מותה של האפוקליפסה
New member
הכתבה בסופשבוע.
טוב, אני לא רואה עצמי שייכת לפורום הזה (אל תקחו את זה אישי
), אני לא משתתפת בדיונים- כי אין לי כל כוונה לכך, אבל, אני מוכרחה לרשום מספר אנקדוטות על הכתבה שפורסמה היום במוסף השבת של מעריב. ברשותכם..
------------------------------------------------------------------- בתור מישהי שעסקה ועוסקת בעיתונאות ובהחלט מתירה על עצמה לאמר שהיא מנוסה בתחום- אני מוכרחה לציין שהכתבה ערוכה באופן נחמד מאוד. ליסה פרץ בדרך כלל כותבת באופן ידידותי. היא אמנם די שטחית בדבריה (וזאת כקוראת כמעט קבועה של "מעריב"), אך כתבותיה שוטפות חן לרוב. הבעיה בכתבה הזו, היא שהכתובת לא מכירה מספיק את הסדרה. בלי שום קשר לפרטים טכניים כמו העובדה שהסדרה כבר לא עוסקת במעון (אם תשאלו אותי זה כלל לא "קטנטנות" אלא טלנובלה לילדים עם שם דומה ואותה המפיקה, אבל לא שאלו אותי וזה לא שייך) והיא עירבבה..הממ...בוא נאמר- בשר עם חלב (או שמא רד בול עם וודקה?). כנראה שאותו זאטוט מסכן השאיר עליה חותם טראומטי,וכך היא הגיעה לכתיבת כתבה השמה את הסדרה וכל הנוגע לה באור רע. יכול להיות שההוראה מהמערכת של העתיון היתה שתכתוב כתבה שלילית, אבל כך או כך- חוסר הידע המובהק והבורות המתמשכת כלפי מה שמשך, מושך ומתמשך אצל ילדי ישראל שם את כל העניין הזה באור מביך כלפיה, ובמה שנראה ככתבה גרועה. גרועה מאוד. היא היתה יותר מדי סובייקטיבית, וחבל. מלבד זאת- אם כבר פתחתי כאן הודעה, אני מרשה לעצמי לפתוח לועי ולהגיד מה שבראשי- - - אני צופה בסדרה מהעונה השנייה, ומאוד מוזרה לי הפופוליזציה שהיא לפתע קיבלה. מי בכללרצה שזה יהיה ככה? אילולא כל הילדים הקטנים שהיו פתאום מתחילים לראות את זה ובכך עושים מזה טרנד ישראלי מלא שמלאץ וקיטשיות- היתה הסדרה נשארת כמות שהיא, וזה כולל את כל המגרעות הנתווספות שהיא קיבלה לאחרונה. כמו: הספר שסמדר-פופוליזם-שיר היתה מוכרחה לתרגם, ולא ברור למה, או שלל המוצרים המעוררים בי דבר מלבד בחילה, והכי גרוע- המחזמר, שעדיין לא ברור לי למה המפיקים מלמעלה מתעקשים לעברתו. למען השם!!- שמשהו אחד ישאירו כמו שהוא! לא כל דבר חייב לקבל גרסה ישראלית! המחזמר הזה יהיה אולי הדבר הכי פתאטי שראיתי בשנה האחרונה (אולי חוץ מ"לחיי האהבה" ושות´). וכן- אני מוכרחה לשמיץ את הילהוק הגרוע. ליאת אחירון בתור בלן. איכס. מי פילל ומי מילל? אלוהים אדירים!! נו, אל תבינו אותי לא נכון. אני לא מתלוננת שיותר ילדים התחילו לצפות בסדרה (שעכשיו אני לא ממש עוקבת אחריה. תקראו לי כשבלן חוזרת
), להיפך- שיבושם להם! מה טוב! עדיף על זבל אחר, אבל אני כן מתלוננת שלא ניתנה כאן זכות קדימה לאנשים מזדקנים שכמוני, והתכנית לא הועברה לשעות הערב. זו הבעיה בחינוך כאן- הילדים של היום רוצים רק לראות את הסדרה שלהם, ושיקנו להם מחברת פקונדו ארנה, ואף אחד, אבל א-ף א-ח-ד לא שמע על הפתגם- "והדרת פני זקן". בושה. הילדים של היום... אבל לא משנה. התחלתי לדבר על הכתבה ולא סתמתי את הפה. שיהיה- שיהנו הילדים, הרי יש עוד פתגם מנגד להוא הנ"ל, שהולך כך- "העולם שייך לצעירים". הלא כן?
. לפני שאתסום את הפה (for good?), רק אוסיף ואציין מספר נקודות נוספות: א. קובי מחט חתיך? מה?! ב. דביר, ל. פרץ הכתבת המהוללת ערכה את דבריך בצורה, איך לאמר,- די שלילית. אני במקומך הייתי מתעצבנת.
אבל איך שלא יהיה- היה נחמד לקרוא. אתה מפורסם!! ג. ומדוע זה ולמה, מושא הערצתי, הלא הוא- נתן, לא הופיע בכתבה? כבר ציפיתי לאיזו תמונה.. ד. אין לי מה להוסיף ב-ד´. רק אחזור ואומר שהמחזמר הינו רעיון פתאטי על כל הדעות. ה. אה, יש לי ה. נכון נתן דומה לפול? לא משנה. לדעתי התחרפנתי. מעניין מה היה בעוגיות הללו... לא משנה. אדיוס!!! עד העונג הבא, -נעמה.
טוב, אני לא רואה עצמי שייכת לפורום הזה (אל תקחו את זה אישי