הלב כמו אבן (דאםמק) מה עושים

letter

New member
o.k רחל ../images/Emo24.gif נשמה

קודם שבוע טוב אז כך בתקופת החופש הילדים הרבו לשחק ולעשות רעש היה ממש כיף ופיתאום דבר שחובה מה אם לא חזרה ללימודם ושוב הילדים חוזרים לאימא (אנו גרושים) השיגרה הרגילה פעמיים בשבוע ליראותם ופעם בחודש לכחתם ממש לא טוב בלב הלב כמו ston מה עוצים עם המצב החדש?

letter -יקר

אני האדם האחרון עלי אדמות שאוכל לאמר לך מה עושים יודע למה? כי עדיין לא מצאתי את התשובה לעצמי-למה לחיות בלי ילדים?ואני יותר מידי מבינה את תחושת הריקנות בלעדיהם.
אספר לך סיפור נחמד שקרה לי אתמול -ואולי תבין כמה אני מבינה אותך. אתמול כל היום הסתובבתי בבית, ואמא איתי בדירתי, שתינו מרגישות פיזית טוב, אבל אמא נאנחת כל הזמן, ואני מרגישה מחנק. הבית סגור כי המזגן עובד-וזאת בערך רוב חיי שיגרת חיי(אבל אתמול מועקה). עוברת שעה, עוברות שעתיים והמעיק הזה בלב מציק לא יודעות להסביר במילים. פתאום (באופן מפתיע בכמה שנים האחרונות), אמרתי לאמא -את יודעת חסר פה היום ילדים בבית-זה היה פותר את התחושה. אמא צריך לבוא לפה ילד קטן הביתה הכל יעלם. אמא כמובן הסתכלה עלי באופן מוזר-מאיפו אני אביא לך עכשיו ילד קטן הביתה ? מה קרה לך? עניתי אמא לא יודעת איזה ילד מלא חיים צריך לבוא לפה היום.-אני הופכת לאדם אחר כשאני בחברת ילדים קטנים-כאילו כל סבלי נעלם, ממש קורנת. הגיע הערב חברתי מכאן היתה צריכה לבוא אלי-ואז הגיעה שיחת טלפון מפתיעה אחרי אני חושבת חודשים-אחותי שגרה מרחק עשרים דקות ממני חלמה עלי-אמרה לי אנחנו רוצים לקפוץ לבקר(אולי בגלל החג)-עם ענבל הקטנה. רק לשמוע את זה התמלאתי אושר בלב-אבל כשאמרתי לה שחברה מהרשת מגיעה היא דחתה ליום אחר. אז אני שאוהבת, אוהבת, אוהבת ילדים, ואין לי ילדים, וכנראה לא יהיה לי ילדים לעולם (גם לא אימוץ בגלל מצבי). שמחכה רק שאחיותיי או חברותיי יבואו עם ילדיהם הקטנים לבקר כדי לאהוב אותם כמה שרק ניתן, ו"אוכלת" את ילדי השכנים אם רק מרשים-בטח לא אוכל לענות על שאלתך מה עושים? רק לאמר לך אולי תטלפן אליהם, אם זה אפשרי? אולי תמצא לך עיסוק התנדבותי עם ילדים? ותזכור שהימים הראשונים אחרי החופש הגדול-הם מעין תחושה מוזרה לכולם-כי הילדים חוזרים לבית ספר וחלק גדול מהיממה הבית שקט פתאום. רחל-נשמה ש....

letter

New member
רחל נשמה ../images/Emo39.gif כאב עד דמעות

רחל נשמה כראתי את אשר כתבת שלושה פעמימם ואומר ךף בכל פעם שקראתי דימעה ירדה בד"כ אתה אתם חזק ועומד במצבי לחץ אך כתיבתך היפה והמסודר וכל מילה במקומה ממש יפה הכתיבה אני כמעט ולא יודיע לכתוב ןאם כן מלא שגאות לא מסודר לא נקודה ולא פסיק אך לא נותר לי הרבה לומר לכ תמר יקרה אין לאבד תיקווה אויף ואומר מעולם לא דמעתי גם במקרים של טרומה אשר כרתה במשפחה והכתיה היפה והכעכנית שלך כתיבתך יפה ושוב חוזר ואומר אין לאבד תיקווה חזקי את עצמך וב"ה יהיה בסדר

תודה איש יקר

אני מאוד אופטימית בחיים-אבל גם מאוד ריאלית (וזה אולי הקושי שלי בחיי, אי אפשר לתחמן אותי בסיפורים, ולהמציא לי ברכות ותפילות). בעיני אהבה אמיתית לאדם, זה לרצות שמי שאני אוהבת יהיה מאושר, שמח, ומקבל ממני את מה שמגיע לו והייתי רוצה לתת לו. אם נניח יקרה נס רפואי והיו אומרים לי שאוכל ללדת(ויש לנו במשפחה של גיסי נס רפואי ), או אם היו מאשרים לי(לא פניתי בשלב זה של חיי), לאמץ ילד רשמית-אני כיום מרגישה שלא אעשה את זה. אז בטח תשאל איך זה? את אומרת שאת מאוד אוהבת ילדים בלב? נכון ובגלל שאני אוהבת אני חושבת שאין לי זכות מוסרית, להכניס ילד לחיי, וכל החום ואהבה שיש לי להעניק לו (ויש לי טיפה קטנה בלב), לא שקולים לילדות עם אמא בריאה שאקח ממנו. לכן הכאב הכי גדול שלי -כי כל סיפורי הניסים והתקווה לא יסתדרו עם מצפוני -לפחות נכון להיום. רחל-נשמה שנגעה בנושא רגיש שלא מדברת עליו אז כדאי שאסגור את הפורום להיום

