הלוואי הנקת תאומים - לא מצליחה

frogita

New member
הלוואי הנקת תאומים - לא מצליחה

זקוקה לעזקה נואשות!
חדשה בפורום כאן.
הבנות שלי בנות קצת יותר מחודש. הן נולדו פגות ושוחחרו לאחר שבועיים וחצי.
עד עכשיו חוץ מהימים הראשונים, הן אכלו חלב שלי שאוב - כל טיפה זה כמו להוציא מים מהסלע ולאחרונה גם נהיו לי פצעים על הפיטמות.
אתמול בדמעות ומחוסר ברירה נתתי להן תמ"ל.
הן לא יודעות לינוק
אני משתדלת לשים אותן על השד כמה שיותר (בין האכלות ועייפות) הן לפעמים מלקקות אבל לא ממש יונקות.
בנוסף, בעיקר בגלל השאיבות יש לי פיטמות ממש גדולות וגם החזה לא ממש קטן (יותר גדול מהן)
מישהי יכולה לעזור?
גם יועצת בתשלום הולך אבל עם מי שדיברתי אמרו לי שהן יותנות ייעוץ בלבד וכל שעה עולה המון בלי שום הבטחה שזה יצליח.
אני ממש על סף שבירה אבל מאוד רוצה להניק - בבקשה עיזרו לי

קודם כל תמשיכי להיות חזקה ונחושה כפי שעשית

כל הכבוד!
דבר שני... האם ניסית אולי לגרום להן להיות קצת רעבות ובזכות הרעב לגרום להן להתחבר טוב יותר מרב רצו לאכול...
אם הפטמות גדולות נסי גם ״ למעוך״ אותם כך שהפטמה תהיה רוחבית וכך יהיה להן קל יותר להתחבר
נסי אוי קודם כל לעבוד על ההתחברות ואחר כך לשפר את התחברות למצב הנכון כך שלא תפצעי וכך שינקו כמות חלב מספקת
מקווה שנתתי רעיונות ובעיקר עוד רוח ועידוד להשגת המטרה
בהצלחה יקירתי

קצת עזרה

היי פרוגיטה,
קודם כל נשימה עמוקה ו-
גדול.
אני מאוד מזדהה עם מצבך התאומות שלי נולדו פגות והיום הן יונקות מצוין זה היה תהליך ארוך עם הרבה רגעי שבירה אבל הצליח בסופו של דבר הן יונקות, גם אני נתתי בהתחלה בקבוקים ולקח בערך שלושה חודשים עד שהגענו להנקה מלאה.

כמה שאלות שנוכל לעזור

אני מבינה שכרגע את רק שואבת ?
באיזה משאבה? את כותבת שהחזה שלך גדול יכול להיות שאת צריכה מגני שד גדולים יותר ושזה מקשה על השאיבה ?
כמה שאיבות ביום ?
כמה זמן כל שאיבה ?
ואיזה כמות את מוציאה ?

לגבי הפצעים את יכולה למרוח משחת הנקה להקלה, בנושא הזה אני לא ממש בקיאה.

לגבי יעוץ, באיזה קופ"ח את ?
לכללית יש הטבות (תכתבי אם את משם אני אפרט), אם לא תבדקי בקופ"ח שלך אולי יש השתתפות ?
ואם יש לך ביטוח בריאות פרטי את יכולה לברר גם דרכו.

ונוסף לכל זה, ישנה את ליגת לה לצה שנותנת תמיכה לאמהות מניקות יש מפגשים במקומות שונים בארץ אתר יכולה לחפש באתר שלהם, אני ממליצה לך להגיע, את המפגש מעבירות מדריכות הנקה של לה לצה ותוכלי לקבל עזרה - זה ללא תשלום (ישנה אפשרות לתרום).

תבדקי את האפשרויות שיש לך, נשמע לי שכדאי לך להיעזר ביועצת שתבוא אליך או שתלכי אליה (זה עשוי להוזיל את המחיר) אם האפשרויות למעלה לא רלוונטיות.

עכשיו, זה ממש לא נורא אם את משלבת תמ"ל, אל תשברי בגלל זה, את עושה המון מאמצים וזה ראוי להערכה - זה לא פשוט ואני מדברת מניסיון, אז אל תחמירי עם עצמך. הן צריכות ללמוד לינוק וזה תהליך.
לאחר שילמדו ויתחזקו תוכלי להוריד בהדרגה.
ובינינו, אף פעם לא הבנתי למה תמיד מדברים על הנקה במושגים של שחור ולבן - אם שכן או שלא.
יש גם תחום אפור באמצע ואפשר להניק גם באופן חלקי ולשלב תמ"ל -
יש בזה סוג של ליהנות מכל העולמות.

