הכרה בהוצאות

aoper76

New member
הכרה בהוצאות

1) לעסק שמתנהל בבית קראתי שהאינטרנט מוכר 100% על אף שזאת הוצאה שמשמשת גם לצרכים פרטים. אז למה לא מכירים רק שליש או רבע כמו שאר הוצאות בית ?
2) האם כדי להכיר בהוצאות פחת הרכב חייב להיות רשום ע"ש העוסק (חברה או עצמאי) ? אם כן אשמח לקבל סימוכין רלבנטי.
3) אני שוקל השכרת רכב בליסינג תפעולי. האם ניתן להכיר בהוצאות פחת ? האם זה משנה אם אני עוסק מורשה או חברה לעניין זה?
תודה

הכרה בהוצאות

שלום רב,
1. אין שום הוראה חוקית שמתירה התרת הוצאה של 100% בגין הוצאות חיבור לאינטרנט ביתי. הכל בהתאם לסבירות ההוצאה, מבחן ההוצאות המעורבות והכללים שנקבעו בפקודה ובפסיקה.
2. כדי להפחית את הרכב עלייך להיות הבעלים הרשום או לחלופין להוכיח תשלום (ע"ע חוזר מס הכנסה 2/2012).
3. יש לעיין בתקנות הליסינג. ככל ויש עמידה בתנאי התקנות ההוצאה החודשית מותרת בניכוי על פי הכללים והתיאומים הנדרשים.

התשובה ניתנה על ידי שחר שאבי, יועץ מס ועו"ד.
חבר בפורום המיסים של לשכת יועצי המס.

**היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

aoper76

New member
ליסינג תפעולי

תודה על תשובתך !
עדין אני לא מבין איך יש אפשרות להכיר בהוצאות פחת של של רכב ליסינג שהוא אינו שלי , אין אופצית רכישה ובסיום תקופת ההשכרה הוא חוזר לחברת הליסינג. לא הגיוני שמי שתרשום הוצאות פחת היא חברת הליסינג ?
&nbsp

תשובה

שלום רב,
שתי אופציות לדרוש את ההוצאה בגין רכישת רכב:
1.אם הרכב על שמך, אתה דורש את ההוצאה על פני כמה שנים בצורה של פחת.
2. אתה דורש כהוצאה שוטפת כל חשבונית שאתה מקבל בגין תשלום בעבור הליסינג.
כמובן שאין מע"מ על החשבונית רק הוצאה לצורכי מס.
בפועל אין זה משנה אם אתה רושם את עלות הרכב כולה בטופס פחת, ומפחית כל שנה או שהרכב לא נרשם בפחת אבל אתה דורש את ההוצאה השוטפת.

aoper76

New member
לא הבנתי את תשובתך , אחדד את השאלה

ענית: "בפועל אין זה משנה אם אתה רושם את עלות הרכב כולה בטופס פחת, ומפחית כל שנה או שהרכב לא נרשם בפחת אבל אתה דורש את ההוצאה השוטפת.".
ראשית יש להבחין בין הוצאות פחת להוצאות שוטפות אחרות.
בליסינג התפעולי שלי אני נושא רק בהוצ' דלק וכבישי אגרה, כל היתר כגון: מוסך, טסט, רישוי, ביטוחים משולמים ע"י חברת הליסינג.
בתמורה אני משלם להם סכום חודשי קבוע לאורך תקופת הליסינג.
עכשיו נחזור להוצאות הפחת, האם אני יכול לרשום אותם כהוצאה בזמן שהרכב רשום על שם חברת הליסינג ואין לי אופצית רכישה כך שבתום תקופת הליסינג יחזור לחברת ליסינג ? לא הבנתי איך אפשר להכיר בהוצאות פחת של נכס שלא שייך ולא יהיה שייך לי ?אני רק שואל אותו לתקופה קצובה.
תודה מראש על ההתייחסות החוזרת.

תשובה

אתה דורש כהוצאה שוטפת כל חשבונית שאתה מקבל בגין תשלום בעבור הליסינג. כמובן שאם הרכב בסוף תקופת הליסינג יוחלף לא תוכל לדרוש פחת.

ציינתי כי "בפועל אין זה משנה אם אתה רושם את עלות הרכב כולה בטופס פחת, ומפחית כל שנה או שהרכב לא נרשם בפחת אבל אתה דורש את ההוצאה השוטפת" בכדי שתבין שמבחינה חיסכון במס זה לא משנה לך. או פחת או דרישת ההוצאה השוטפת (כלומר חשבונית חודשית של הליסינג).

למעלה