הכרת טובה תמורת עזרה דחופה

lioriliori

New member
הכרת טובה תמורת עזרה דחופה

שיחקתי בתור רוט בגנום עת ניסיתי לעבור לקיי די אי .כעת אף לא אחת מהן עולה כאשר אני מקיש בשורת הפקודה: startx אני לא יודע כלום על לינוקס אז אנא הבינו

lioriliori

New member
הודעת השגיאה

/root/.Xclients:/root.Xclients -default: No such file or directory /root/.Xclients:exec:/root/.Xclients-default:cannot excecute:No such file or directory waiting for X server to shut down.

חסר או שנפגם ..

קובץ נסתר ב home directory שלך הקרוי .Xclient-default תבדוק את זה בפשטות ע"י כניסה למערכת כמשתמש אחר והרצה של ה X

lioriliori

New member
איך עושים זאת?

איך מוסיפים משתמש? אם בכל זאת זה לא יעלה האם ישנה דרך להחזיר את הקובץ?

להוסיף משתמש ..

תשתמש בפקודה useradd או adduser ולאחריה שם המשתמש החדש. לאחר מכן עם הפקודה passwd xxx (ה xxx הוא שם המשתמש) אתה מעניק לו סיסמה => כל זה צריך להתבצע כשאתה על תקן חשבון root .. בהגדרה אין בעיה לבנות קובץ נסתר חדש , מרבית הסיכויים שהוא כן קיים אבל יכול להיות שהשתנתה לו הרשאה... בכל מקרה אם אתה בונה משתמש חדש אתה יכול להעתיק ממנו את הקובץ אליך ולאחר מכן לשנות בקובץ שהעברת בעלות/הרשאה .. וזהו..

תמר,

New member
אתה בטח יודע

שאם הקובץ הזה נוצר אצל משתמש חדש, הוא נמצא איפה שהוא במערכת... או, במקרה שלא, אמורה להיות דרך ליצור אותו. יש ספריה בשם etc/skel/ בה נמצאים הקבצים שנוצרים בספרית הבית של משתמש חדש. ויש פקודה פשוטה מאוד בשם usekde. נחש מה היא עושה? עוד פקודה שימושית - startkde במקום startx.

נו, טוב ... קיוותי שלא ישימו לב ...

הכי קל היה לומר לו שישתמש בפקודה switchdesk KDE או switchdesk GNOME בכדי לבנות את הקובץ מחדש.. זה יבנה או ישכתב וכו´ אבל יש לי חשש שהוא עובד כ root ולמעשה הוא ימשיך לעבוד ככה ובפעם הבאה "ידפוק" לעצמו משהו רציני יותר . ולא היה לי יותר מידי כוח להתווכח או להרצות שוב את ההרצאה "למה אסור לעבוד כ root " אז פשוט כיוונתי אותו לזה שיבנה משתמש חדש... אולי הייתי צריך להיות הוגן ולומר לו את שני הדרכים .. ואני אגב עדיין מאמין שאם הוא רוצה לשחק .. שיעשה את על חשבון משתמש רגיל ולא על root .. הייתי לא בסדר בזה שלכאורה לא נתתי לו את חופש הבחירה .... .. אפשר אגב ישר להגיע למסקנה שאני "נבלה" אבל גם את ההרצאה הזו אין לי כוח לכתוב - לא היום .. בכל זאת אני מקווה שהוא יבנה לו חשבון משתמש לביצוע משחקים - אפילו שזה אולי פחות נוח זה הרבה יותר בטוח ..ויציל אותנו משאלות בהמשך כמו "נמחק לי ה fstab " .... כך שאם אתה קורא את זה - לך תבנה לך חשבון רגיל לביצוע משחקים ...

תמר,

New member
בעניין הריסת המערכת

לדעתי זו דווקא דרך טובה ללמוד - לא לפחד להרוס. כשמנסים לתקן לומדים הרבה דברים חדשים. אבל צורת העבודה הנכונה היא, כמובן, להכנס כמשתמש פשוט.

איך את חושבת שאני למדתי ?

אני רק מנסה לחסוך מאחרים את אותו "שביל ייסורים" שלפעמים הוא כמו שאמרת מלמד אבל לפעמים גם מיותר - עדיף לרכז מאמץ על המון דברים אחרים במערכת שצריך ללמוד אותם .

אשכר

New member
אם כבר בצחוקים עסקינן,

כשהייתי טירון, וקפצתי למיים ישר מהווינדואז התעצבנתי שכל דבר צריך סיסמא, אז עשיתי chmod 777 -R / וכמובן, היה שמח.

למעלה