הלוואי שהייתי נולד יפני

synaxmyntax

New member
הלוואי שהייתי נולד יפני

שלום.
אני מעריץ את היפנים.
איך שתוך זמן יחסית קצר הם הפכו ממדינה לא ידועה ולא מתקדמת למעצמה טכנולוגית ותרבותית.
אני גם מעריץ את המנטליות שלהם.
והכי אני מעריץ אצלהם שהם לא דתיים.
תקנו אותי אם אני טועה , אבל אצל היפנים , דת השינטו היא יותר סמלית מאשר דת במובן המערבי שמכתיבה את היום יום - כמו היהדות , איסלאם והנצרות.
אני יודע שזה כבר מאוחר בשבילי אבל הלוואי שהייתי נולד יפני.

synaxmyntax

New member
אהה לא סליחה , אני חוזר בי.

במחשבה שניה, לא הייתי רוצה להיוולד יפני.
הם סגורים וקרים מדי והם לחוצים מדי.
והיפניות לא הכי יפות .
והם מסריחים מסושי.

Tenguy

New member
כל הקלישאות האפשריות בשתי הודעות ...

יפן והיפנים כתרבות קולקטיבית עוברים שינוי גלובליזציה כמו בכל העולם ... עדיין יש את המסורת והתרבות הקלאסית לצד היפר טכנולוגיה. יש להבין כי יפן משקיעה בחינוך אחיד ומתקדם, מקטנות עד לאוניברסיטאות שנמצאות בטופ העולמי יחד עם מחקר ופיתוח ביחס גבוה מאד יחסית, בתור מדינה שנמצאת כבר 70 שנה בתקופת שלום אמיתית (בניגוד ל״שלום״ של הדיקטטורה הצבאית של תקופת אדו תחת שלטון השוגונים) הארוכה ביותר בתולדותיה.
לעניין הדת, קרירות, אדישות, משמעת יתר ביפן - זה פשוט שטויות... לישראלים קשה אם לא בלתי אפשרי לתפוס שחייבים להיות כללי משמעת, אחריות, הרמוניה וכיבוד הזולת במרחב הציבורי כדי שאומה של 120 מיליון אנשים תתפקד, כל שכן אומה כל כך הומוגנית ועתיקת יומין כמו יפן. בישראל המנטליות היא לגמרי שונה, יש 8 מליון בלבד שבקושי התגבשו כאן בשניים-שלושה הדורות האחרונים ממגוון תרבויות רב, תחת מצב ביטחוני לא פשוט כולל 6-5 מלחמות, עם אוכלוסיות במסלולי חינוך נפרדים שחלקם מפגרים, שלא לדבר על כללי התרבות והיחס ההדדיים ההטרוגניים (אם לא האגרסיביים) בין האוכלוסיות בארץ ובין האנשים בכלל, כך שאין פלא שהרבה תיירים או יודעי דבר בחו״ל כבר מכירים את המילים: ״בלאגן״, ״חוצפה״, ״יאללה יאללה״, ״נו כבר...״, ״מחר...״, ״אחרי החגים...״
נ.ב. - לסושי איכותי אין בכלל ריח

synaxmyntax

New member
תאמת אני אגיד לך מה...

אני בן 24 היום ובערך בגיל 16 ״התוודעתי״ לתרבות היפנית וליפן דרך איזשהו סרט.
אחרי זה כמה שנים הייתה לי מעין פנטזיה כזו להגר ליפן ולהתחתן שם עם יפנית.
אבל בסופו של דבר הבנתי שאם אתה לא נולדת יפני אז הסיכוי שלך להצליח ביפן הוא מאוד מאוד קטן. ואפשרות התעסוקה היחידה שלך היא ללמד אנגלית.
וגם היפנים לעולם לא באמת יראו אותך כאחד מהם, אלא כ״גאיג׳ין״,לא משנה כמה טוב אתה יודע יפנית או בקיא במנהגים היפנים.
וגם אם אתה תתחתן שם ותוליד ילדים שהם חצי יפנים , הם יסבלו ממשבר זהות חמור אני חושב במדינה הומוגנית כמו יפן , סביר להניח שגם יציקו להם בבית ספר. אני לא צריך לספר לך על תופעת ההצקות ביפן.
ואני לא רוצה לשים מישהו במצב הזה.

אני עדיין מעריך את היפנים בתור עם- הם עם חרוץ, ובעשורים האחרונים הם תרמו המון לעולם אני חושב בתחומי הטכנולוגיה,מדע , אומנות.
והלוואי שהיו עוד כמה ״יפן״ בעולם.
אבל זו הערצה מרחוק, כי הבנתי שאחד מהם אני לא אהיה לעולם.

EmilyNeko

New member
לדעתי אתה טועה

לי היה קשה להשתלב פה (ביפן) רק בשל רמת היפנית שלי ולא בשל ההיותי זרה. בגלל שליפנים חשוב השרות, ועם אתה זר שלא דובר יפנית (או כמו שחברתי לעבודה אומרת ״פה יפן, ושלקוח יפני לא יכול לקבל שירות נורמלי זה רע״) אז זה הבעיה. ויש הרבה ילדים חצי חצי פה. אני חושבת שיש יותר ויותר זרים בכול פעם. אז אם אתה חולם לעבור ליפן, תעשה את זה. אחרת תתחרט. כי לי אולי היה קשה, ועדיין קשה אבל בהחלט שווה את זה.

Tenguy

New member
כשיפנית תאהב אותך מספיק כדי להתחתן איתך... כל השאר כבר יסתדר

תנסה ללמוד יפנית תקופה ביפן, תתערה בחברה היפנית כדובר יפנית, ותן לעניינים לזרום .... מי יודע? לעניות דעתי שווה לך לנסות - רק ככה תדע...

לא יילך ... אז תחזור ולפחות תהיה לך חוויה יפנית לכל החיים

synaxmyntax

New member
אני אגיד לך מה...

יפן היא לא מדינת כל אזרחיה כמו ארה"ב למשל.
היא מדינת היפנים "היאמאטו"...

herouth

New member
היה ברור מההתחלה

אבל נראה שכאן ניסיון ההצתה נכשל כישלון חרוץ, אז שיהיה...

למעלה