הכתמות ופרוגסטרון

L i r a n L

New member
הכתמות ופרוגסטרון

היי בנות,
המון זמן שלא כתבתי בשום פורום. אשמח להתייעצות מכן.
לפני כשנתיים וקצת ילדתי את בתי לאחר כמה הזרעות כושלות ו IVF אחד. יש לנו ארבעה מוקפאים נוספים.
לא שמרנו מעולם, כלומר שאנחנו מנסים להיכנס שוב להריון כבר שנתיים+.

מאז ומתמיד תחילת הוסת שלי הייתה מלווה בהכתמות, בד"כ מהיום ה-6-7 לאחר הביוץ, ההכתמות ממשיכות לסירוגין כשבוע ואז מתחילה הוסת לכ-5 ימים נוספים.
לא הקדשתי לזה מעולם תשומת לב מעמיקה, הבירורים שלפני הIVF העלו "אי פריון בלתי מוסבר", ולי תמיד היה בראש שהסיבה היא ההכתמות, ואולי הפרוגסטרון הנמוך שהן "מייצגות".

לפני שנפנה ליחידת הפוריות שוב, פניתי לרופא הנשים שלי (ד"ר קלמן) עם השאלה הזו, הוא טען שייתכן שבאמת מדובר בחוסר בפרוגסטרון ונתן לי דופסטון 2 כדורים ביום, החל מהיום ה-1 להכתמות- הוא טוען שזוהי תחילת וסת, ל-10 ימים.
שאלתי: האם יש בכך הגיון? אם כן מהו?
ההגיון שלי אומר שצריך ליטול את זה לאחר הביוץ ולא כשההכתמות מתחילות (כשבוע לאחר הביוץ).
מה דעתכן?

anguly

New member
אני חושבת שכדאי לעשות בדיקת דם

ביום שמופיעה ההכתמה הראשונה לפרוגסטרון וE2 ולראות מה הרמה שלהם. כפי שכתבתי כאן בדיוק בתגובה לתותי312, לעתים צניחה מוקדמת ברמה של אחד משני אלה היא זו שגורמת לבעיה, בהיעדר תמיכה מספקת הרירית מתפרקת ולעוברים אין שום סיכוי.

לא כל הרופאים מאמינים בבדיקה של רמת ההורמונים שבוע - 8 ימים אחרי ביוץ, אבל לעניות דעתי זו בדיקה פשוטה שיכולה להיות מאד משמעותית.
כמו שכתבתי לתותי היתה פה מישהי עם בעיה דומה שהרופא סירב לעשות את הבדיקה בטענה שזה שטויות, וזה למרות שבכל הטיפולים שלה המחזור הגיע מאד מוקדם.
בטיפול האחרון שלה היא שאלה אותי מה אפשר לעשות, ואני הצעתי לבדוק, הרופא סירב, אז היא הוציאה הפניה מהרופא משפחה ובדקה שם באמת עלה שהרמה של הE2 צונחת מוקדם מדי ומביאה להתפרקות הרירית. בעקבות הממצא היא קיבלה תמיכה של E2, הדימום הפסיק וההריון השתרש ואחרי שנה היא שלחה לי הודעה, אחת המרגשות שקיבלתי, שבזכות הבדיקה, ההריון נקלט ושרד והיא ילדה תינוק בריא ונפלא.

L i r a n L

New member
בדיוק, הוא מסרב וטוען שזה שטויות

לכן ביקשתי את התמיכה בכל זאת.
אבל... מה ההגיון שלו בלתת דופסטון מתחילת ה"וסת"? (לטענתו תחילת ההכתמות זוהי תחילת וסת)

anguly

New member
טוב אני לא רופאה

רק מישהי עם ניסיון... של הרבה שנות טיפולים משל עצמי, וגם של אחרות.
זה לא שטויות יש נשים שיש להן בעיה של תמיכה לא מספיקה, אני שונאת את הזלזול הזה, אשמח אם תכתבי לי בפרטי מי הרופא, סתם אני סקרנית לדעת אם זה אותו אחד מהפעם שעברה שהוא עיקש כל כך.

במקרה של הבחורה ההיא מה שהיה נמוך זה הE2 - מה שנתנו לך לא נותן מענה לעניין הזה, לכן אם גם אצלך זו הבעיה אז התמיכה שאת מקבלת לא פותרת את הבעיה.
כדי לדעת את זה צריך לעשות בדיקת דם.
אם הרופא לא רוצה לעשות לך את יכולה לעשות זאת דרך רופא המשפחה. זו בדיקה בסיסית כל רופא יכול לרשום אותה.

למעלה