הכתבה על שלום

משמרותי

New member
הכתבה על שלום

חברים,הרי לכם הקישור לכתבת הענק. כאן תוכלו להתעדכן על השורשים,קצת על האווירה,וללמוד איך הכל התחיל... http://www.nrg.co.il/online/47/ART1/865/869.html במידה ולא תצליחו מכאן, או מהקישור הנילווה חפשו במעריב nrg של אתמול,העיקר שתקראו!

הבת שלו יפה

אבל קראתי גם את הכתבה. זו תבות של תרם זמני, ובכל זאת, מדבר בשמאלנים מוצהרים. ואלה לא אנשים בעלי השפעה נרחבת. אז הוא שר עכשיו את "אלוהים". את ההבטים הפסיכולוגיה לעובדת התעוררותו של אלוהים בשירים בשנים האחרונות אני יודע, אולי אפילו יותר טוב מאחרים. אבל לי יש חדשות רעות, נחצתה נקודת העל חזור. בלגן אחושרמוטה שעומד להתחיל עוד מספר רגעים, זו מציאות מובטחת.

בין ה"הסוף מאוד קרוב, מאוד קרוב"

של ליבוביץ ל"סופה להתקטל ולהתחרב" של רבינו היו עוד שניבאו רעות, מה שהשתנה בתקופה האחרונה הוא שההבנה הזאת, הסיגה אנשים נוספים, וזו מין טענה קיטשית כזאת וכבר אפילו משעממת. מאחר שהשקעתי מאמץ רב בחקר נפש המעצב דעת הקהל וקובע המדיניות, אני חושב שהצלחתי לעלות על מספר נקודות חולשה שלו. החשובה שבהן היא הצורך שלו בתשתוש הסקות על העתיד של הציבורים. והרי כבר עמדנו כאן על כך שהיכולת שלנו לקבל החלטות כן נובעת מהסקה על העתיד. וזהו ההבדל העקרוני בין פיזיקה לפסיכולוגיה. בפיזיקה ההתרחשויות נובעות כתוצאה ממה שהתרחש בעבר ורק על סמך זאת, ובפסיכולוגיה ההתרחשויות נובעות משיכלול ניסיון העבר עם עסקה על העתיד. תיק דבקה כבר עשה רעש פעם אחד. בין אם אתה משקר ובין אם לא, אם אתה אנטלגנטי מספיק תוכל באמצעות המסקנה שלך על העתיד לקבוע את אופן פעולתם של האנשים ששומעים אותך. ובאמצעות כך להחליש את מעצב דעת הקהל וקובע המדיניות. כי זו התערבות ביכולת השליטה שלו, כלומר נגיסה ממנה. סטיבן הוקינג חי?! יפה מאוד! אבל ריצ'ארד דוקינס מת. והשאלה היא - למה זה לא פורסם?

אז אתה מכיר את הפסיכוהיסטוריה של סלדון?

מה הדרייב הזה לחשב קיצין כל הזמן ולנבא עתידות אני לא מבין. אני מאוד מאוד מתחבר עם הרצון שלך ללמוד ולתקן ולשכלל התנהגויות חברתיות. עם זאת, אני כמוך, קראתי את ליבוביץ' אומר לא פעם שמיום שעמד האדם על דעתו, לא התקרב ולו מחצית הפרומיל להבנת מהותו או המהות האלוהית. אני חושב שתכלית האדם היא אישית. מתוך השגת התכלית הזו, מן הסתם, באה השגה של הקליפות החיצוניות; חברתית, דתית, לאומית, ג'נדרית וכיוצא באלה ובאלה. וברור שבלגאן עומד להגיע. הוא תמיד עומד להגיע ומגיע ועובר ושוב עומד ושוב מגיע. וחוזר חלילה... ואיפה אני בכל העייייייסק הזה?

