הלוואי הייתי בנאדם מוצלח יותר

לאורה101

New member
אתה לא בעייתי.כל אחד יכול לשאוף להיות טוב יותר

וזה בסדר לרצות את זה.
זה שיש לך בעיות לא אומר ש א ת ה בעייתי, זה רק זה -יש לך בעיות כמו לכל אחד אחר. בבעיות אפשר לטפל.
אתה בסדר גמור, תאמין בזה !!
זה שחסרים לך דברים בסיסיים כמו חיבה ויחס חם זה לא מעיד על כך שאתה לא בסדר אלא רק על כך שמי שהיה אמור לספק לך את זה הוא הבעייתי, הוא או היא המוגבל/ת, קפיש?
שבת שלום

היי

זה שני דברים שונים. גם יש לי בעיות וגם אני בעייתי כי אני גורם לבעיות. זה וגם וגם.

לאורה101

New member
איך אתה גורם לבעיות?

כתבתי לך מסר אבל הוא לא נשלח משום מה וכעת נמחק.
סורי שאין לי כוח לחזור על עצמי.
תהיה חזק, הכל יעבור.
נתכתב אח"כ.
&nbsp

קיבלתי הוא הגיע

עניתי לך,
תודה על הכל את מדהימה ממש

מה זה "בן אדם טוב" בעיניך?

בדרך כלל הפרשנות שאנשים נותנים למושג הזה היא ערכית-מוסרית: אדם טוב הוא זה הנותן לאחרים, מתחשב באחרים וכדו'. או: אדם טוב הוא זה החי למען מטרה נעלה יותר מקיומו האישי. וכן הלאה. מה זה אומר בשבילך?
ולגבי "לא בעייתי", זה גם עניין של הגדרה , כמובן. כי אם "אדם בעייתי" הוא אדם שיש לו בעיות - זה לא יקרה , תישאר בעייתי לנצח. כמו כולם, כל האנושות. כי אין בן אדם אחד שאין לו בעיות... יש רק אנשים שמדחיקים יותר, ושיש להם פחות אומץ להתבונן פנימה ולהתמודד. לכן עצם העובדה שאתה כן מתבונן וכן שואף להבין ובהמשך גם לשפר - מעידה עליך שאתה אדם עמית ואיכותי יותר מהרבה אחרים.

אדם בעייתי

&nbsp
אדם בעייתי זה לא אדם עם בעיות זה אדם שגורם לבעיות.
אני יודע שלכולם יש בעיות. לכל אחד יש את הבעיות שלו וגם לי יש אני יודע ואני מנסה להשתפר ולתקן אותם.

Gali04

New member
היי, אתה עדיין לא מגדיר מזה "לא בעייתי" ו"אדם טוב יותר"

אתה מדבר קצת בקודים, במושגים רחבים מאד ואני רוצה שתנסה לפרוט לי את זה קודם כל בשביל עצמך, ושנית, כדי להבין אותך ולהיכנס לתוך הראש שלך.
&nbsp
בשביל זה יש לי 2 שאלות עבורך:
&nbsp
1. איזה תכונות הייתי מעוניין שיהיו לך כדי להיות אדם טוב יותר?
&nbsp
2. תגדיר "לא בעייתי" - מזה נחשב "אדם בעייתי" מבחינתך? לאחר מכן, תשיב מזה אומר לא להיות אדם בעייתי?
&nbsp

אוקי אנסה לפרוט

היי תודה רבה על העזרה. אני אנסה לפרוט.
בעקרון מבחינת תכונות אני בסדר. אני לא בנאדם רע או משהו. אני בנאדם טוב בפנימיות שלי וטוהב מאוד לעזור לאנשים ויש לי כוונות טובות. פשוט שבגלל הבעיה שלי אני מרגיש קצת מלוכלך ורע. וגם בגלל היחסים שלי עם אמא שלי אנחנו כנראה פשוט אנשים שונים מאוד אחד מהשני אנחנו הפכים ממש ולכן קשה לנו להסתדר. קורה הרבה שאני מכעיס אותה הקטע שממש אין לי כוונות להכעיס אותה לפעמים אפילו ממש ההיפך אני ממש מנסה לעזור אבל מפשל במשהו קטן וזה הורס הכל.

