הכתבה ב"מעריב"

• פותח הנושא GGL
  • פורסם בתאריך

GGL

New member
הכתבה ב"מעריב"

שלום, האם קראתם את הכתבה ב"מעריב", לפיה האקדמיה ללשון מחפשת מילים חדשות למונחים רפואיים? כדאי לקרוא. ו...בנוסף, באותה כתבה נאמר שהאקדמיה עומלת על מציאת המילים. האם לא נכון לומר עמלה? (כמו יושן וישן?)

or99

New member
תודה על ההמלצה!

והנה קישור. לגבי עומלת אני לא ממש יודע. זה נראה נכון, וברב-מילים עומל באמת לא מופיע. משום מה עָמֵל מופיע שם כש"ע, ויָשֵׁן מופיע כפועל. אין לי מושג למה.

gitta

New member
לוחות הפעלים והשמות של ברקלי

הלוחות של ברקלי נמצאים אצלי בשימוש זה זמן רב. האם עדיין מכירים אותם ומלמדים לפיהם? לפי לוח הפעלים של ברקלי נכון לומר עמל, עמלה וכו', לפי ישן ישנה וכדומה. הכלל היה (ועודנו?) שפועל "עומד", שאיננו מקבל מושא ישיר, יוטה לפי ישן, עמל וכדומה. בהזדמנות זו, לפי ברקלי צריך לומר בבינוני פועל: אזל, אזלה, אזלים, אזלות ולא אוזל, אוזלת. (ניסיון לנקד אֲזֵלִים)

or99

New member
ומה עם...

המילה עומד בעצמה? ועם יושב, בורח, הולך וכד'? יש הרבה פעלים עומדים שנוטים בצורה הרגילה.

sagi.exe

New member
בעקבות הכתבה במעריב.....

האם מישהו מכיר מאמרים או אתרים או ספרים העוסקים בנושא העברית והאינטרנט ? כלומר : האם התפתחה עברית של אינטרנט ? האם ישנה שפה נפרדת כאשר מדברים במונחי אינטרנט, או בצ'אטים ?

dorgad

New member
אני לא בטוחה לגבי שפה עברית אינטרנט

עברית אינטרנטית, אבל בטוח שהתפתח סגנון עברי אינטרנטי, ראו ר"ת חדשים (נצל"ש) ועוד. דור

אסופית02

New member
כותבים כמו שמדברים

בשביל קיצור זמן הכתיבה, לדוג': מישו, מישי= מישהו, מישהי בכולופן= בכל אופן ר"ת: יש את אאל"ט (=אם אני לא טועה) שאני מכירה רק מפורומי תפוז, אבל אולי יש לזה מקור אחר.. וגם תרגומים עבריים לר"ת אינטרנטיים באנגלית: צב"ג= LOL, וכל שורש צב"ג על נטיותיו: לצבוג, צובג, וכו' קיצורי מילים : (מהבלוג BLOGY המתייחס לקורס: "אינטרנט וחינוך".) * אאא = אני אוהב אותך. * בב = ביי, ביי. * ילב = יאללה ביי. * בצפר = בית ספר. * חבלז = חבל על הזמן. * אף1 = אף אחד. * ילה = יאלה. אני אישית לא מכירה את רוב הקיצורים הנ"ל.. פעם רוביק רוזנטל הקדיש את מדורו "הזירה הלשונית" במעריב לשפת האינטרנט. לא מצאתי באינטרנט בינתיים, אחפש את המקור, נראה לי ששמרתי..

אסופית02

New member
נזכרתי בעוד

מילים חדשות: איציק= ICQ משה= MESSANGER ועוד מרוביק רוזנטל: כתיב ייחודי- "ס22ה" במקום "סבבה", "פ33ה" במקום "פצצה"

למעלה