הכשרות מד"א

Freman1

New member
הכשרות מד"א

שלום. יש לי מס' שאלות לגבי סוגי ההכשרות ואשמח אם תוכלו לעזור לי. רק סיימתי את הקורס הבסיסי של ה-20 ש' (במסגרת קורס מדריכי כדורסל) והייתי רוצה לעבור קורס נוסף קצת יותר נרחב (אני לא צריך לספר לכם שהקורס הזה לא ממש "עמוק"). בקיצור השאלה שלי היא כזאת: 1. איזה קורס יש אחרי זה? 40 שעות? 60 שעות? 2. איפה בעיקרון אני יכול לעשות את הקורס הזה? והאם אני בכלל יכול באופן פרטי או שזה רק במסגרת קורסים אחרים?? 3. כמה בערך זה עולה? תודה לעונים. אה ובהזדמנות אני רוצה למסור את הערכתי למדריכה ים (מ-מד"א רחובות) שהעבירה לנו את הקורס במקצועיות רבה, למרות כל הקשיים. אז אם במקרה היא כותבת/קוראת פה(?): תודה!

EagleEye

New member
שלום.

1. איזה קורס יש אחרי זה? 40 שעות? 60 שעות? בן כמה אתה? אם אתה מתחת לגיל 18 אמליץ לך על "קורס 60" שלאחריו תוכשר כמגיש עזרה ראשונה ותוכל להתנדב במד"א באמבולנסים אם תרצה. אם אתה מעל 18, אמליץ על קורס חובשי רפואת חירום, בו תוכשר כחובש. אם תעשה קורס חובשים נהגים (ישנן דרישות מיוחדות, כגון רשיון ג' וכו', אם אני זוכר נכון) וגם אז, תוכל להתנדב במד"א. 2. איפה בעיקרון אני יכול לעשות את הקורס הזה? והאם אני בכלל יכול באופן פרטי או שזה רק במסגרת קורסים אחרים?? את הקורס אתה מוזמן לעשות בסניף מד"א הקרוב לביתך, במידה ויפתח שם קורס בזמן הקרוב, אם לא, אני בטוח שיפנו אותך לסניף אחר שבו ייפתחו קורסים מתאימים. 3. כמה בערך זה עולה? אני יודע איך זה הולך במסגרת קורס 60, אז אענה לפי זה: זה תלוי. ישנן שתי אפשרויות - קורס מסובסד שעולה בסביבות ה180 ש"ח כולל חוברת,מדים וביטוח - אך אתה מתחייב לשתי משמרות בחודש למשך כשנה\שנתיים (כבר לא זוכר). והאפשרות השניה - קורס לא מסובסדר שבו אינך מחויב לכלום, אך עולה הרבה יותר - לא יודע בדיוק כמה. בהצלחה

EagleEye

New member
נשמטה שם שורה..

"אם תעשה קורס חובשים נהגים" - תוכל להתנדב כחובש נהג אמבולנס

תיקון קטנטן...

קורסים בהיקף של 44 שעות לציבור רחב עולה הרבה יותר מ180 ש"ח. מכיון שתשלום 180 ש"ח הוא רק למתנדבים. לציבור הרחב המחיר גבוה יותר. פרטים מדוייקים ניתן לקבל במחלקת ההדרכה בטלפון - 03-6165966 או 6191226. בהצלחה!

Freman1

New member
קודם כל תודה

אני מעל גיל 18 ונכון לעכשיו לא מתכוון להתנדב בעתיד הקרוב (עבודה + עבודה באימון כדורסל + אולי לימודים לא משאיר לי הרבה זמן), אבל בעצם גם ענית על שאלת ההמשך שלי שהתכוונתי לשאול לגבי אפשרות להתנדבות. שכחתי לשאול פרט דיי חשוב- מהי מסגרת הזמן של הקורס? כלומר ברור שה-60 הוא קורס של 60 שעות אבל על כמה זמן זה מתפרס- שבוע מרוכז או שאולי כמה שעות בשבוע/חודש? זה לפני שאני פונה למס' שניתן לי מטה.

לשאלתך...

קורס 44 ניתן בד"כ במשך שבוע מרוכז בשעות הבוקר. ברוב המקרים א-ה 8-17 ויום ו' מבחנים 8-12.30. לעיתים נדירות יותר מתגבשת קבוצת ערב דהיינו פעמיים בשבוע בשעות 17.30-21.30, ע"פ 11 מפגשים - פעמיים בשבוע, לפי החשבון שלי כחודשיים ברוטו. קורס 60 - ברוב המקרים איננו נפתח לציבור רחב אלא אם כן קיימת דרישה של קבוצה המונה כ-25 אנשים. שבוע טוב.

May162

New member
חחח מי אתה?!

חבר מתקשר אלי ואומר לי להכנס דחוף לאיזה פורום שלא הייתי בו בחיים... איזה כיף, בלי לדעת מי אתה עשית לי את היום! :) תודה! ים

Freman1

New member
לא כל כך קשה לנחש

במיוחד עם הפרט מידע שהוספתי מעלה. אני ממש שמח אם באמת עשיתי לך את היום ואם גרמתי לך להירשם לפורום אז בכלל טוב. בכל מקרה אם את רוצה לדעת ואולי גם מעוניינת במשוב (בעיקר חיובי :) ) אז ה-ICQ: 33670591

Freman1

New member
ודרך אגב

אני מקווה שבכלל עברתי... בטח עכשיו הקבוצה של החדר-כושר עושים לך פחות בעיות, הם קצת יותר בוגרים. בכל אופן עם הנסיון רק תשתפרי, יש לך ידע ובסיס מצויין. יום טוב (וסליחה מחברי הפורום על ההתכתבות הפרטית).

למעלה