הכרה לצרכי מס - הכרה חלקית

liorzx

New member
הכרה לצרכי מס - הכרה חלקית

שלום לכולם, מקווה שהגעתי לפורום הנכון...

אני עצמאי עובד מהבית ואני קצת מבולבל בעקבות מעבר להנהלת חשבונות עצמית...

חשמל, הוצאה מוכרת באופן יחסי מהבית - 25%.

ישנם שני גופים שצריכים להכיר והם מע"מ ומס הכנסה.

האם ה 25% מתיחסים לשניהם ?

דוגמא:

חשמל בסך 1000ש"ח כולל מעמ. מוכר ב 25%. מה התחשיב הנכון עבורו?

א. 1000/4 = 250 -> מעמ של 250 = 36.5ש"ח

האם 36.5 הם החלק המוכר או 25% מה 36.5 ?

ב. 1000 ללא מעמ = 855ש"ח. המעמ= 145שח.

מוכר למס הכנסה 25% = 855/4
מוכר למע"מ 25% = 145/4

תודה לעונים.

תצורה ב היא הנכונה

שים לב שלא לדרוש מעמ מלא על הוצאות שלא משמשות ברובן לעסק. בברכה. התשובה ניתנה על ידי איתם פינטו, יועץ מס. ממונה (משותף) תחום מקצועי בפורום המיסים של לשכת יועצי המס. ***היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

liorzx

New member
אז אני שואל דבר נוסף ברשותך

אני עברתי להנהלת חשבונות באינטרנט דרך חברה מסויימת מאוד נחשבת ואני מנהל דרכם גם את ההוצאות.

הם מחשבים באופן הבא:

לצורך הדוגמא, חשבון חשמל למישהו שעובד מהבית, דירת 5 חדרים...הווצאה המוכרת היא 20%

החישוב שמבוצע הינו כזה:

לדוגמא חשבון של 1000שח כולל מעמ.

התשלום לא כולל מע"מ הינו = 854.7
המע"מ הינו = 145.3.

20% של המעמ הינו = 29שח. נותר להם מהמע"מ 80 אחוזים בסך 116שח.

20% של מס הכנסה , לפי התחשיב שלהם, הינו 854.7 + 116 = 970.7 * 20% = 194.14

הם מעמיסים את יתרת המעמ כחלק שכביכול יהיה מוכר למס הכנסה.

אני מבין מכל המקורות שזו שגיאה לחשב כך. הם ? מתבצרים בעמדתם שהחישוב שלהם נכון ואני טועה.

מה דעתך ?

זה לא חד משמעי

בגדול אם פועלים לפי תקנה 18 לתקנות מעמ כאשר מדובר בהוצאה מעורבת שלא ניתן לחלק בין חלקיה פועלים כך אבל רק בחלוקה של 2/3 מעמ שרוב ההוצאה עסקית ו1/4 כאשר הרוב פרטי. יתרת החלק הלא מוכר מצטרף להוצאה כך שלמעשה ממנו ניתן לחלץ את החלק המוכר. בהוצאות בית זה לא כל כך נהוג אך זה לא אומר שזה פסול. בברכה. התשובה ניתנה על ידי איתם פינטו, יועץ מס. ממונה (משותף) תחום מקצועי בפורום המיסים של לשכת יועצי המס. ***היעוץ שניתן הוא כללי ואינו מהווה יעוץ משפטי או יעוץ חשבונאי או תחליף ליעוץ מקצועי. לקבלת יעוץ מומלץ להפנות את מלוא הפרטים העובדתיים ליועץ מס חבר לשכת יועצי המס בישראל.

למעלה