 10 שנים אני חושב אל תתפוס אותי במילה ? כמה שזכור לי . סכום מראש פעם אחת + מע"מ. תבדוק את עצמך טוב ,!!! כמה אחוזים הוא רוצה עבור התביעה ,מראש , לאחר מכן ביטוח לאומי , יקזז לך כמה קיבלת קיצבה קודמת , אתה לא יכול לקבל ,גם נכות כללית , וגם ניפגע עבודה . בהצלחה.

אני רוצה להבין מיקי משהו מתשובתך

וזה בגלל שהשאלה שלו מדברת גם אלי רק לי אין אחוזי נכות כמו שלו. 1.למה שביטוח לאומי תתחשבן איתו בגלל הקצבה שהוא מקבל מהביטוח באופן פרטי? הרי כדי להבטיח לעצמו את ההגנה המכסימלית לשעת צרה, הוא דאג לשלם כספים לביטוח הפרטי.. כשם שהוא המשיך לשלם גם את הכספים לביטוח הלאומי? 2. לא ממש הצלחתי להבין מתשובתך את החישוב שיהיה עליו לשלם כשכר טירחת עורך דין, במידה והוא יקבל קצבה חודשית מביטוח לאומי? 3. לפי מה שאני הבנתי, מאחר ויש לו אחוזי נכות הוא זכאי לקבל עורך דין מטעם המדינה. מה שנקרא סיוע משפטי או שכר מצווה. האם הבנתי לא נכון? אשמח לחידוד התשובה

mikid3

New member
צופה על כולם - ביטוח לאומי

בס"ד שלום, שאלתך, אין לי אחוזי נכות כמו שלו? אין לך אחוזים / אין לך אי כושר, תשלים פרטים בכדי לענות לך ? 1, נכון אתה צודק,אבל ישנה כאן בעיה שאנו לא מודעים לה ,יש חישוב למל"ל ברגע שאתה מקבל קיצבת נכות כללית, ואם אתה נשוי ,ואשתך עובדת,ואתה מקבל קיצבה מחברת ביטוח כל שהיא על אי כושר ,אז המל"ל מקזז לך את התלויים מתוך אי כושר של חברת הביטוח ,שקל תמורת שקל ,מקיצבת המל"ל,עד גובה מסוים בחישובים של המל"ל , אין לקבל שני קיצבאות חברת ביטוח + מל"ל . 2. אם הכנסתו כולל אשה ,לא עולים מעל לשכר מינימום ,ישנה אפשרות כמדומני לקבל יצוג משפטי מטעם המדינה , ואם שכרו מעל לשכר מינימום ,לא יקבל יצוג מטעם המדינה, לנושא יצוג המשפטי כנס לאתר של שי"ל , ותקבל פירוט מדוייק לתשובה . 3. לעניין שכר טירחת עו"ד, אם יש לו זכות לקבל עו"ד מיצג מטעם המדינה לא ישלם ,אולי רק אגרה , אבל אם לא יקבל יצוג מהמדינה ,אזי יצתרך למשא ומתן על אחוזי שכר טירחת עו"ד פרטי , הם לא עובדים בחינם !!! וכמה שהם יכולים לקחת יותר הם יקחו לך,תוספת פה , תוספת שם , הוצאות אגרה,צילומים,נסיעות ,וכו' וכו' . 4. ברגע שהוא ילך לערעור ע"י יצוג עו"ד פרטי ,ובית הדין יפסוק שמגיע לו סכום כספי חד פעמי מביטוח לאומי X מסוים, הרי הוא יצטרך לשלם לעו"ד שכר טירחה עבור סכום התביעה שקיבל מפסק הדין,

