הכרה של ביטוח לאומי

beth13

New member
הכרה של ביטוח לאומי

שלום ,
חדשה כאן בפורום :)
האם הפרעת אישיות גבולית מזכה באחוזים נוספים בביטוח לאומי?
אני סובלת בנוסף להפרעת אישיות מאגרופוביה קשה -
הגשתי בתחילת השנה תביעה לנכות כללית.
בפרוטוקול רשום 30% על האגרופוביה .
ועל הפרעת האישיות רשום שהיא עד 2017 ולא מקבלת אחוזים.
את התביעה הגשתי ב2018 כך שלא נראה לי שהיא הסתיימה :)
השאלה היא האם יכול להיות שהם מכלילים את הפרעת האישיות כחלק מהפרעת החרדה ולכן לא התייחסו אליה? או שזו בעצם טעות "טכנית" שלהם?
יש לי וועדת ערר התחילת חודש הבא ,
אבל אני אשמח להמלצות אם לדעתכם זה מיותר והם מכלילים את זה תחת אותה הקטגוריה .
מצרפת תמונה של הפרוטוקול

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ברוכה הבאה :) לא הבנתי את הפרוטוקול

&nbsp
פשוט לא מצליחה לקרוא את הסעיף האחרון..וגם לא ברור לי כמה אחוזים רפואיים יש לך ? ומה כושר העבודה שנקבע..? על המ את מערערת בעצם על אחוזי נכות של אי כושר ? או על אחוזי נכות רפואיים? זה לא אותו דבר..
&nbsp
מה שכן כל סעיף בפני עצמו...יש לך סעיף של הפרעת אישיות בנפרד...את יכולה לטעון שהמצב חמור יותר..
&nbsp
ויש לך סעיף של חרדה בפני עצמו.
&nbsp
הסעיף האחרון עם 40% משמעותי אבל לא הבנתי מה רשום..
&nbsp
עכשיו מה שקובע באמת זה , מה כתוב לך במסמכים הפסיכיאטרים ותחת איזה אחוז זה נופל בספר הליקויים..כמה הפרעה לפי הסעיפים יש לך ,כלומה מה ההשלכות על עבודה וחברה...זה נכון לכל הסעיפים..
לפי זה את אמורה לטעון.
יש גם השפעה על מה שאת אומרת בועדה עצמה..זה לצערי בלתי אפשרי להדריך אותך בלי להכיר אותך ואת המקרה לגופו, יחד עם זאת רצוי שתטעני שאת רוצה סל שיקום שמצריך מעל 40% נפשי ..והשיקום לא על חשבון ביטוח לאומי למעשה . אי קבלת השיקום פוגע בעתיד שלך..
גם זה תלוי אם את בטיפול מתמשך .
&nbsp
לא להתייאש זה תמיד טוב...אני זכיתי אחרי מאבק ארוך שנים...
&nbsp
יקל אם תביאי מהאתר של ביטוח לאומי צילום...אם אין לך שם משתמש וסיסמא לכי לביטוח לאומי ועשי זאת . שם גם תוכלי לראות מהר יותר את התשובות וכל המידע שלך..
&nbsp
:)

beth13

New member
מערערת על האחוזים הרפואיים

קיבלתי על סוכרת 40% לצמיתות
אגרופוביה 30% זמני עד סוף 2019
ועל ההפרעת אישיות לא נתנו לי כלום :(
(כתוב בפרוטוקול מעל 15 עד ה31/12/2017)
אני הגשתי את התביעה רק ב2018 - כולל החוות דעת מהפסיכיאטר ולכן לא נראה לי הגיוני שהם רושמים עד 2017 ולכן אני מערערת ...
עקרונית יש לי כרגע 58% רפואית ו65% אי כושר .

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הבנתי

את צריכה מסמכים פסיכיאטריים מעודכנים שיש לך כיום ..ושלא עשית שיקום..שהצליח לכן ההפרעה קיימת ..ואגרופוביה גם. ונקווה...כאמור קשה ככה להדריך...
נזכרתי..אם יש לך עו"ס לעשות דו"ח מצב מקיף יעזור מעוד כיוון..

אני אפילו לא בטוח שאפשר ערר, אם עברה חצי שנה אי אפשר עושים החמרת מצב. זה כמובן פותח את כל התיק מחדש כמו ערר....

לפני כמה זמן הגשת את המסמכים?..עד 90 יום הם אמורים לטפל ולהזמין אותך לועדות ..

למעלה