אני חושב שאחת הבעיות הגדולות של האנשים

היא הניסיון להבין מהו אלוהים ובעל איזו מהות. אני אומר שההבנה מסתיימת באלוהים! כלומר השאלה המרכזית של החינוך הדתי "מה האלוהים רוצה מאיתנו" פסולה מיסודה ואכזרית. המעסיק עצמו בשאלות מי הוא אלוהים ומה הוא רוצה. רק מעצים את מה שממילא גרוע. אלו שאלות שמזמינות מישהו אחר לבוא ולענות עלין, ומכאן מתפתחת תרבות העויינת את כל מה שלא היא. הבעיה של המין האנושי היא שהחלל הרק שנוצר סביב השאלות הסתומות תמיד שאב אליו את אותו מישהו שחיפש איך לענות עליהן. ומאחר שהיו שהבינו שהתשובות הן ללא מענה, גם הם ענו עליהן. כי הראשון כתוצאה מיכולתו לדעת לא עבד קשה מאותו הרגע אלא שהאחרים עבדו בשבילו. למזלינו אנחנו בני הדור שבו פשוט לא ניתן לשקר יותר. הקדוש והטמא, העובד קשה ורע לו והלא עובד וטוב לו, נהיים אנטלגנטיים באותה מידה. כאשר התהליך הזה יסיג את השיוויון המושלם, כל המבנה הכלכלי שמאפשר את המשך קיומינו פשוט יקרוס ברגע אחד. אנחנו נמצאים בתהליך הזה, ובעצם בשלבים מאוד מתקדמים שלו. הניסיון ההסטורי הוכייח ששלום ונחת רוח יכולים להתאפשר רק כאשר מתקיימת כניעה כנה של המון בורים עובדים למעט חכמים שולטים. המבנה הזה רעוע מאוד כרגע. תגיד לי אתה, הרעיון של סטיבן הוקינג אצל יאיר לפיד אז, איך השפיע עלך? וריצ'ארד דוקינס עושה עליך הרבה רושם?

משמרותי

New member
אויש בני אתה מרגיז אותי....

א. זאת התרבות הנצחית שגם אתה די אוהב(כמעט כתבתי מקדש...) ב. בקשר לבלגן,זה הכל מכוון מלמעלה,מגורמים שהם אדירים וחזקים מהאלוהים של כל הדתות.לא סתם אנחנו בתקופה קשה. אני יודע שיש כאן כאלה שיסלדו ויתרגזו על דברי ה"כפירה" הללו,אבל לי אין הסבר אחר. בני אשמח להסזביר לך באופן אישי,הרבה דברים נתגלו לי בעת האחרונה....זה קשור לחקר מהות ותודעת האדם.

משמרותי

New member
באם אתה מתכוון אלי

אני פשוט מכיר את בני אישית לא צמודה.היו לנו שיחות מעניינות כשעבדנו באותו מקום מה מעניין אותך? במה אפשר לעזור?

משמרותי

New member
בקצרה

אנחנו לא לבד ביקום.יש ישויות עליונות מעל ומעבר למה שהדתות של אל אחד ועובדי האלילים טוענים.הפלנטה שלנו נוצרה הרבה לפני מה שמספרים הכתובים... תקופת הדתות הולכת ומסתיימת. שמעתם על "ספר הידע" ?

אוקיי... מה הולך פה? תיכף תתעורר

תהיה מורמוני. מה ספר הידע עכשיו? ערוץ אלפא וזה? הבנתי למה לא רצית להעלות ע"ג הפורום. עם זאת אשמח להציק לך עם זה אם תרשה לי.
ה' אחד ושמו אחד. לשם לתפארת ולתהילה.

משמרותי

New member
מרשה למה לא ../images/Emo112.gif../images/Emo161.gif

אני רואה שאתה מבין עניין,גם אם אתה שולל את התיאוריה... מבחינתי בני ואני דנו פעם מה היה קודם,הביצה או התרנגולת....

