אבל איפה התשובות
שים לב שהתכוונתי לשומר ולא למאבטח. אם יש בפורום הזה אנשים שמתיימרים לאגד את השומרים לארגון מקצועי, הגיע הזמן שיתנו דעתם לנושא. מבלי לחשוף יותר מדי פרטים, אני עבדתי בתחום האבטחה מספר שנים לא מבוטל, וגם כיום, אני לא רחוק מתחום הדרכת המאבטחים והשומרים בארץ. המצב מעורר גיחוך. הכשרת שומר = שעה במטווח, ולא משנה מה הוא יודע או מצליח לעשות, לא משנה אם הוא מסטול מעייפות (סטודנט שלא ישן יומיים כי יש לו בחינה) או זקן עולה חדש שהכרס מפריעה לו להחליף מחסנית או לקום ממצב כריעה, שלא נדבר על שומרים נכים, חצי עוורים, או סתם עקומים, שעדיין "מצליחים" לעמוד באימון מגוחך של שעה, לפגוע כמה כדורים באיזו מטרה ויאללה, אתה שומר. אין שום הכשרה מתאימה. שומר שעובד בפתח של מועדון לילה = שומר שרק מחכה לשיכור שידקור אותו. לא משנה אם הוא 2 מטרים גובה ו150 קילו, עדיין יקבל את הדקירה שלו אם לא יהיה לו גיבוי והכשרה מתאימה. שומר בפתח של מסעדה = שומר שרק מחכה ללכת הביתה, יכלו להפוך לחוסם הפיצוץ הבא. ללא הכשרה מתאימה, ותחלופה מתאימה, אין סיכוי שהשומר ישאר מספיק עירני. יש עוד מספיק דוגמאות כאלו, ואני לא ראיתי אף מודעה בשום עיתון/אתר אינטרנט/הודעה/ שום מקום what so ever שמישהו מכם דורש לשנות את המצב. תלוי רק בכם.