צאן מרעיתו ../images/Emo13.gif
רועה צאן אחד רעה את עדרו בקרבת דרך שוממה. לפתע, הופיע משום מקום רכב יוקרתי ונעצר לידו בחריקת בלמים. נהג הרכב, צעיר בחליפה יוקרתית, נעליים איטלקיות חדשות, משקפי שמש ועניבה , ניגש אל הרועה ואמר לו: "אם אומר לך במדויק מהו מספר הכבשים בעדר שלך, תיתן לי אחת מהכבשים בתמורה?" "בסדר" ענה לו הרועה. הצעיר החנה את מכוניתו בסמוך, הוציא את מחשב הטושיבה הנייד שלו ואת הממשק הסלולרי, זיהה במדויק את מיקומו הגיאוגרפי באמצעות מכשיר G.P.S - נכנס לאתר נאס"א באינטרנט , פתח "דטה בייס" ו-60 טבלאות אקסל גדושות אלוגריתמים, ולאחר מכן הדפיס 150 דפי מחשב במדפסת ה"היי-טק" מיני פרינטר. לאחר כל אלה פנה אל הרועה ואמר לו: "יש לך בדיוק 754 כבשים בעדר" אמר הרועה: "אתה צודק, ואתה יכול לקחת כבשה כרצונך". הצעיר בחר כבשה אחת והעמיס אותה לארגז המטען ברכבו. הביט בו הרועה ואמר: "אם אנחש את מקצועך תחזיר לי את בעל החיים שלי?" אמר לו הצעיר:"כן בהחלט, מדוע לא?" "אתה יועץ" , אמר לו הרועה. הצעיר השתאה: "איך ידעת?" " זה פשוט מאוד" אמר הרועה. "ראשית, הופעת מבלי שהתבקשת לבוא, שנית, דרשת ממני כבשה תמורת מידע שכבר ידעתי ממילא , ושלישית ? אינך מבין דבר וחצי דבר במה שאני עוסק בו , כי לקחת את הכלב שלי..."