שלום חנוך וגם על ספר הידע

הכתבה על שלום היתה מאוד ארוכה בעיניי! מה גם שהכתבה האמיתית תצא בידיעות עוד שבועיים ושם שלום מתראיין ממש. (מעריב עשו ספתח אבל הבלעדיות ניתנה לידיעות) ובקשר לספר הידע...אז יש לי סיפור מעניין. לפני יותר מעשר שנים! פגשתי לראשונה את מה שמכונה ספר הידע ועוד לא היה בעברית. זו שהביאה אותו לארץ באנגלית רצתה שאעזור לה לתרגם...אז לקחתי את זה לאבא שלי לעיון, שיגיד לי מה זה. הוא עיין ולאחר קריאה הוא הרגיש שמדובר בסוג של כת או קבוצה שרוצה לסחוף אחריה אנשים. הספר מורכב מהרבה חוכמות שנאספו מכל הדתות וגם לתהילים ולזהר יש שם מקום. הלכתי לעוד מספר פגישות ואז הרגשתי שזה לא בשבילי ומאז אני מידי פעם רואה את הסמל שלהם. משמרותי, המקור נמצא ממש כאן, עדיף לך להעמיק בזה.

משמרותי

New member
הערה אחרונה

ספר הידע נמצא מעל כל הדתות. בראייה שלו,ציבור המאמינים לקח את הדתות לכיוונים הלא נכונים והקיצוניים מדי,ומכאן כל המלחמות.את זה חברינו ביקום רוצים להפסיק בשלב ראשון,ולכן הורידו את ספר הידע,ככלי טכנולוגי.יש עוד סיבות,אך לא אכתוב אותן כאן,זה לא המקום... ספר הידע הועיד את היהודים,בעיקר הישראלים בני זממנו להיות המובילים בשינוי שהעולם הזה חייב,טרם יכלה את עצמו. אין הוא פוסל את הבורא-נהפוך.הוא די מעצמים אותו.יש כאן את השילוב של התיאולוגיה והמדע.כולנו אומרים שלא סתם הכל קורה.... לגבי ספר הידע נמצא בתהייה וחקירה,בין השאר כי לא קיבלתי תשובה מספקת מהמקורות אחרים,ביחוד לשאלה מה יש מעבר לזה. "הפוסל-במומו פוסל" שנו רבותינו...

אותה טענה בערך מעלה זכריה סיטשין

גגל את התנ"ך החייזרי. אין כאן פסילה במום, משמרותי היקר, כל עוד אתה תוהה וחוקר הרי שאני יחד איתך במסע. ספציפית ספר הידע הוא מופרך בעיני. אם מתחשק לך לרעות בשדות זרים, הייתי דוקא פונה לכיוון של הסופים. אולי בסוף תהיה דרוויש. אבל... הכל חוזר ומתנקז לעילת העילות, סיבת הסיבות, המחשבה החושבת את עצמה. יש כאלה... שקוראים לו פשוט י' ה' ו' ה'.

דקל נור

New member
באמת שירשור יפה ומעניין

לא לקחתי חלק היות ואני בור בכל הנושאים שציינתם אבל בכל זאת יש לי דעה בזה הכל תלוי באיך אתה מתייחס ולוקח דברים כדוגמת הביצה והתרנגולת לשיטה אחת כתוב שהוא שם את העופות והחיות וכו לשיטה השניה "סתם שוטטו להם כמה חוקים וכו" ולא חסרות עוד שיטות והשקפות שהולכות ובאות לפעמים גם קצת נישארות אני אישית הולך על השיטה המצומצמת עם עשרה עומדים: "אך כל עוד בעולם יש עיקר וטפל ויש עוד כוח להבחין בהבדל אז ברוך השם תודה לאל" רק לא הבנתי עד היום איך נכנסת הנשמה לתוך הביצה ומתלבשת על האפרוח שממנה יצא ??? היכונו לביאת המשגיח !!!!!!!!!!!

למעלה