תודה מיקי על המענה והשלמת פרטים

פיטורים מעבודה על רקע מחלת מקצוע 7.5%נכות נפגעי עבודה 42%נכות רפואית נכון להיום אני עובדת עבודה פיזית ששרפואית קשה לי בו . לאחרונה פניתי לרופא תעסוקה שהפנה מכתב לביטוח לאומי שקובע שעל פי המסמכים הרפואים אני נמצאת ב100% אודן כושר עבודה במקצועות בהם עסקתי בעבר וכמו כן נכתב על ידו שאם אמשיך לעבוד בעבודה הנוכחית אני עשויה להפלט מהמעגל המקצועי עקב הרעה רפואית שתחול בי. לדבריו על פי בדיקתו בתקנון ביטוח לאומי אחוזי הנכות שלי מגיעים ל83% כעת אני נמצאת בתביעה מול ביטוח לאומי להחמרת מצב רפואי ובמקביל תובעת את חברת הביטוח על אובדן כושר עבודה למקצוע בו עבדתי שעה שחתמתי על הפוליסה. לכן תשובתך מאוד מלחיצה ומעצבנת אותי, (לא אתה מעצבן אותי, אלא המדיניות עליה כתבת,) כי אני שואלת את עצמי למה בעצם כל השנים שילמתי כספים לחברת הביטוח כולל ביטוח עבור אובדן כושר עבודה? בזמנו כשעבדתי המשכורת שלי היתה יחסית גבוהה, היום אם והיה ויאשרו לי קצבת נכות מביטוח לאומי, רק על סמך הקיצבה הזאת רמת ההכנסה שלי תהיה על הפנים. ובאם אזכה מתביעתי מחברת הביטוח, שני הקצבאות אולי יגיעו לאותה ההכנסה שהיתה לי לפני שנפלתי רפואית. כעת לאור ההשלמה הזאת, האם לדעתך המצב אצלי יהיה שונה ולא יקזזו לי סכומים במידה ואזכה בתביעתי מול חברת הביטוח? שוב תודה על המענה

מנהל אתר וצופה על כולם

אנא גרונפלד-מנהל פורום תשובותיך להבהרת העניין. צופה על כולם יקרה ,כאשר נכנסים לעולם עבודה לאחר אירוע גופני טראומתי בלי הבנה ,הכנה וידע מוקדם וזה המצב של כולנו.... אנו מנסים להיות פיקחים -לצאת מבעיה באמצעות עצות -במקום להיות חכמים לא להיכנס לבעיות כלל.

איציק, מה אתה מתכוון?

לא ממש הצלחתי להבין את המשפט ,... "אנו מנסים להיות פיקחים -לצאת מבעיה באמצעות עצות -במקום להיות חכמים לא להיכנס לבעיות כלל. " האם הטעות שלי היתה שחזרתי/נכנסתי למעגל העבודה שהחמיר עם מצב הרפואי שלי? ומצטרפת לפניתך למנהל האתר עו"ד גרונפלד

תשובה לצופה על כולם

שלום לך.צופה על כולם .ליבי ליבי אתך .אך קצרה ידי מלהושיע. כן ראשית תשובה לשאלתך- כן !!!!!! עשית טעות שחזרת לא לפי הכללים הרשומים בפוליסת הביטוח והם בטוח רשומים !!!! הכללים בביטוח פרטי הינם: "הכל או לא כלום". או שאת בריאה ועובדת רגיל או שאת מחוץ למסגרת הקודמת ואינך עובדת .נקודה. במקרה שלך למיטב הבנתי יש לך הגבלות ולקויים. יחסית למצבך הקודם ואת סיכנת את עצמך ללא תמורה או התחשבות (כן! זה אכזרי!!!). אם חזרת לאותו תפקיד או תפקיד אחר התואם את יסיונך ,כישוריך והשכלתך לעבודה , הרי , על פי ההגיון בחברת הביטוח אסור לך לחזור למקום העבודה כי יש ספק שתיפגעי עוד פעם ומצבך יחמיר ואם חזרת לעבודה סימן שאין לך בעיה . אז: אם יש ספק-אין ספק(תרגום מאנגלית שטייסים משתמשים בו: אם יש ספק במעשה אל תעשה אותו כלל ואם אין מעשה אין גם ספק !!!!) . אז חברות הביטוח על פי ניסיונם המשפטי והכדאיות המעשית פועלות לפי הכלל הזה ולא נותנות לנפגעים במחלה או תאונה צאנס לנסות עצמנו בעבודה הקודמת ולגלות לך סוד??? כל האנשים שהכרתי ושחזרו לעבודתם כאילו הכל רגיל עזבו אותה במקרה הטוב כעבור זמן קצר כי ה-איכות , כמות .היתה שונה ונמוכה הרבה מקודם והטוב לב של הבוס הפך את העובד המסור לשקוף בעיניו למרות ההקרבה העצומה ולמרות מגבלותיו הוא ירד עליו ישירות או בעקיפין . זה גרם לאלו :תיסכול ,עוגמת נפש ,צער שהחמיר את מצבם הקודם!!!!

אתה יכול לערער בשאלת חוק בלבד

לידיעתך. התשלום בינך לבין עוך הדין, או אחוזים או לפי מספר הישיבות, ויש עוד אפשרויות.

למעלה