הכתב הכי יפה

גאך

New member
הכתב הכי יפה

מה לפי דעתכם הכתב הכי יפה,לפי דעתי הכתב הארמני בקישור הבא: http://www.omniglot.com/writing/armenian.htm

תגובה

"הכי יפה" נשמע קצת סובייקטיבי. לא כך? המסורת הארמנית מספרת על המצאת הכתב הארמני, אך ההשערה היא שהוא התפתח מכתבים אחרים, ומהכתב הגרוזיני בפרט. לשני הכתבים משותפת כמות העיצורים "עם נשימה" (אתם בוודאי יודעים את השם המדעי שלהם) ומיעוט התנועות, אך בעוד הכתב הגרוזיני הוא "חד-חד-ערכי" - לכל אות יש צליל אחד ויחיד, ולהיפך - הכתב הארמני הוא כבר "אירופי" לחלוטין: יש בו אותיות הנקראות בצורה שונה במקרים שונים, וכן צירופי-אותיות להבעת תנועה (להלן מקבילות לטיניות): OI = U בקשר ל"הכי יפה" ציפיתי לראות בקישור משהו אחר לחלוטין, ודי מפורסם: הקליגרפיה הארמנית! זו מסורת עתיקה של ציור טקסטים. בגנזך הספרים מָטֶנָדָרָן ביֶרֶוָן בירת ארמניה אפשר לראות למשל ספרי תנ"ך כתובים, וליתר דיוק מצויירים, בארמנית. כל אות ואות מורכבת מציורים צבעוניים של בעלי חיים וצמחים, וזה מרשים! לעתים לרוב הציירים והציירוֹת הללו... לא ידעו קרוא וכתוב! להלן קודים של יוניקוד לכתב הארמני:
1328 = ԰ Ա Բ Գ Դ Ե Զ Է Ը Թ Ժ Ի Լ Խ Ծ Կ 1344 = Հ Ձ Ղ Ճ Մ Յ Ն Շ Ո Չ Պ Ջ Ռ Ս Վ Տ 1360 = Ր Ց Ւ Փ Ք Օ Ֆ ՗ ՘ ՙ ՚ ՛ ՜ ՝ ՞ ՟ 1376 = ՠ ա բ գ դ ե զ է ը թ ժ ի լ խ ծ կ 1392 = հ ձ ղ ճ մ յ ն շ ո չ պ ջ ռ ս վ տ 1408 = ր ց ւ փ ք օ ֆ և ֈ ։ ֊ ֋ ֌ ֍ ֎ ֏ 1328 = ԰ Ա Բ Գ Դ Ե Զ Է Ը Թ Ժ Ի Լ Խ Ծ Կ 1344 = Հ Ձ Ղ Ճ Մ Յ Ն Շ Ո Չ Պ Ջ Ռ Ս Վ Տ 1360 = Ր Ց Ւ Փ Ք Օ Ֆ ՗ ՘ ՙ ՚ ՛ ՜ ՝ ՞ ՟ 1376 = ՠ ա բ գ դ ե զ է ը թ ժ ի լ խ ծ կ 1392 = հ ձ ղ ճ մ յ ն շ ո չ պ ջ ռ ս վ տ 1408 = ր ց ւ փ ք օ ֆ և ֈ ։ ֊ ֋ ֌ ֍ ֎ ֏

ניסיון

עם רווחים
& # 1 3 2 9 ;​
אותו דבר בלי רווחים:
Ա​
הדרך היותר פשוטה היא כמובן "העתק" - "הדבק"

אני האחרון שאתווכח אתכם בנידון.

האם מישהו יכול למצוא ולהציג לנו תמונה של כתב קליגרפי ארמני?

arnolD boy

New member
בקשר לארמנית

կճկճհճկճհճհկճհկճճհկճճհճհճճհհհհկճհկճհկմնկհկհշշմմշմշմշմճկճկշմշմհճհհֆքճքճհճքհճհքճհիճհկճկֆքկհքկկճհըճկհքկքկքկճքճհկհկհկհհճհհկհճկճհկտքհկքկկճլոիտետքվհֆհֆքհքհքֆհքհհքհհքհհհհհհհհհհհհհհհհհֆքճհքհճհկհֆքքհքեճքհճբհ հնհք հհքճ ճհքճ ճհճքհեիըեըկիկճֆքֆգֆքըճկհքծ-זב בארמנית. לא הכי קשור- אבל כדי לכתוב בכתב הארמני אתם צריכים להוסיף אותו לשפות הקלט בהגדרות.

זה מה שעשיתי

עם יוונית - בגלל השימוש הרב באותיות יווניות במתמטיקה, ועם ליטאית - לכבוד אורח שלי.

Nomaed Dominus

New member
יש כמה...

למשל, מאוד קוסם לי הכתב הסלאבי העתיק... http://www.omniglot.com/writing/ocslavonic.htm

למעלה