הכשרת שומרים

instructor30

New member
הכשרת שומרים

האם יש בכלל הכשרה (חוץ משעה של מטווח עם אקדח, אשר בדרך כלל אינו האקדח איתו תעבוד) מסודרת? האם מלמדים שומרים כיצד להתמודד במצבי לחץ? תקיפה? האם מלמדים קרב מגע? האם מסננים את אלו שאינם מסוגלים להיות שומרים?

joshh

New member
שאלות טובות

1. כן תלוי, יש מקומות שכן מכשירים אותך בהכשרה מסודרת. אם תעבוד באבטחת אישים, מוסדות חינוך, משרד הפנים, משרד הבריאות, תחבורה ציבורית וכד'... 2. לצערי לא מספיק, גם בהכשרות מקצועיות, אין מספיק מודעות לכך וחבל. 3. כן יש הכשרות שמלמדים קרב מגע, לדעתי לא מספיק אפקטיבי. 4. לשאלתך האחרונה, קשה לי לענות. ניתקלתי במקומות שהסינון לא היה מספיק. בנוסף, קיימים מקומות שמאבטחים אנשים שאינם מסוגלים לעשות את עבודתם הן פיזית או מנטלית. joshua

instructor30

New member
אבל איפה התשובות

שים לב שהתכוונתי לשומר ולא למאבטח. אם יש בפורום הזה אנשים שמתיימרים לאגד את השומרים לארגון מקצועי, הגיע הזמן שיתנו דעתם לנושא. מבלי לחשוף יותר מדי פרטים, אני עבדתי בתחום האבטחה מספר שנים לא מבוטל, וגם כיום, אני לא רחוק מתחום הדרכת המאבטחים והשומרים בארץ. המצב מעורר גיחוך. הכשרת שומר = שעה במטווח, ולא משנה מה הוא יודע או מצליח לעשות, לא משנה אם הוא מסטול מעייפות (סטודנט שלא ישן יומיים כי יש לו בחינה) או זקן עולה חדש שהכרס מפריעה לו להחליף מחסנית או לקום ממצב כריעה, שלא נדבר על שומרים נכים, חצי עוורים, או סתם עקומים, שעדיין "מצליחים" לעמוד באימון מגוחך של שעה, לפגוע כמה כדורים באיזו מטרה ויאללה, אתה שומר. אין שום הכשרה מתאימה. שומר שעובד בפתח של מועדון לילה = שומר שרק מחכה לשיכור שידקור אותו. לא משנה אם הוא 2 מטרים גובה ו150 קילו, עדיין יקבל את הדקירה שלו אם לא יהיה לו גיבוי והכשרה מתאימה. שומר בפתח של מסעדה = שומר שרק מחכה ללכת הביתה, יכלו להפוך לחוסם הפיצוץ הבא. ללא הכשרה מתאימה, ותחלופה מתאימה, אין סיכוי שהשומר ישאר מספיק עירני. יש עוד מספיק דוגמאות כאלו, ואני לא ראיתי אף מודעה בשום עיתון/אתר אינטרנט/הודעה/ שום מקום what so ever שמישהו מכם דורש לשנות את המצב. תלוי רק בכם.

joshh

New member
ההיפך הוא הנכון.

בידיוק על זה אנו מדברים! הדברים הולכים ביחד. אתה רוצה מקצועיות ? אתה צריך להפוך את הענף הזה שניקרא אבטחה למקצוע. ולא למשהו שסטודנטים עושים כי אין להם מה לעשות ? או עבודה לפנסיונרים. מאבטח זה מקצוע. אני מסכים איתך. joshua

instructor30

New member
ומי מכם ניסה לפנות

לארגון מדריכי הירי, לקבל עזרה? לפחות בקטע המקצועי של הירי, שלא לדבר על עזרה בנסיון לארגן תכנים לקורס מקצועי, אותו תנסו לשווק לממונים עליכם/מי שמפעיל את ארגון השומרים. האם יש לכם נסיון בהקמת ארגון מקצועי? האם יש לכם תכנים לארגון? מישהו שעומד מאחוריכם? (צריכים עזרה?)

avi1976

New member
בשביל לשווק צריך כח מאורגן מלמטה

כן, יש לנו נסיון בהקמת ארגון מקצועי. כן, יש לנו תכנים לארגון. ותמיד שמחים לעזרה נוספת. רק יש בעיה אחת: אנשי ההון והשלטון לא בדיוק בעדנו ובגלל זה ההשקעה הבסיסית בארגון מאבטחי ישראל היא מכספנו. כמו כן, כל מי שמצטרף ועוזר אנחנו מקבלים בתנאי שמי שיכתיב את המאבק למען המאבטחים הם המאבטחים עצמם... ולא ההון והשלטון!!!

instructor30

New member
אז למה אתם מחכים?

