הכשרה באסף הרופא

alumotr

New member
הכשרה באסף הרופא

היי, אני מתחילה השנה את תוכנית ההסבה לעו"ס באוני' העיברית. מכיוון שאני גרה בת"א בחרתי בעדיפות ראשונה לעשות את ההכשרה בבי"ח אסף הרופא. האם מישהו עשה שם את ההכשרה ויכול לתת לי קצת פרטים ולספר איך היה לו שם? תודה.

SuperGirl 25

New member
לא עשיתי באסף הרופא, אך כן בביה"ח

בסורוקה. מה שמאפיין את השירות הסוציאלי בביה"ח הוא בדר"כ-התערבות בשעת משבר וכן טיפול קצר מועד. לרוב אין פונים שאת יכולה להיות בקשר עימם במשך כל שנת ההכשרה, כי בדר"כ הם משתחררים אחרי ימים או שבועות ספורים...

swguy

New member
יש גם הבדלים גדולים בין מחלקות,

אז חשוב לשאול כשתשבי עם הרכזת של ההכשרה בבריאות (רוני גרטל) מה האופי של העבודה במחלקות השונות ולומר מה את מעדיפה... יש הבדל גדול בין הכשרה במחלקת דיאליזה לזו במיון נמרץ או במכון להתפתחות הילד... חוצמזה יש לך גם הכשרה באיכילוב - במחלקת אשפוז פסיכיאטרי ובמרפאת חוץ שלהם לבריאות הנפש. המרפאה מאוד מאוד מומלצת לפי מי שעשתה שם הכשרה השנה, סופר מקצועי, הדרכה טובה. בהצלחה! נ.ב. יש גם לא מעט הכשרות בבית שמש. זה לא מרכז אבל בהחלט אמצע הדרך לירושלים ולפני הפקקים הגדולים בבוקר בכניסה לעיר הקודש..

אינפורמציה...

השירות הסוציאלי בבתי החולים, מקיף את כל המחלקות האפשריות. המדריכה שלי עבדה במחלקה הפנימית האורטופדית, אבל לא קיבלתי פונים רק משם. הפונים שלי היו מכל המחלקות.( התפתחות הילד, אונקולוגיה, פנימית וכו..). לעתים ההתערבויות היו בשעת משבר, אבל הפגישות נערכו לאורך כל השנה. כלומר, הטיפול לא היה קצר מועד אלא ארוך טווח. נפגשתי עם הפונים, בבתיהם שלהם, וולא במחלקות בתקופת אישפוזם. השנה בשירות הסוציאלי, תרם לי מהרבה בחינות. נחשפתי למגוון רחב של אוכלוסיות ושיטות טיפול שונות. בנוסף לכך לקחתי חלק במרכז הלמידה שנערך בבית החולים שהיה מלמד מאד.

למעלה