הלוואי..

שני17

New member
הלוואי..

הלוואי והייתי יכולה להיות טבעונית. אבל אני פשוט לא יכולה אני צמחונית מוחלטת. במשך החיים שלי היו לי שלבים בגיל 6 נעשיתי צמחונית ואז בגיל 12 בערך החלטתי להפסיק ולאכול בשר עד גיל 16 ואז שוב פעם נעשיתי צמחונית. אני מאוד שמחה עם החלטה הזו למרות שהיה לי מאוד קשה לא לאכול בורגראנץ וכאלה כי פעם נורא אהבתי את זה...אבל בכל זאת התרגלתי לפשטדות שאמא עושה לציפסים פיצות גבינות וכל המאכלים המשובחים!! אם הייתי יכולה הייתי נעשית טבענונית אבל זה קשה מידי!!! איך אפשר לא לאכול גבינות שוקולד ביצים!?!?!? תסבירו לי איך?@ ::( בכיף הייתי מוותרת על זה כי אני נורא אוהבת פרות ותרנגולות ומרחמת עליהם בטרוף! אבל אז גם אני לא אחיה...

lifegirl

New member
"אם תרצי, אין זו אגדה!"

כל טבעוני נתקל (בכל פעם שא/נשים חדשים שומעים על טבעוניותו) בשאלה (המטרידה!): "איך אפשר?! מה את/ה בכלל אוכל/ת?!". ובכל זאת, אנחנו חיים. 3 דרכים עיקריות להפוך לטבעוני:
שיטת "הכל בבת-אחת". עקרונות השיטה: בבת אחת מפסיקים לאכול הכל. זה אומר- לא עוד ביצים וחלב (ואלה שלא היו צמחונים קודם מוותרים גם על הבשר). יתרונות: *לא צריכים לעמוד בלוח-זמנים. *לא צריכים להפטר מכל דבר בנפרד. *לסביבה הרבה יותר קל להבין (לא נדרשים לשאלה מדוע אתמול אכלת ביצים, היום את טוענת שעברת על המכסה היומית ומוותרת על הפשטידה, ומחר תעוטי שוב על המיונז). *קל יותר להתרגל (יש געגועים, אבל הם עוברים, אחרי שבועיים בערך... היםו אני לא יכולה לדמיין את עצמי אוכלת, נגיד, מיונז.) חסרונות: *קשה לגלות מה מותר לך לאכול בין-רגע (לוקח כמה שבועות להכיר את המגוון הטבעוני הקיים בשוק, ועוד יותר זמן- אם צריכים גם ללמוד לבשל מזון טבעוני). *געגועים ל..אהה.. הכל! טיפים: *להעזר בטבעוני הפורום. המנוסים מביננו יספרו לך מה מותר לאכול. וכולנו נתמוך כשהחברים שלך יתחילו להשתגע...
. *למצוא חבר/ה אוהב/ת בע"ח, ולהתחיל טבעונות יחד. עדיף מישהי/ו שגר/ה קרוב... *ללכת לדיאטנ/ית, כבר בשבועות הראשונים (אבל רצוי- אחרי שכבר הכרת פחות או יותר את מגוון המאכלים שאת יכולה לאכול. כי הדיאטנ/ית לא תמיד מכיר/ה!).
שיטת "החוזה": עקרונות השיטה: חוזה עם עצמך. להחליט כמה את אוכלת (נגיד, ביצה- אחת ליומיים... חלב- עד 3 מוצרים ביום... בקפה- רק חלב סויה...), ולעמוד בזה. בנוסף, להגדיר שאיפות (לדוגמא- תוך חצי שנה מוותרת לחלוטין על החלב. תוך שנה- על הביצים...). יתרונות: *לא צריכים לעשות פרידה מהכל בבת-אחת. *לומדים בהדרגה על המזונות החלופיים. *ההורים לא משתגעים (הילדה לא אוכלת כלום!). חסרונות: *קשה לעמוד בחוזה... כמו דיאטה- תמיד "נתחיל מחר". *העולם מתקשה להבין. *את עוברת את חבלי הגמילה לאט, וצריכה להפרד מכל דבר בנפרד. טיפים: *כרגיל- להתחיל עם חבר/ה. אם לא מתאפשר- לבקש מחבר/ה תומכת לעזור לך לפקח על החוזה עם עצמך. *לבקר דיאטנית! *וכמובן- גם אנחנו נשמח לעזור.
שיטת "ההכנה המוקדמת". עקרונות השיטה: להתכונן מראש לטבעונות. לגלות מה מותר, מה אסור, איך כדאי. ורק אז לקפוץ למים. יתרונות: *לא נתקעים "בלי מה לאכול". *ההורים לא מוצאים את עצמם פעורי-פה. *אפשר ללכת לדיאטנית לפני שמתחילים- כלומר- לפני שגרמת נזקים אפשריים לעצמך. *מגלים ש"השד לא נורא כל-כך"! (הוא באמת לא כ"כ נורא!) *מי אוהב לקפוץ לבריכה ולגלות שהמים קפואים?! חסרונות: *צריכים לדעת מתי "זה מספיק"- ואפשר לנטוש את המחקר- ולהפוך לטבעונית באמת. *ושוב- הפיתוי "להתחיל מחר". טיפים: *במשך שבוע עושים מעקב. מה אכלתי בכל ארוחה (וגם בין הארוחות)? *פושטים על הארון. מה ממה שאכלתי טבעוני ממילא (קטשופ, הוופלים של עלית, חומוס...). *הולכים לסופר, לחנות טבע. מחפשים תחליפים לדברים הרגילים שאת אוכלת. טופוטבע במקום טבעול. מיונז טופו במקום מיונז רגיל. גבינת-טופו במקום גבינה רגילה... *נעזרים בטבעונים ותיקים. גם בפורום (!). אנחנו נעזור למצוא תחליפים למה שלא מצאת (ונשמח גם לשמוע על דברים שמצאת- ולא ידענו על קיומם). נשמח לתת לך גם מתכונים טבעוניים (לעוגות, מנות עיקריות, מרקים, מה שתרצי- בעצם...). *קובעים תור לדיאטנ/ית. מידעים בממצאים, קובעים יחד תפריט. *מתחילים! *אחרי כמה שבועות- רצוי לחזור לדיאטנ/ית לביקורת. בהצלחה! אנחנו איתך, בכל מקרה!
לא ביצים ולא חלב, טבעונות מיד עכשיו!
שני (שמבקשת את הערכת הציבור- הראשון נמחק, כתבתי שוב. נטע- רוצה להכניס למאמרים?)

