הכרה במטפלת לצרכי מס

דוידה1

New member
הכרה במטפלת לצרכי מס

שלום רב, אני חדשה פה ומחפשת מישהו שידע לענות לי כיוון שרוב משכורתי מתחלקת בין מס הכנסה למטפלת שלי, הוצא לי לעשות את ה"תרגיל" הבא להקים חברה (למשל לשרותי טיפול בבתי) ולרשום את המטפלת כעובדת. שאלתי האם יש בזה ממש והאם זה חוקי תודה

למיטב ידיעתי

עדיף לדאוג שגם הכנסותייך תגענה כעצמאית כי את עלולה לאכול אותה אם תהיה בדיקה בתמונה התקציבית היום לא נראה לי שיכירו בהוצאות מטפלת בקרוב

tookmy

New member
השאלה מה יקרה

אני תוהה בקול רם- אם קבוצה של נשים תגשנה מעון ומטפלת למס הכנסה, כאילו "ברור שזה מגיע לי" וכשזה לא יתקבל ילכו על זה לבג"ץ או לחילופין, ישר ללכת לבג"ץ על העניין הזה. פעם, לפני די הרבה שנים , כשעוד הייתי על הבמות, שמעתי סיפור על שחקנית שתבעה להכיר לה בהוצאות על בגדים כהוצאה מוכרת. היא טענה שהיא חייבת להקיע בבגדים כיון שגם כאשר היא יורדת למכולת היא צריכה להיראות טוב, כי אולי תפגוש את מי שיציע לה את תפקיד חייה. לפי הסיפור, היא זכתה. האם לאימהות בארץ הזו יש פחות כוח מאשר לשחקניות? האם לאבות אין אינטרס שיכירו בהוצאה הזו? איך גורמים לכך שכן יהיה להם אינטרס והם ירגישו שזו לא רק "בעיה של האישה"? אי ההכרה במטפלת, מעון או גן כהוצאה מוכרת למס נראית לי, למרות שאינני אם, כאחת הסוגיות החשובות והעיקריות שצריכות להיות על סדר היום הפמיניסטי.

דוידה1

New member
טוקמי יש לך רעיון טוב

אולי תהיה פה מישהי שתצתרף אלי. או לפחות תפנה אותי לכאלו שהן פוטנציאליות להצטרפות

tookmy

New member
כאן בטוח יהיו כאלו

וחוץ מזה כדאי לפנות לבילי מ.ל כי בזמנו היא עקבה אחרי העניין בתכניתה והייתה בקשר עם נשים שניסו לשנות את החוק.

מונו

New member
מוגזם ביותר

אני מתכוון לסיפור על השחקנית ובג"ץ. אני מקווה שזו סתם עוד אגדה אורבנית. לגבי הכרה בהוצאה על השגחה על ילד, אני איתך. לצערי, כמו חנה, אני חושב שבמצב הנוכחי אין לזה הרבה סיכוי, גם לא בבג"ץ

nirdagan

New member
יש כללים די ברורים לגבי בגדים

ורובם בתקנות מס הכנסה. על בגדים שיורדים איתם למכולת לא מקבלים שום החזר. על בגדים ששחקנית מופיעה איתם רק על הבמה היא יכולה לקבל הכרה כהוצאה.

tookmy

New member
טוב, אבל

איך תבדיל ביניהם? יש לי בגדים שאני בהחלט יכולה לבחור לעלות איתם על הבמה. אם זה היה הפוך- הייתי קונה אותם לצורך הצגת יחיד שלי, נניח, ואחר כך משתמשת בהם כל הזמן? אי אפשר למנוע אתזה, וכנראה שגם לא את ההיפך. חוץ מזה מה המצב עם למשל סטנדאפיסטיות, שעולות לבמה בבגדים פחות או יותר רגילים, נניח ירדן בר כוכבא, שהיתה אחת לשבוע בתכנית של יאיר לפיד (אני לא עוקבת, אז לא יודעת אם עדיין, מניחה שלא). היא יכולה הייתה לקנות בגדים שמתאימים לה ללבישה בתכנית וכמובן ללבוש למחרת למכולת.

tookmy

New member
אגב, הדוגמה שנתתי היא דוגמה רעה

מכיון שכאשר מדובר בטלויזיה אז יש חסויות שמעורבות וחנויות שמוכנות לתת בגדים בהשאלה לאמנים בשביל הרולר בסוף. לעומת זה, כאשר מדובר בנשים (או גברים) שמופיעות על במה , ומופיעות בבגדים רגילים ולא בתחפושת של המאה ה- 16, או מחופשות לצב , אז אי אפשר באמת לאכוף את זה,וגם לא צריך.

nirdagan

New member
מה אי אפשר למנוע?

מס הכנסה לא מכיר כהוצאה בבגדים שניתן להשתמש בהם מחוץ לעבודה.

למעלה