הכתובה

האמיתית

New member
הכתובה

האם קיים סכום מנימלי וסכום מקסימלי שניתן לציין בכתובה? האם ניתן לרשום שקל אחד בלבד? אני שואלת מכיוון ששמתי לב שלאחרונה ישנה תחרות טיפשית למדי בין חתנים מי רושם את הסכום הגבוה ביותר ואני רוצה לבקש מבן זוגי שירשום עבורי סכום של שקל בלבד על מנת להעביר מסר מסויים.

את צודקת, אבל גם לא...

מצד אחד את צודקת שאנשים לפעמים מגזימים ואפילו עושים תחרות מטופשת. לכן הרב שלי ממליץ לכתוב סכום נמוך יחסית. מצד שני - הכתובה היא בכל זאת הסכם רממוני רציני ואמיתי, ולכן כתיבת סך של שקל אחד אינה רצינית ומזלזלת באמתיות המעמד. לכן סכום 'נמוך' הוא כ100,000-180,000 ש"ח, וזו ההמלצה. אני יודע על רב שלא הסכים שיכתבו 10000 ש"ח כי זה נמוך מדי.

tamarhp

New member
לא יודעת לגבי סכומים אבל

התחרות היא בהחלט מטופשת ואינה שייכת. יש כאלו שרצו לכתוב גם מיליון שקל, כדי להראות כמה האישה חשובה להם. אבל הרבנים בד"כ מנסים לגרום לחתן לחשוב בהיגיון ולכתוב סכום סביר ונורמלי שאם ח"ו יקרה משהו, גם יוכלו לעמוד בו, ושהסכום יהיה רלוונטי ולא סתם מספר שזורקים באוויר. בע"ה שלא נצטרך..

אני רק רוצה להציע

שתכתבו שהכתובה היא דו-צדדית, משמע שאת מחוייבת לו כמו שהוא מחוייב לך. זה די אבסורדי (ופרימיטיבי) שרק הגבר מחוייב לדאוג לאישה. נגיד, קחי את שרי אריסון ועופר גלזר - לה יש מיליארדים והוא חי על כספה. ועם זאת, היא לא חייבת לו כלום ולעולם לא תזדקק לעזרתו כדי להתקיים, אבל בכתובה שלהם רק הוא התחייב לדאוג לה.

למעלה