הכשרה מעשית - לאן?

noffit

New member
הכשרה מעשית - לאן?

אז ככה. בשעה טובה התקבלתי להסבה ועכשיו אני מנסה להחליט משהו אחר. איזה תחום כדאי לבקש בהכשרה המעשית? חשוב לציין לפני כן שיש לי נסיון בתחום בריאות הנפש של ארבע שנים (מדריכה בהוסטל, רכזת מועדון חברתי, חונכת, מדריכה בפנימייה טיפולית ועוד קצת...) מצד אחד זה התחום שהכי מעניין אותי, מצד שני לא כדאי לראות תחומים נוספים שבכלל לא נחשפתי אליהם? ויותר בפירוט: אני יודעת כבר שבתוך התחום של בריאות הנפש אני לא מעוניינת להתעסק יותר עם חולים פסיכוטיים כמו שהיכרתי כמתנדבת במחלקה סגורה ולא עם נפגעי נפש בשיקום כמו בהוסטל או מועדון חברתי. מה שכן מעניין אותי מאוד בתחום הזה זה הדברים האחרים: דיכאון והתאבדויות, אנורקסיה, הפרעות חרדה למינהן, בעיות התנהגות ובכלל מה שיותר קרוב למה שראיתי בפנימייה טיפולית. אז עכשיו אחרי שמיקדתי את עצמי - אני אשמח לתגובות.

פודה

New member
אבי מתכוון למרפאות איזוריות

באמת נתקלים במגוון פונים (או מטופלים כפי שנקראים שם), ומה שיותר חשוב זה לומר למדריכה שלך בשיחת האוריינטציה היא במה היית רוצה להתנסות. המון הצלחה

noffit

New member
לשני עוניי החביבים

במרפאות אזוריות הכוונה למרפאות יום?? המון תודה, אגב

פודה

New member
המרפאה לבריאות הנפש

של משרד הבריאות, או לחילופין מרכזי יום שממומנים ע"י עמותות ומשרד הבריאות

noffit

New member
יש עוד מישהו עם עצות מועילות??

במיוחד לאור מה שכתבתי בהודעתי הראשונה. האם כדאי להמשיך באותו תחום בו כבר יש לי נסיון או "לגוון". כדי לראות עוד דברים??? בתכל'ס אני בוגרת פסיכולוגיה כך שכל העולם שלי וכל העבודות שעשיתי הן "קליניות" שכאלה....

noffit

New member
לא שמתי לב שהתקבלו עוד תגובות...

התקבלתי לחיפה. אבל אני מתכוונת לעשות את ההכשרה במרכז (אם הכל יסתדר כמובן, הם טוענים שהם ישתדלו..) אני די מבולבלת למרות שיש לי עוד המון זמן להחליט ולבקש (ולקוות שאקבל מה שאני רוצה) מרפאות לבריאות הנפש זה באמת משהו שמאוד תואם את מה שאני מחפשת אבל יש גם את הצד של עבודה עם ילדים ונוער, במיוחד פנימיות, שמאוד קוסמת לי. ובכלל... נראה לי שאין לי מושג מה זאת עבודה סוציאלית כרגע, לפחות לא עד הסוף... ובגדול, כמובן שאני מתכננת בסופו של דבר להיות עו"ס קלינית - זה הכיוון הכללי נראה לי של מאוכזבי הפסיכולוגיה אבל כבר לא נראה לי נורא אם זה לא יילך... האם את מכירה את התוכנית בחיפה?? נראה לך שחשוב לעשות את ההכשרה המעשית במקום שתואם את המגמה אליה רוצים להתקבל בשנה השנייה?? תודה

swguy

New member
לדעתי הצנועה ביותר...

כן, צריך שההכשרה השניה תהיה בהתאם למסלול מ"א, אחרת הלמידה נפגעת. אין לך איפה לישם את מה שנלמד ולבחון את התיאוריה בשטח וגם אין לך את התיאוריה להביא לשטח כשאת זקוקה לה. לגבי הכשרה זו השאלה הנצחית שאין לה מענה - האם להתמקד במה שכבר יודעים (או חושבים שיודעים) שרוצים או מנצלים את ההזדמנות לנסות משהו חדש... לדעתי השוב צנועה, יהיו מספיק הזדמנויות אחרי התואר להתנסות בדברים אחרים - גם כך לא תמיד עובדים מיד בתחום שרוצים ונאלצים להתפשר לא אחת. אז לפחות בהכשרה אפשר לנצל את ההזדמנות לבחור במדויק מה שרוצים. נ.ב. אומנם זה גבולי התנהגותית, אבל אני זכר:)

swguy

New member
אם זה מה שאת רוצה לעשות...

כלומר באת להסבה מתוך כוונה לקבל הסמכה לטפל באנשים ואת בכיוון פסיכותרפיה, אז כן, הכי טוב מרפאות לבריאות הנפש כמו רמת חן, קהילתי יפו וכו' (אם באונ' ת"א או בר-אילן עסקינן)... יכול אולי להיות מעניין לנסות גם תחום חדש - למשל אלימות במשפחה או סמים, יש שם גם הכשרות טיפוליות טובות, אבל שווה לבדוק פר אונ' וכל מקרה לגופו...

noffit

New member
שוב שלום ותודה

השאלה הייתה אם בשנה הראשונה בהשלמה (בה עוד לא מתחילים ב.מ.א) חשוב לעשות הכשרה בתחום אותו רוצים ללמוד במ.א... זה משנה את תשובתך?? סליחה על הבלבול במינים... אתה יודע... מקצו מאוד נשי שכזה...

למעלה