שני17

New member
תודה ל lifegirl../images/Emo9.gif

תודה על העצות השימושיות אני אשקול זאת בחיוב:) סתם עדיין להיות טבעונית זה דבר מאוד קשה למרות שהייתי מאוד רוצה בכל מקרה אולי באמת בעתיד אני אשתמש בעצותייך הנחמדות דרך אגב יש לך שם מאוד יפה!! (שני)

מזדהה איתך ב-100%

אני בול כמוך! אלף פעם ניסיתי להיות טבעונית אבל הכי הרבה שהצלחתי זה יומיים! אני מתה על גבינות ושוקולד ומיונז והכל הכל ואם תצליחי בכל זאת תודיעי לי

LucyMania

New member
משהו שעזר לי

הייתי צמחונית שנה וחצי ואז הפסקתי ואז חזרתי וכדי שאני לא אפסיק שוב עשיתי שבועת דם עם חבר וככה אני יודעת שאני לא אוכל בשר ועוד כמה דברים שנשבענו באותה פעם... זה באמת עוזר.. אפילו חלמתי על זה חלום שאני הולכת למקדונלדס (למרות שאני לא קונה מקדונלדס וכדומה) ואני מזמינה ארוחה ושוכחת לבקש שיוציאו לי את הבשר, ואז אני אוכלת שתי ארוחות שלמות עם בשר וברגע שאני קולטת מה עשיתי אני מתחילה להלחץ מה אני אגיד לעידו ומה הוא יחשוב ואיזה תירוץ אני אמצא לו.. (עידו= החבר שעשיתי איתו את השבועה)וכל זה זה בעצם איזה תירוץ אני אמצא לעצמי!

למעלה