אז אתה מרגיש שאתה בעייתי כי --

1. המערכת הנפשית שלך משתמשת בכלים שזמנים לה, ומנסה לפצות בעזרת דמיון על מה שאין ולא היה בחיים,
ו-2. כמו מרבית המתבגרים , אתה לא מסתדר עם אמא שלך --??
את מה שאתה מגדיר כ"בעייתי" אני מגדירה כ"נורמלי", לגמרי!!

מה דרוש כדי לשכנע אותך שאתה לא? אם זכור לי נכון, גם נעמי ותמר כתבו לך את זה כשעוד היו פה. אם לפסיכולוגית אינך מאמין, שזה תחום ההתמחות שלהן - למי כן תאמין?

לאורה101

New member
שחר צודקת לחלוטין

אתה נורמלי לחלוטין.
צעיר מתבגר כמו כל צעיר/ה אחר.
כמו שכבר ציינתי לך אתה בכלל לא בעייתי!!
וזה שיש לך בעיות שינה זה גם נורמלי בהחלט.
גם לבת שלי יש בעייה להרדם בלילה ולאחרונה הרופאה שלה המליצה לה לקחת מלטונין שזה הורמון השינה שהגוף מפריש כדי לעזור לה לישון. בינתיים היא לא לוקחת באופן מסודר נראה שתחזור ללמוד מה יקרה.
חוץ מזה אנשים 'משוגעים' או חולי נפש מאמינים שהם נורמלים לחלוטין ולכן אם אתה חושב שאתה חולה נפש זה אומר בדיוק ההיפך שאתה נורמלי נורמלי

יום טוב

Gali04

New member
אני בהחלט מבינה את הרגשת ה"לכלוך"

שאתה מדבר עליה. בגלל שהייתה חסרה לך אהבת אם אתה מחפש אותה אצל נשים מבוגרות אחרות, שאינן אמך, נשים שמתלאות תפקידים אחרים בחייך, כמו למשל המורה שסיפרת עליה ועוד (אפילו לי מצד נראה שחיפשת זאת עם לאורה כאן. לא לחינם התחברת אליה ולא לגולשות אחרות בפורום. מבחינת גיל היא יכולה להיות אמך...).
&nbsp
הפנטזיות שיש לך מרגישות לך מלוכלכות ואתה מרגיש יוצא מן הכלל, וזה נכון, זה לא משהו שכל אחד בגילך חווה ומבחינת הפאן הזה זה לא נורמאלי (שונה מהנוף הכללי של בני גילך). זה שזה לא נורמאלי עדיין לא הופך אותך לחולה נפש. מחלות נפש הן דבר מוגדר ואתה לא נופל להגדרות האלה.
&nbsp
אני יודעת שכרגע אתה לא מתכוון לפנות לטיפול, אבל זה משהו שתהיה חייב לפנות אליו ולהיעזר בו ועדיף שמוקדם מאשר מאוחר יותר. בטיפול אתה תוכל ללמוד איך לחיות עם החסרון באהבה אם, איך להתמודד עם הפנטזיות שלך, תלמד גם לא להשליך את החוסר בדמות אם על מערכות יחסים עם נשים בהמשך חייך הבוגרים. רוב הסיכויים שתחפש ותימשך לאישה הרבה יותר מבוגרת ממך רק בגלל הצורך ב"דמות האם" בחייך. טיפול יסייע לך להבין את העניין ואולי בעזרתו לא תתחבר לנשים רק בגלל שהן ממלאות את משבצת האם עבורך. חשוב שלא תשליך את החוסר בקשר עם אמא על קשרים עתידיים. זה דבר לא בריא. אישה צריכה להיות במשבצת הבת זוג ולא במשבצת האם. אתה צריך להיות במשבצת הבן זוג ולא במשבצת הבן.
&nbsp
על יתר הדברים כמו ויכוחים עם אמא הם נורמאליים לחלוטין. גם כשאנחנו מתבגרים עדיין ממשיכים להתווכח עם ההורים בחוסר הסכמות. אתה סיפרת שאתה עוזר לאמא המון מבחינה כלכלית וזה מקסים אז תסתכל על התמונה המלאה. ריב עם אמא - נורמאלי בכל גיל ובטח בגיל הטיפשעשרה.

למעלה