הכתבה על התמכרות לתרופות בישראל עיצבנה אותי

TipTip2013

New member
הכתבה על התמכרות לתרופות בישראל עיצבנה אותי

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1018436

היום שודרה כתבה בערוץ 10 על התמכרות לתרופות בישראל ובייחוד תרופות נגד דיכאון וחרדה.
הכתבה מאוד עיצבנה אותי. קל מאוד להגיד על תרופות נגד דיכאון שהן מפתחות תלות, אבל יש הבדל. עם כל הכבוד.
כאשר בן אדם לוקח תרופות נגד דיכאון או חרדה מספר שנים אפשר לקרוא לזה התמכרות ואפשר לקרוא לזה צריכה של תרופה באופן קבוע, כי מומחים ראו את המצב הקשה שלו והתרופה מאוד מקלה על תפקודו היומיומי. אני שואלת א עצמי מה עדיף? לא להיות מכור לכלום אבל לסבול יום וליל ולמרר את חייהם גם של הקרובים אלייך ולא לעבוד וכו או לצרוך תרופה מסויימת כי היא באמת עוזרת? יש מדע היום ומדע הוא מאוד מפותח, ואיתו גם החיים המודרניים המשוגעים שבהם יש הרבה אנשים שקצת או הרבה יותר קשה להם לעמוד בלחצים הנפשיים ולכן הם נעזרים בתרופות. מה הבעיה בזה? גם ככה קשה לי להודות בפני עצמי שאני לוקחת תרופות וגם ככה אני מרגישה עם זה אשמה מאוד ובושה ענקית בכל פעם כשאני עומדת בתור בבית מרקחת. למה אני צריכה להרגיש ככה? הקושי שלי הוא אמיתי ואם הכאב הזה יכול להיפתר קצת באמצעות תרופה אז למה לא? אני לא מדברת על תרופות ההרגעה למיניהן כמו קסנקס שבאמת צריך לדעת לא להתמכר אליהן וצריך לקחת אותן רק כשממש ממש אין ברירה. אני מדברת התרופות היומיומיות כמו ציפרלקס.

למה ליצור עכשיו עוד פעם תדמית שלילית על חולי הדיכאון בארץ ולגרום לכולם לחשוב שהם "מכורים". זה נכון אולי לגבי מקרים מיוחדים אבל לא ברוב המקרים והכתבה הזו לא הבהירה היטב את העניין הזה לצערי והכלילה את כל מי שמשתמש בכדורים נגד דיכאון וחרדה כמכורים. וזה ממש חבל. אני לוקחת ומפסיקה כל הזמן את הכדורים רק בגלל הדימוי השלילי הזה שיש כלפי מי שלוקח כדורים, ובכל פעם כשאני מנסה לחיות בלעדיהם אני אוכלת אותה כי מה לעשות יש סיבה שהמליצו לי לקחת אותם.

מקווה שהבנתם למה התכוונתי, לילה טוב.

Lady Stark

New member
הכתבה הכי שטחית ולא מקצועית שראיתי בחיים

איך אפשר להקדיש 3 פסקאות לכזה נושא??
ואיך הם לא מזכירים את הבעיה האמיתית כאן? שמימדי הבעיות הנפשיות גדלים ככה? ולא להתייחס לזה שהיום יותר אנשים מתאבחנים כשקודם סבלו בשקט? ולומר באופן גורף שאנשים סתם לוקחים כדורים???? ולא לציין את התופעה שרופאי משפחה מחלקים ציפרלקס במקום פסיכיאטר מורשה?
מי העורך שאישר כתבה כזאת??
בקיצור, לא אמרו כלום.

בדיוק מה שחשבתי על הכתבה

הם הראו שכל כך פשוט לקבל תרופות מרופא משפחה שאנשים יכולים לחשוב שאין דיכאוניים שבאמת צריכים את התרופות האלה אלא מקבלים אותם בקלות ראש ובלי מחשבה או התלבטויות וזה כל כך לא נכון לגבינו.

חבל מאד על התדמית השלילית שהם יצרו בכתבה.

מרגיז, מרגיז, מרגיז

"מה עושים? לוקחים עוד".
ממש לא. ממש ממש לא. כל מה שהם מראים שם, כל מה שהם אומרים, זה מקרים של אנשים שלא הלכו לפסיכיאטר וקיבלו ייעוץ תרופתי מתאים. לא טיפלו במצב הנפשי שלהם בשיחות או תרפיה כלשהי ופשוט הסתמכו רק על התרופות. בנוסף, פסיכיאטרים מחוייבים לציין על תרופות מסויימת שהן עלולות ליצור תלות (קלונקס וקסנקס ודומיהם) וגם כתוב את זה בעלון לצרכן.
אז אתם יודעים מה? זה מרתיח אותי. הנפנוף הזה ב"תרופות פסיכיאטריות הורסות אותנו" כשהם לא הביאו את הצד השני, שאין אף אחד שם שאומר "לפני טיפול תרופתי - חייבים ללכת לאבחון אצל פסיכיאטר" "טיפול מומלץ בדיכאון ובחרדה הוא שילוב של טיפול תרופתי לאיזון מהיר של המצב ושל טיפול בשיחות על מנת להגיע לשורש הבעיה ולתת את הכלים המתאימים להתמודדות עם מצבי לחץ, חרדה ותחושות קשות".
פשוט לקחתם את כל ההתקדמות שהייתה מהבחינה הזו, של קבלה של האחר, שבירת השתיקה מסביב לדיכאון והרצון לבקש עזרה, וכתבתם עליה בגדול "אתם יכולים להתמכר לכדורים האלה. תיזהרו". תודה. זה ממש עזר. מנעתם ממישהו לקחת עכשיו משהו שאולי היה עוזר לו, בתנאים המתאימים.
אז יודעים מה, אני לא מקללת בדרך כלל, אבל F*CK THIS SHIT.

למעלה