הכשרה מקצועית

star 4

New member
הכשרה מקצועית../images/Emo140.gif

בועז שלום, ברצוני לפתוח חנות פרחים, רציתי לדעת איזו הכשרה מקצועית עדיפה, מהם מקומות הלימוד המומלצים ביותר האם התעודות המובטחות משמעותיות ולמה לשים לב. ישנם מקומות המלמדים כמה נושאים בקורס וישנם מקומות המסווגים כל נושא בקורס בפני עצמו שמייקר מאוד מה עדיף? אם תוכל לתת לי אינפורמציה נוספת שנראית לך רלוונטית מאוד אודה לך. תודה ויום נעים.

בועז בר

New member
הפורום פתוח לתגובה של כל מי שיש לו דעה בנושא,

לא רק בועז... (אני בעיקר הסדרן
) לדעתי ולנסיוני, אם אתה רוצה לפתוח חנות וגם להצליח, הכישורים החשובים ביותר שאתה צריך הם כישורי מסחר. אתה יכול להיות שוזר אלוף ומוערך מצד אחד, ולהפסיד את תחתוניך מצד שני, וראיתי לא מעט כאלה. רצוי לעבוד איזה שנה כשכיר בחנות פועלת ולהכיר את העסק מבפנים. הפרחים הם סחורה אכזרית וחסרת רחמים. גם חלק מהלקוחות הם כאלה... לגבי קורסים: אני למדתי אצל יוסי גיל ב-87. היסודות שלמדתי משמשים אותי עד היום, אבל המקצועיות באה עם הפרקטיקה והשפשוף בעבודה לאורך זמן. אם יש כאן גולשים שיכולים לספר על קורסים שמתנהלים היום, גם אני אשמח לשמוע.

חנות פרחים

אוייייי זה מחזיר אותי אחורה, תמימות נאיביות וסוחרים שמנקים עליך סחורות שכבר לא רלוונטיות. אבל אבל לא באתי לייאש אלא לתת מנסיוני בהסתכלות אחורה. אז מיקום החנות הכי חשוב בעיניי, תעודות אין להם שום משמעות ,זה לא עושה רושם על אף אחד. הידע המקצועי הוא בשבילך בלבד. נראה לי שכל מי שמעביר קורס שזירה בסיסי , כולל הכרת הפרח , שמו , טיפול, עונות, התאמת צבעים, ספקים בענף, וכד. היום לדעתי מספר אחד זה בית הספר של זר 4 יו, הם רשת חנויות וזו ההתמחות שלהם ,מה גם שהם עושים סטג אצלם. מספר שניים זה בנצי גיל הבית ספר נמצא בבפ"ת. ומספר שלוש הקורס של שנקר, אבל צריך לבדוק שהם לא מושכים יותר מידי לכיוון של ארועים כי זה שונה שמיים וארץ מחנות. אם אתה יכול ללמוד ולשלב עבודה בחנות רצינית זה הבית ספר הכי טוב. בהצלחה

star 4

New member
חנות פרחים

; תודה שרון ובועז היקרים, אני מאוד מודה לכם נתתם לי כיוון ואני מבינה שיש לי הרבה מה ללימוד מעבר להשגת תעודה, אקח בחשבון לעבוד בחנות לפני שאהייה עצמאית למרות שרציתי להגשים את החלום מיידית. כמובן שאשמח לתגובות נוספות מכל מי שיכול לתרום בנושא.כנראה שעוד תשמעו ממני, תודה יישר כח!!

הרצית

New member
חנות פרחים

היי star, קודם כל אני מצטרפת לדעתם של בועז וניצן שקודם כל צריך לעבוד כשכיר בחנות פרחים לפחות כשנה, להכיר את הדברים האמיתיים בשטח. לגבי הכשרה מקצועית, אני סיימתי לפני כחודשיים שלוש שנים לימודים בזר פור יו סקול אצל ג'ינה אטינג. ואני מאוד ממליצה. מעבר לטכניקות ויסודות השזירה שהיא העבירה לנו. היא גם נתנה לנו כלים והאירה את עיננו בכל מה שקשור לניהול חנות פרחים, תימחור, בלאי פרחים איך להיות רווחי וכו'. מאוד מומלץ, אבל עדיין לא מחליף את ההשתפשפות בשטח ששם רואים את המעשי אל מול התאוריה. בהצלחה.

star 4

New member
חנות פרחים

היי הרצית, תודה רבה על תגובתך, אכן כך אעשה, האם יש צורך בכל ארבעת השלבים שהם מלמדים כולל הקורס האחרון שמעניק דיפלומה מסויימת?או שאולי אפשר להסתפק בשלושת הקורסים הראשונים. תודה רבה רבה!!!

הרצית

New member
חנות פרחים

היי סטאר, בכייף, שמחה ומקווה שזה עוזר. לגבי השלבים, זה מאוד תלוי מה את רוצה ואם חשוב לך ללמוד לדיפלומה. אני התחלתי ומהר מאוד נשאבתי. עניין אותי להמשיך עד השלב שעשיתי (אחד לפני הדיפלומה). אחת מהסיבות שהמשכתי היתה בעיקר בגלל שפרחים זה התחום שאני רוצה להתעסק בו, דבר נוסף ג'ינה שהיא מרצה מדהימה עם כמות הידע שלה וראיתי שככל שאני ממשיכה אני לומדת יותר טכניקות ומתמקצעת בדברים מאוד מיוחדים שרלוונטים למה שאני עושה היום. נכון להיום , זר פור יו שינו את מסלול הדיפלומה שלהם, ויש להם דיפלומה המוכרת בישראל כך שאני לא יודעת מה זה אומר. שלושת הקורסים הראשונים בהחלט יכולים להספיק, את צריכה להתחיל ולראות. בהצלחה!

למעלה