הכשלים בהעברת זיו למגד

ATAF151

New member
הכשלים בהעברת זיו למגד

ושוב נמשך תיאטרון האבסורד של ההחלטה לאחד את מגד וזיו במבנה של מגד. הבטיחו שהשיפוץ שעלותו מיליונים במגד יחל לפני מספר חודשים, כעת הוא נדחה לאביב 2008 ובינתיים התגלו ליקויים בתוכניות בניה. להזכירכם מדובר בבינוי של אולם ספורט גדול ושל כיתות לימוד חדשות, שמיועדים לקלוט את תלמידי זיו בתוך המבנה של מגד המיושן. בחלק גדול מהבינוי הזה שעלותו מיליונים לא היה צורך אם היו מאחדים את זיו ומגד במבנה של זיו והיו נותנים את מגד לתל"י. הסיבה היא שזיו הינו בית ספר חדיש וגדול ויכול ללא כל בינוי לקלוט את כל התלמידים שהם לא תל"י במגד. ואילו מגד יכול ללא כל בינוי נוסף להכיל בתוכו את 300 תלמידי תל"י שצפויים ללמוד בו בשנה הבאה. מעניין כמה כסף עוד יבוזבז לפני שהתוכנית הזו תבוטל.

ש ק 1

New member
הכשלים של ATAF151

מרות שבבסיס גם אני סבור שביהס זיו צריך להישאר במקומו ותלמידי מגד יעברו אליו ואני סבור שמגד צריך לההפך למוזאון לתולדות רעננה אינני נוקט ואני מקווה שגם בעתיד אנהג כך בשיטות של הכפשה היתי מציע כי רעיונותך יועלו באור חיובי יתכן שאף תזכה/י להתיחסות כלשהי מצד גורמים בעירייה אשר קוראים את השגותיך.

ATAF151

New member
נראה לי שמיצינו את הגישה החיובית

ראשית בכלל לא הכפשתי וגם לא קיללתי, אלא ציטטתי מתוך אתר קול רענן. שנית, הדיונים היפים עם העירייה כבר מוצו, בשורה התחתונה חופרי משום מה חושב שמסיבות של שימור היסטורי מגד צריך להישאר בית ספר ממלכתי רגיל והוא מתנגד להפיכתו למוזיאון/בית ספר ממלכתי של תל"י/מרכז חוגים וכו. ולנו לא נותר אלא להמשיך במאבק ובנוסף להתריע על ליקויים בתוכניות הבניה. לדעתי המטרה כרגע היא לערב בעניין את משרדי החינוך והפנים כדי שיתנו את דעתם בעניין הזה, כי אני רוצה לראות את חופרי מסביר להם מדוע לדעתו השימור ההיסטורי יפגע אם ילמדו שם תלמידי תל"י.

כדי "למצות" צריך קודם להתחיל ../images/Emo8.gif

שאני אסביר לך מדוע הוא יפגע? כי השימור הוא לממלכתי א'.

ATAF151

New member
אפשר להשאיר את השם של בית הספר כממלכתי א

תל"י הם בית ספר ממלכתי של משרד החינוך ושם מלמדים את כל החומר בדיוק כמו בבית ספר ממלכתי רגיל. בסך הכל ניתנים להם עוד כמה שיעורי יהדות קונסרווטיבית. הפיכת מגד לתל"י לא אומרת שיהיה אסור לקרוא לבית הספר ממלכתי א - מגד. פשוט במקום שתהיה כיתת תל"י בכל שכבה כמו שיש היום, יהיו שתי כיתות תל"י בכל שכבה.

תל"י הם לא בי"ס ממלכתי

זה כל הקונפליקט, לא? פליז, כדאי להמעיט במינוני הדמגוגיה, כי א/נשים כאן מודעים לעובדות וקשה לבלבל אותנו עם שיבושי מידע....

ATAF151

New member
תל"י הם כן בית ספר ממלכתי

תל"י הם בהחלט בית ספר ממלכתי של משרד החינוך לכל דבר ועניין. צירפתי את הקישור ממשרד החינוך שאומר זאת במפורש גם בכותרת המשנה וגם במסמך תוכנית הלימודים המצורף שם. ולא במקרה הם כבר שנים בתוך בית ספר מגד. ולאחר שגילית את התגלית הזו, האם עכשיו את מצטרפת למאבק ותומכת בהפיכת מגד לבית הספר הממלכתי של תל"י?

הרשה לי לבלבל אותך שוב עם העובדות

(אני ממש מתנצלת שאני עושה את זה שוב ושוב....
). 1. השיפוץ במגד בוצע והושלם בהצלחה - גש לראות. 2. בינוי אולם הספורט נדחה ל- 2008 משתי סיבות: א. האיחור בביצוע הצריך עבודות עמוק אל תוך השנה. ב. עוד לא התחילה הבניה ב- 2005, כך שלחץ הזמן השתחרר קמעה. כפי שהצגתי כאן מלכתחילה - אני בעד סגירת זיו והעברתו ל- 2005, בעד שימור מגד כבי"ס ממלכתי רגיל או במקרה הקיצוני ביותר - כמוזיאון לתולדות רעננה (כפי שהציג כאן גם ק ש 1). הניסיון לכרוך את תל"י בזיו על מנת להשיג הישג פוליטי מפוקפק בכוונותיו (לטעמי), לא יצלח.

ATAF151

New member
לצערי הגבת בפופוליזם

את מתעלמת מהטעות הקשה שלך שטענת בתוקף שתל"י הם לא בחינוך הממלכתי, אני הוכחתי לך שכן ואת מגיבה שאת מבלבלת אותי עם העובדות? נראה לי שאת המבולבלת פה. לי לא משנה אם מגד יהפוך לתל"י או למוזיאון, מה שאכפת לי זה שהלמידים הרגילים יקבלו את זיו הראוי יותר ממגד. אבל מה לעשות שתל"י בהחלט חלק מהעניין, כי הם אלו שאמורים לקבל את מבנה זיו, והם אלו שכנראה יקבלו את מבנה מגד אם חופרי יחליט לבצע את האיחוד במבנה של זיו.

כי זה לא נכון, הם לא בי"ס ממלכתי

הם זרם עצמאי - עניין שאתה בעצמך העלית בעבר על נס כסיבה לעירייה לא לתמוך בהם.... תל"י לא קשורים כסיבה-תוצאה לעניין סגירת זיו. הנה הדיל שהוצג אז ע"י העירייה: זיו מועבר ל- 2005. תלמידי זיו מאיזור הרישום עוברים למגד, שישופץ על מנת להכילם, ונמצא באותו איזור הרישום. תל"י יוצאים ממגד ומקבלים מבנה משלהם.

למעלה