הלאומית בשער/דודו עזריה

מוצארט

New member
הלאומית בשער/דודו עזריה

(נכתב כתגובה על הזוועה מאתמול) לא קל. הכי קל אחרי משחק כזה זה להישבר, להגיד שעם קבוצה כזו אין סיכוי להישאר בליגה, לתהות איפה היו ומה עשו מיטב בחורינו (נו טוב, רובם רכש שבא והולך) במחצית השניה, אבל בחיים הפשוט והקל הוא בד"כ לא מה שצריך לעשות, החיים לפעמים מסריחים, אני מניח שאוהד ממוצע של ב"ש יודע על מה אני מדבר. מכיוון שאני לא מקבל כגזרות גורל את מכות המציאות, הרי שאני אמנע מהקלישאה "אם נגזר עלינו לרדת", שום דבר לא נגזר ולמזלנו מצבנו הרבה הרבה יותר טוב ממה שהוא היה אמור להיות בעונה רגילה. הפועל ב"ש כרגע משחקת כדורגל של קבוצה שיורדת ליגה, זה לא אומר שאנחנו צריכים לרדת, בשביל זה חייבים לשנות גישה קודם כל בראש. פותחת בד"כ חזק עם הרבה נאיביות מקדימה, סופגת שער טפשי ובד"כ נשברת לאחריו השינוי הפעם היה בכך שב"ש לא נשברה אחרי הגול ושיחקה כדורגל סביר לחלוטין עם הנעת כדור לא רעה עד סיום המחצית, זה שמהנעת הכדור הזו לא ראינו שער קשורה לאימפוטנציה קשה בחלק הקדמי. האם זה עוזר למישהו? נראה בשבוע הבא. הנעת הכדור של ב"ש במחצית הזו קשורה בעיקר לדה אוליבירה, נכון, היו לו לא מעט איבודים, אבל לשם שינוי אפשר היה לראות שחקן שמגיע לכדור ומנסה לנהל משחק, זה שמסביב ברוב המקרים שרר מדבר ציה? עניין אחר. דייגו מרטין סאריץ נכון לעכשיו שומר על סטיסטיקה מדהימה של יותר איבודים מנגיעות בכדור, יתכן שזו תוצאה של העובדה שהוא לא שיחק בצורה סדירה בתקופה האחרונה, רק שפה עולה השאלה האם ב"ש של העונה היא המקום להכניס שחקנים לכושר? אין לי מושג לאיזו מקפיא הכניסה הפועל ת"א את גיא צרפתי, מה שאפשר להגיד בוודאות זה איך הוא יראה לאחר מכן: גבירותי ורבותי אתם מוזמנים להעיף מבט על אלון מזרחי, ככה ללא ספק נראה שחקן קפוא. בשני המשחקים האחרונים מזרחי הוא הסניגור הכי גדול שיכול להיות לניצן שירזי שלא שיתף אותו, השאלה המתבקשת כמובן היא האים במידה ואלי כהן מוציא את מזרחי בן ציון באעיר מעלה אותו לוועדת משמעת... אין לי מושג מה כהן אמר לשחקנים שלו במחצית, דבר אחד בטוח: זה לא עשה את העבודה. ב"ש שעלתה למחצית השניה היתה קבוצה אחרת, ההיא שהפנימה שהיא בפיגור שער ונכנסה לדיכאון הקליני המסורתי. במחצית שלימה ב"ש התקשתה לייצר מצב, אולי כי דה אוליביירה התעייף ואולי כי מחצית אחת זה המקסימום שאפשר לקבל מב"ש הנוכחית, ההגנה של ב"ש ככה הוכח במחצית הזו זה לא משהו שאפשר ללמוד ממנו שלא על דרך השלילה, הסלאלומים של שחקני בית"ר במחצית הזו והמטווח על השער של אלבז הפכו שער שני לעניין של זמן. אלי כהן? הוא הכניס את יינון ברדה רק כ 20 דקות לסיום ולא שינה כלום בצורת המשחק. נכון, הנעת כדור זו בד"כ הדרך המתבקשת להגיע למצבים, אבל לפעמים כשאין מי שיניע את הכדור, ובעיקר כשהקבוצה שלך די כבויה ומיואשת יש מקום לשלוח כמה שיותר שחקנים לרחבה של היריב ולשלוח כדורים קדימה מתוך תקווה ליצור בלאגן, דומה שבתנאים הנוכחים זה הסיכוי היחידי של ב"ש לעשות שער. אז מה למדנו על מאור אלבז אחרי המשחק הזה? דומני שלמרות השער הראשון שספג למדנו שהוא שוער הרבה יותר טוב מכפי שאפשר היה ללמוד ע"פ ההיסטריה שאחזה בראשי הקבוצה בשבוע האחרון, הסטריה שכשהיא מסתיימת בלי שוער מנוסה אחר גורמת נזק כפול. אלבז עוד יספוג שערים שטותיים, זה השוער שיש לנו, הוא מוכשר כפי שניתן היה לראות אך חסר נסיון ושוערים חסרי נסיון סופגים שערים שכאלו, זה שהחברים שלא לא מסוגלים לשים גול זו בעיה הרבה יותר חמורה, כי ביננו ההגנה שלנו שווה ככה או ככה ספיגה אחת לפחות במשחק.

למעלה