הכרה בתואר שני שנלמד בחול על ידי המל"ג

some117

New member
הכרה בתואר שני שנלמד בחול על ידי המל"ג

מה צריך לעשות על מנת להכיר בתואר שני מחו"ל על ידי המל"ג איזה מסמכים יש לצרף? אני כרגע עדיין בחו"ל ולכן זה חשוב לי לדעת בדיוק מה חסר על מנת שאדאג להשלים את החסר טרם החזרה ארצה .

בנוסף, נאמר לי שאין ציון בתזה, אלה רק עובר או לא עובר. האם זה נהוג ומקובל? במידה וארצה להשלים לדוקטורט הבנתי שצריך להשיג ציון 80 או 85 ומעלה. ולכן בלי ציון קשה יהיה להעריך את זה.

האם הציון בתזה הכרחי להכרה על ידי המלג או שלא?

some117

New member
בנוסף, אשמח אם תוכלו לעזור לי לנסח באנגלית

מכתב שהבית ספר ינפיק לי שמבהיר שהציון הוא בעובר או לא עובר ולא בציון 0-100.
ניסיחתי משהו זריז. אשמח אם תוסיפו או תגרעו מזה. תודה!

To whom it may concern,
I am hereby to confirm that the student, XXX passport number. XXX has graduated from the School of Public Affairs and wrote his master thesis in English. The grade provided with the form of Pass or Did Not Pass and without a numeric grade. Therefore, the student has finished all of his commitment to the school and achieve the grade Pass.

קצת תיקונים (אלה לא היחידים הדרושים):

The grade provided with - לא תקין.
commitment צריך להיות אם כבר commitments (אולי עדיף requirements?)
achieve צריך להיות achieved (אולי received או obtained מתאימים יותר?).

בגדול הניסוח די קלוקל, ואולי דווקא יעורר חשד לגבי הלגיטימיות של התואר. כדאי לעבוד על זה קצת יותר.

some117

New member
תודה

כן מצטער על זה, רשמתי את זה ככה במהירות בשביל לתת מעט מסגרת למה צריך. האם תוכלי בבקשה לאשר ו/או להוסיף על זה שיהיה בסדר ? בנוסף, האם ידוע לך לגבי ציון שניתן כעובר או לא עובר? האם יש צורך לספק לרישום לדוקטורט בארץ ציון מספרי? כל דבר שיכול להיות הכרחי או יעזור לי מבחינה בירוקרטית יתקבל בברכה. אני רוצה לבקש מהם לפני שאעזוב בעוד כמה ימים.
I am hereby to confirm that the student, XXX passport number. XXX has graduated from the School of Public Affairs and wrote his master thesis in English. The grade registed in the form of Pass or Did Not Pass and without a numeric grade. Therefore, the student has finished all of his requierments to the school and obtained the grade Pass.

לא, אני לא מכירה תזה בלי ציון.

באיזו מדינה התואר? האם ידוע לך אם תואר מהאוניברסיטה הנתונה בדרך כלל מאושר על ידי המל"ג?
נראה לי סביר שלרישום לדוקטורט בארץ דרוש ציון מספרי - אבל אולי כדאי שתוודא את זה עם המחלקות הרלבנטיות שאליהן אתה שוקל להירשם.
לגבי נוסח המכתב, לא, הוא עדיין לא בסדר (registed?). כמו כן, האם זו המדיניות של האוניברסיטה לתת ציון עובר/לא עובר לתזה במקום ציון מספרי? אם כן, כדאי שזה ייכתב במכתב (as per our grading policy או משהו) - כדי שזה לא ייראה כאילו בדרך כלל הם נותנים ציון, אבל במקרה שלך נתנו עובר.
בכל מקרה, אין איזו תעודה שהם נותנים לך? עם הציונים והציון על התזה וכו'?
לתת מין פתק שכזה זה קצת דומה לפתק מזויף מרופא, ולא כל כך דומה למה שמקבלים בדרך כלל מאוניברסיטה.

some117

New member
האמת

שכששאלתי את המזכירות נאמר לי שאין ציון אלא רק עובר או לא עובר והשם של התזה.
ככה זה גם מופיע על הגליון ציונים
האוניברסיטה בסין ולא ידוע לי על הנוהל במל"ג. אבל אני מנסה לבדוק כעת.

ANZ1

New member
תצטרך לברר באופן פרטני

לכל אוניברסיטה ולכל פקולטה יש הגדרות אחרות, אפשר להתקבל במקומות מסוימים בלי תזה בכלל, ויש מקומות שמגדירים שצריך תזה, וגם מגדירים מה הציון שצריך, אתה יכול בעזרת גוגל למצוא את דרישות הקבלה בכל מקום.
אין הגדרות גורפות .
אותו הדבר עם הכרה בתואר שלך בישראל, תפנה אליהם במייל או טלפון הם יגידו לך איזה מסמכים אתה צריך להביא.

למעלה