הלוגיסטיקה של ארוחה כהלכתה
שאלה לי אליכם : כאשר מבשלים ארוחת גורמה, מתכננים מראש את המנות, סדרן, מיזוג הטעמים והאוירה לפי הרושם הסופי שרוצים ליצור. לצערנו, למטבח לא אכפת כהוא זה מרושם, הוא דורש זמן ותזמון... ואם הארוחה מורכבת כולה ממנות הדורשות תשומת לב (רוב סוגי האוכל הבאמת-טובים לא מוכנים לסבול הזנחה ממושכת מרגע גמר הכנתם ועד תחילת הסעודה, כגון קירור או הקפאה) נוצרת בעיה לוגיסטית של ממש - במקום ערב של הנאות ושילובים, אתם מקבלים יום שלם של עבודת פרך, לפחות מתכון אחד שנהרס כי בדיוק כשהיה צריך לבחוש בו משהו היה צריך לבחוש גם משהו אחר, אתם יוצאים מהמטבח מלוכלכים ועייפים והכל צריך להיות מוגש "ישר מהמחבת"... מי מדבר בכלל על מקלחת או התאוששות? והנסיון להביא עדת טבחים על מנת להקל את העבודה מוכיח שוב כי : א. אם המטבח לא ענק זה פשוט נורא. ב. טבחים רבים מדי אכן מקדיחים את התבשיל. ג. אם הם מוכשרים הם יריבו ואם לא האוכל יצא רע. אז איך מתמודדים עם ארוחה שיש בה יותר ממנה מושקעת אחת? (במושקעת אין כוונתי בהכרח למראה או מורכבות, אלא לתשומת הלב הפרטית והדיוק בהכנה) נ.ב. - הפתרון שלנו היום הוא פשוט לא להכין יותר משתי מנות כאלו בארוחה, ושכל השאר יהיה מוכן די מראש. אני מכינה אחת, אישי את השניה וכך מסתדרים... ומוותרים לעיתים על התוספת המתאימה יותר.
שאלה לי אליכם : כאשר מבשלים ארוחת גורמה, מתכננים מראש את המנות, סדרן, מיזוג הטעמים והאוירה לפי הרושם הסופי שרוצים ליצור. לצערנו, למטבח לא אכפת כהוא זה מרושם, הוא דורש זמן ותזמון... ואם הארוחה מורכבת כולה ממנות הדורשות תשומת לב (רוב סוגי האוכל הבאמת-טובים לא מוכנים לסבול הזנחה ממושכת מרגע גמר הכנתם ועד תחילת הסעודה, כגון קירור או הקפאה) נוצרת בעיה לוגיסטית של ממש - במקום ערב של הנאות ושילובים, אתם מקבלים יום שלם של עבודת פרך, לפחות מתכון אחד שנהרס כי בדיוק כשהיה צריך לבחוש בו משהו היה צריך לבחוש גם משהו אחר, אתם יוצאים מהמטבח מלוכלכים ועייפים והכל צריך להיות מוגש "ישר מהמחבת"... מי מדבר בכלל על מקלחת או התאוששות? והנסיון להביא עדת טבחים על מנת להקל את העבודה מוכיח שוב כי : א. אם המטבח לא ענק זה פשוט נורא. ב. טבחים רבים מדי אכן מקדיחים את התבשיל. ג. אם הם מוכשרים הם יריבו ואם לא האוכל יצא רע. אז איך מתמודדים עם ארוחה שיש בה יותר ממנה מושקעת אחת? (במושקעת אין כוונתי בהכרח למראה או מורכבות, אלא לתשומת הלב הפרטית והדיוק בהכנה) נ.ב. - הפתרון שלנו היום הוא פשוט לא להכין יותר משתי מנות כאלו בארוחה, ושכל השאר יהיה מוכן די מראש. אני מכינה אחת, אישי את השניה וכך מסתדרים... ומוותרים לעיתים על התוספת המתאימה יותר.