הכרה בנכות בגין מיגרנות

הכרה בנכות בגין מיגרנות

קיים דבר כזה? אם אני סובלת ממיגרנות בערך 1-3 בשבוע תלוי בתקופה, וזה מיגרנות שמשתקות אותי ואני לא יכולה לתפקד, האם זה נחשב נכות מבחינת ביטוח לאומי?

חיה קרן

New member
לא חושבת

הכרה בנכות בביטוח לאומי היא דבר מורכב.

כדי לקבל אותה יש להוכיח פגיעה בכושר ההשתכרות במשך תקופה של כמה חודשים לפני הגשת התביעה, להגיש ניירת רפואית תומכת וכן לקחת בחשבון שספר הליקויים של ביטוח לאומי לא עודכן קרוב לשישים שנה,
ולא בטוח שיש בו מגרנות [אבל אפשר לבדוק;-)] לעיתים רופאי ופקידי המל"ל מוצאים סעיף תואם שמאפשר להם לתת הכרה...

לצערי, עד כמה שאני יודעת ומכירה, יכול להיות בהחלט שאני טועה-
מיגרנות הן "לא מספיק" מחלה או גורם מגביל.

אני מנסה לחשוב איפה ומה אפשר לבדוק תשובות לשאלה שלך,
תוך כדי תגובה נכנסתי לסוג של נחישות למצוא תשובה יותר מבוססת, כך שהמשך יבוא;-)

וואוו תודה! להמשך בדיקה לא ציפיתי...

האמת היא שתיארתי לעצמי שזה יהיה בלתי אפשרי או לפחות קשה ומורכב.
שאלתי בעיקר מתוך תקווה למצוא מישהי/ו שכן קיבל/ה.
שוב תודה לך
יעל.

חיה קרן

New member
לא שכחתי

כמה ימים קשים במיוחד,
בלי הרבה ישיבה,
מקווה לחזור אלייך בקרוב-אל תעלמי!

ברוכה הבאה |4U|

שלום לך,

ראשית, כמו שכתבה חיה, זה באמת בעייתי, אבל... לא לגמרי בלתי אפשרי. מה שחשוב הוא לבדוק אם יש לךעוד בעיה כלשהי, למשל אנמיה או דברים אחרים.
שאלה מכריעה תהיה גם הגיל שלך, ומצבך המשפחתי.
סעיף ספציפי לעניין מגרנות - ין,אבל בהחלט יש התאמות.

ועוד הערה אחת - ספר הביטוח הלאומי אמנם לא עודכן מלפני שישים שנה, אבל... ממש בשבוע שעבר הודיעו על עדכונו. הוא צריך לעהור רק עוד ועדה אחת של הכנסת והוא יעודכן. לא בטוח ששם מסתתרת הבשורה בשבילך, אבל בהחלט יש מצב.

אני הייתי פונה לבירור גם אצל עו"ד מומחה לביטוח לאומי.

תודה :)

האמת היא שחברה טובה שלי הזדקקה לביטוח לאומי כי יש לה 100% נכות, ורק בגלל שאני יודעת מה היא הייתה צריכה לעבור בגללם זה כבר כשלעצמו קצת מרתיע אותי מלנסות. עברה במוחי המחשבה כי באמת קשה לי לתפקד בלימודים/עבודה. אני מרגישה שאני לא מסוגלת לעמוד בזה עם הכאבים האלו.
יש כאן עוד מיגרנותיים? איך אתם מנהלים חיים נורמליים? יש לי מיגרנות כל כך הרבה שנים ועד עכשיו לא הצלחתי לעשות את זה.

newKiticat

New member
למרות שמיגרנות הן ממש משתקות

רוב הסיכויים שלא תוכרי כנכה.

ואל תצפי ללבביות בקרב פקידי ביטוח לאומי. הם יוצאים מכלל הנחה שכל מי שמגיע אליהם הוא רמאי.

למעלה