אבא-מקסים

כתבת כל העולם שלי הוא סביב הילדים יש לך מושג איזה מרגש לקרוא את זה? ואת זה "כמה שאומרים אין לפנק את הילדים, נאמר מחברים,משכנים,מהורים ,מאחיות מאחים, הם דיברו לכותל פשוט האוזניים שלי היו עם אטמים הילדים קיבלו מה שרק דרשו" אני חייבת לשאול תמיד היית כזה אבא, או רק לאחר הגירושים? ואני חייבת לשאול-אתה מפנק אותם, נותן להם , קונה להם, מבלה איתם, האם אתה מחבק ומנשק אותם מידי פעם? האם אתה יושב ומקשיב למה שעובר עליהם? האם אתה אומר להם שאתה אוהב אותם, לעיתים קרובות וגם כשהם נכשלים? גם כשהם לא מצליחים במשהו? רחל-נשמה שמחפשת אבא להשכרה.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום letter

קשה להשלים עם הפרידה שוב ושוב מחדש. אתה אוהב אותם, אני מניחה שהם אוהבים אותך. אתה נותן להם מתנה כל כך חשובה - אבא אוהב. זה לא דבר מובן מאליו כלל וכלל. אתה שואל מה עושים במצב החדש... אלו שאלות שאדם שואל את עצמו אני מניחה. איך למלא את עולמו הפנימי תוכן אחרי פרידה, שמשאירה אותך עם הרגשת ריקנות כזאת. אז מה דעתך? באילו כיוונים אתה היית פועל?

letter

New member
שלום לך סהר ../images/Emo45.gif בתשובה לשאלתך

בס"ד כל העולם שלי הוא סביבב הילדים אפשר לומר שלכל הילדים של שכנים של חברים של האחים האחיות אך כפי שכל אמא אומרת שהילדים שלה הם הילדים החשובים המתוקים והכחמים ועוד כך גם אני אומר אך לעצם השאלה מה אני יעשה עם המצב החדש תעסוקה יש לי מפה ועד הודעה חדשה כגון אני נהג מונית וכמו שידוע לך ניתן לעבוד כמה שרוצים להבדיל ממקום עבודה עם שעות שצריך למלות והביתה אך זה לא זה אני מתנדב במשמר האזרחי ים של חברים טיולים ועוד אין סוף מעט פיטפוטים בפורם מעט עם חברים ולא נעים להגיד נהג מונית ובחורות אך אין בעולם דבר יותר יפה מילדים צוחקים מילדים רבים מילדים שמסחכים במחשב ופיתאום נישמעת צעכה אבא עברתי שלב כאילו שאדם עלה ליריח והביא משם חביות הגרושה נסעה ולא שואל לאן הילדים אצלי המונית הפכה לרכב פרטי ודבר לא משך אותי מילבר לרצות אות כמה שאומרים אין לפנק תילדים נאמר מחברים מהשכנים מההורים מהאחיות מהאחים הם דיברו לכותל פשוט האוזניים שלי היו עם אטמים הילדים כיבלו מה שרק דרשו אמא של הילדים מיתגוררת בעיר בא אין ים אהבת הילדים לים היתה בישבילם כאילו שהים נוצר אתמול שילשום בזמן שיהותם אצלי לא היתה עבודה לא היו חברים וכימעט לא היתה משפחה רק הילדים הילדים הילדים אך אין להילחם ואני יכול לשנות את העולם כניראה שנסו זאת כולם ולא יצה דבר חזרה לשיגרה הישנה עבודה חברים משפחה סרטים פבים ועוד כל מיני דבר הבל למינהם בסופו של דבר גוף האדם חזק ונעבור גם את זה עד החופש הגדול הבא שיבו על כולנו בשלום סהר יקרה היתעלמי משגאות הכתיב הרבות שלי לא סימתי כיתה ח אך ב"ה ניסיון חיים יש ועל זה לא אוותר היהי שלום עם כולם עכשיו המחשב יעבוד פחות שעות או שמה אשמש לעצמי את אהבתם של הילדים וזה אומר רעסיק נהג ויחרוש את המחשב עד שיצעק מספיק

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
וואו letter

אתה איש רב פעלים. אבל כנראה המחסור מורגש בלב ובראש, בעיקר בתוך השעות הרבות על הכביש, כשאתה חושב עליהם ומרגיש את הגעגועים... ויש חכמה שלא לומדים בבית ספר, אלא יש לך אותה בגלל האופן שבו אתה חי את חייך. יישר כוח ומקווה שתעבור שלבים גם אתה

morrr

New member
אבא

מה אני יגיד לך למה לילדים שלי איין אבא כמוך אתה מקסים

למעלה