shigatox

New member
מסכימה מאוד ומוסיפה

קודם כל לי הייתה בעיה שכשהשד היה גדוש הפטמה הייתה משטחת והיה להם קשה לתפוס. אז דווקא שמתי לב שאחרי ששאבתי קצת היה להם יותר קל לתפוס.
עוד דבר שמאוד עזר לי זה מגיני פטמה מסיליקון, קונים את זה בשילב זה די יקר (אני חושבת שזה עלה איזה 90שח לזוג), מלבישים את זה על הפטמה וזה עוזר לתפוס. אני יודעת שיועצות לא כל כך אוהבות את זה, כי זה פוגע בתפוקת החלב. אם הבנתי נכון אז עצם המגע של הפה של התינוק עם הפטמה מעודד יצור חלב וכשיש את הסיליקון זה פוגע בזה. אז אם את מחליטה להשתמש את צריכה לתגבר את ההנקה עם שאיבות כדי שהתפוקה תשאר. זה גם לא פתרון מוחלט כי אי אפשר להמשיך עם זה לנצח. אנחנו השתמשנו בזה בערך חודשיים ואז כשהם גדלו והיה להם קל יותר לתפוס התחלנו לגמול אותם מזה.
לגבי יועצת הנקה, זה באמת לא זול וכבר הציעו לך אופציות להוזיל את זה קצת וזה גם לא מבטיח שום דבר. מצד שני זה מאוד מגביר את הסיכוי להצליח בהנקה, ואם המשמעות היא או לקחת יועצת ולהניק הנקה מלאה או לוותר על הנקה ולהשתמש רק בתמל, בסופו של דבר זו השקע שתחזיר את עצמה, כי תמ״ל לתאומים זה יקר מאוד מאוד.
גילוי נאות, לא נעזרתי ביועצת הנקה, השתמשתי כאמור במגיני פטמה האלו בחודשיים הראשונים, עד גיל חצי שנה היינו על הנקה מלאה ואחר כך התחלנו תוספת תמל קבועה רק כשחזרתי לעבודה בערך סביב גיל 10 חודשים, ועד עכשיו הם עוד יונקים בגיל שנה וחודשיים

עזרה בתחילת ההנקה

היי פרוגיטה,

ברוכה הבאה אלינו, מזל טוב (קצת מאוחר).

חסרים לי קצת פרטים - כמו למשל - באיזה שבוע הן נולדו ובאיזה משקלים והאם שאבת בצורה מסודרת מאז הלידה, כמה פעמים ביום, עם איזה משאבה ..

אבל - אנסה לענות בצורה כללית:

את יכולה לנסות להשתמש בפטמות סיליקון כמו שכתבה שיגטוקס (סליחה אם מישהי אחרת והתבלבלתי). אפשר לקנות אותן בכל הסופר פארמים למיניהם ויש של כל מיני חברות.
שימי לב רק לגודל הפטמה - כי בגלל שכתבת שהחזה והפטמה גדולים - יכול להיות שאת צריכה פטמה במידה L ולא S או M.
החיסרון בפטמת סיליקון - זה שהתינוק מעט רחוק יותר מהעצבים על השד, ובהרבה מקרים - זה יכול לגרום לירידה באספקת החלב.
הפצעים על הפטמות - יכולים להיות מתפיסה לא משובחת. זה לרוב כך. כשהתינוק קטן (סליחה שאני כותבת בלשון זכר.. הכוונה היא כללית כמובן). - קשה לו לפעמים לתפוס טוב את הפטמה וכשהוא לא טופס טוב - הוא פוצע.
לפעמים זה כי התינוק קטן וקצת חלש, לפעמים זה כי השד/ הפטמה מאוד גדולים והפה שלו קטן.
לגבי יועצת בתשלום - אני לא יודעת עם מי דיברת, אבל לא ברור לי מה הכוונה "הן נותנות ייעוץ בלבד".. יועצת הנקה מוסמכת IBCLC - היא אשת מקצוע לכל דבר. היא למדה הרבה מאוד, צברה אלפי שעות של סטאז' ונסיון קליני וזה מקצוע לכל דבר. אני לא חושבת שכשהולכים לאיש מקצוע אחר - אומרים את אותו הדבר.
אני חלילה לא תוקפת אותך, שלא ישתמע כך מדברי. אני רק מנסה להסביר מה זה המקצוע הזה ומה כולל יעוץ בהנקה.
כשיועצת מגיעה לאמא הביתה (או להיפך - זה תלוי ביועצת) - היא יושבת ושואלת הרבה מאוד שאלות כדי לקבל תמונה כללית על מצב האמא והתינוק/ות עוד לפני שראתה בכלל את התינוק/ות יונק/ים.
לאחר מכן - היא מסתכלת מה האמא עושה ועוזרת לה לתקן את הדרוש תיקון, וכמובן כשמדובר בשני תינוקות - זה כפול שניים..
היא עונה לכל השאלות, מדריכה ומסבירה ומוודאת שהאמא מבינה מה עליה לעשות.
ברוב המקרים - מספיק ביקור אחד, אבל לעיתים - דרוש ביקור נוסף. (יכולות להיות לכך סיבות רבות - כגון: תינוק קטן וחלש שלא מצליח עדיין לינוק, מחסור בחלב ועוד).
הרבה מאוד יועצות ממשיכות ללוות את האמא בטלפון גם זמן רב לאחר הייעוץ בשאלות ודילמות הקשורות בהנקה ,במעבר למוצקים,בגמילה, בחזרה לעבודה ושאיבה , בגמילת לילה ועוד.

בדיוק היום התפרסם מאמר בבלוג של איגוד יועצות ההנקה המוסמכות בנושא הזה -
אני מצרפת כאן קישור למאמר "מה, יעוץ הנקה עולה כסף ? / כמה ?? " מאת עדי יותם שהיא יועצת הנקה מוסמכת IBCLC.
ממליצה לקרוא את המאמר. זה מסביר קצת יותר מעבר למה שאני כתבתי.
http://iaclc.blogspot.co.il/

שוב - אני חלילה לא רוצה שישתמע מדבריי שאני תוקפת אותך. כלל לא. רק מסבירה.
אשמח גם שתסבירי למה התכוונת כדי שאבין.

אל תתייאשי. יש הרבה מה לעשות.
מאיזה איזור את בארץ ?

נסי לענות על השאלות ששאלתי ונמשיך משם.

למעלה