תתחילו לעשות רעש. תכינו את כל חומר הרקע שאתם צריכים, ויאללה... פעם..... היה אחד עם שפם בהסתדרות, שהיה עושה מהפכות על כל שטות. היום הוא כבר גנרל גדול, ולא אכפת לו מהאזרח הקטן. נסו למצוא בהסתדרות את בעל השפם הבא, שיסכים ליצג אתכם, ותתחילו לעשות בלאגן.

avi1976

New member
ההסתדרות קשורה להון ולשלטון

ולא תעזור! וזאת אחת הסיבות שארגון מאבטחי ישראל קיים. כמו שאמרתי לא פעם הכי קל ל"היות בצד" ולא להשתתף. הכח האמיתי חייב לבוא מלמטה בחוכמה ובהסכמה...

dobhy46

New member
אבל בהסתדרות כולם אוכלי חינם

כולל בעל השפם לשעבר

dobhy46

New member
לא אין הכשרה

כמו שכתבת אין הכשרה והדרכה למצבי לחץ ואיך לצאת מהן בקורס מלחיצים את כולם יורים למטרות בכל מיניי פוזות מצחיקות ומקבלים אישור על הישתתפות. חוץ מזה גורנישט מטגורנישט

תשובה ל-INSTRUCTOR30 ../images/Emo70.gif...........

אני הייתי בין האחרונים שעשו את הקורס מאבטחים של 3 ימים ! . המדריך ירי שלנו : " יריב רומי " אמר ש-אחרי 1 בינואר . הקורס יהיה 10 ימים בתנאי פנימייה ! , והרבה אנשים לא יעברו את הקורס ולא יהיו מאבטחים
יריב סיפר לנו שבהתחלה שניפתח הקורס מאבטחים הראשון הגיעו רק חיילים קרביים שעשו את הקורס 3 שבועות !
אבל בגלל שהם לא רצו לעבוד בזה אז התחילו להביא אזרחים . אחר כך הקורס ירד ל- 11 ימים בגלל בעיות תקציב !
, אחר כך ירד ל-5 ימים , אחר כך ירד ל-3 ימים וניפתח גם לרובאי 02 בגלל שהיו בעיות של כוח אדם .

instructor30

New member
לא מבין מה הקשר

חברות האבטחה לא רוצות לשלם על קורס יקר, בנוסף לזה, מכיוון שאת רמת ההכשרה קובע הקב"ט של אותו הגוף (בגופים ממשלתיים או מאובטחים, קובע הקב"ט את רמת ההכשרה של השומרים), אבל במקומות פרטיים, אין שום ביקורת על רמת השומרים. בכוונה אני מבדיל בין שומרים למאבטחים, מכיוון שההגדרה הזו קובעת גם דירוג שכר לעובד, וגם לחברה. החברה יכולה לגבות שכר גבוה יותר על אותו עובד רק בגלל שההגדרה שלו היא "מאבטח" לאומת "שומר". כל אחד יכול להיות שומר. וחבל שכך. מאבטח - יש קריטריונים, יש דרישות, וכן, יש גם שכר מבזה ותנאים מבזים. אישית, אני לא מסכים עם העובדה שרק עובד בעל הכשרה צבאית כזו או אחרת יכול להיות מאבטח, אין אנשים ברמה גבוהה שאינם רובאי 7? אין אנשים בעלי בריאות טובה, כושר גופני גבוה, ויכולת אישית גבוהה אם לא הייתי בצבא קודקוד ברקת? הכל חארטה.

אתה שאלת ../images/Emo70.gif אני עניתי ../images/Emo127.gif

חברות האבטחה רק חושבות כל הזמן איך לחסוך כסף !!!!
, בנסיעות ! , בהסעות ! , ובמיטווחים ! , ומצד שני גם חושבות איך לחסוך אנשים ב-כוח אדם ! . אני מצידי יודע ש-האקדח ביחד עם הנוהל מעצר חשוד לא יעזור לי תמיד מול מחבל !!!!!!!!!!!!!!
, ואוליי אם אני אתפלל 7 פעמיים לקדוש ברוך אז רק הוא יציל אותי ! . כי אנשים עצבניים ומרגיזים כמו הישראלים שעושים לך טובה שהם מראים לך תעודת זהות אז כבר אין לך חשק לשמור כמו שצריך !!! , ובא לך לזרוק על כולם זין ( סליחה על הביטוי ! ) בנוסף לשכר המינימום העלוב בלי תנאים שהחברה שלך מנצלת אותך כל דקה שאתה עובד ! .

בחברה שלי חושבים למשל על חיסכון....

.........ב-הסעות !
, כדיי ש-השומר ילך ברגל לעבודה ( אם זה לטובה או לרעה ! ) . ודואגים שהשומר יעשה את הקורס במיטווח הקרוב ביותר לבית ! . אם כל זאת !!!!! , ישנה דאגה מסויימת שהשומר יצא מרוצה כדיי שהוא יעשה את העבודה כמו שצריך ! , והעיקר שהוא יעבוד ויישאר בחברה ! .

למעלה