הלוואי ותדעו לעזור

sense9

Member
מנהל
הלוואי ותדעו לעזור

משתמשת בXP בד"כ בדפדפן פיירפוקס. יש לי פיצ'רים שמותקנים בג'ימייל שכבר לא נתמכים בFF ומחייבים מעבר לג'ימייל בכרום. הבעיה היא שאני לא מצליחה להכנס לג'ימייל בכרום. בהתחלה הוא מציג לי שוב ושוב אישורי אבטחה, ועד שעוברת אותם - החשבון שלי פשוט לא לחיץ.
חברה שלי שגם משתמשת בגימ'ייל בXP כן מצליחה להכנס אליו בכרום, כך שכנראה הבעיה היא ספציפית במחשב. מה זה יכול להיות? מישהו נתקל בזה? יש לציין שלא הצלחתי להכנס לג'ימייל בכרום עוד לפני התקנת הפיצ'רים.

sense9

Member
מנהל
תודה אבל זה לא קשור לתקלה בפיירפוקס

איך יודעת שלא קשור?

התקלה של ביטול התוספים, איננה באג לכשעצמה, אלא תולדה של עדכון SSL כלשהו בידי פיירפוקס. עדכון שלא היה אמור להתקיים בכלל. אזכירך שמוזילה הודיעה בריש גלי שגרסה 52 לא תעודכן יותר, ובכל זאת... משום מה היא עודכנה.
וזה כבר לא באג.

מכל מקום, שדפדפן מגיע עם תעודת SSL משל עצמו, והתעודה פג תוקף, זה אומר שאי אפשר לגלוש יותר אל אתר רשת שמחזיק בתעודת SSL מאותו סוג.
דפדפן כרום מגיע ללא תעודות SSL, ומסתמך על תעודות ה SSL של מערכת ההפעלה שלך ( XP במקרה שלך ).

אני חושב שגם דפדפן מקסטון מגיע ללא תעודות SSL ( בדומה לכרום ).
הבעיה אתו, זה שהוא לעתים מאכזב... וזולל משאבים.

sense9

Member
מנהל
תלוי..מתי היה העדכון הנ"ל בFF?

כי אחד הפיצ'רים הפסיק לעבוד בFF כבר לפני כשבועיים

נצל"ש- מ"ה חלופית....

כבר ציינתי במקום אחר, אם המחשב שלך מחשב יחידי בבית והוא פועל על XP, כדאי שתהיה לך מ"ה לינוקס למקרי חירום, שרצה מדיסק און קי ( USB ).

אם המחשב שלך לא תומך באתחול USB, אפשר לצרוב ע"ג דיסק תוכנת ניהול אתחולים בשם PLOP, ולאתחל את המחשב מ CD, ולאחר מכן יש לבחור בתפריט באפשרות "USB". כך אפשר לאתחל מחשב מ USB, גם כשאינו בנוי לכך.

גרסת דפדפן כרום הסופית ל XP, זה גרסה 49.
לא יודע להסביר מהי הסיבה שהחברה שלך מצליחה לגלוש אל ג'ימייל בגרסה זו ואת לא מצליחה בכך.
אם אמצא משהו מעניין בנושא, אעדכן.

למעלה