הלוואת אקפרס מחברת אשראי

הלוואת אקפרס מחברת אשראי

שלום, לפני כ-3 שבועות לוויתי "הלוואת אקספרס" מאחת מחברות כרטיסי האשראי, לתקופה של 3 חודשים, כאשר ההחזר הראשון אמור היה להתבצע ב-15/6. לפני 3 ימים ביקשתי לפרוע את ההלוואה במלואה באופן מיידי. הדבר כרוך כמובן ב"דמי טיפול", שנוספו על אלו שנגבו עבור העמדת האשראי. נאמר לי ע"י נציגת השירות כי הריבית שאותה אחזיר ביחד עם הקרן תהיה החלק היחסי עבור היום בו הועמד לרשותי הכסף לבין מועד הפירעון (למעשה חלק מריבית הגישור שהייתה אמורה להיגבות עבור התקופה שבין נטילת ההלוואה לבין מועד התשלום הראשון). היום, להפתעתי, גיליתי כי ביום ראשון אהיה מחויב בתשלום קרן ההלוואה, בנוסף . לצערי לא הקלטתי את השיחה עם אותה נציגה, אך עומדת כאן שאלה בסיסית יותר : האם חברת האשראי רשאית לגבות ממני את הריבית המלאה עבור ההחזר הראשון כאשר אני מבצע פירעון מיידי מוקדם? אם כך, מהי "ריבית הגישור" ומהו תפקידה בדיוק (מלבד להעשיר את קופתה של חברת האשראי?) אבקש תגובה רק ממי שבקיא בנושא, משום שבהתבסס על התגובות שאקבל כאן ובמקומות אחרים אחליט אם לדרוש מהבנק ביום ראשון להקפיא את ההחזר עד לבירור העניינים. תודה מראש

תיקון להודעה מקורית

ביום ראשון אהיה מחויב בתשלום קרן ההלוואה יחד עם הריבית המלאה של ההחזר הראשון. מתנצל על הבלבול

תלוי מה כתוב בהסכם

נותן האשראי מפסיד מכך שאתה פורע מוקדם את ההלוואה לכן בהחלט יכול להיות שבתנאי ההלוואה קיים "קנס" שאומר שבפרעון מוקדם תשלם את מלוא התשלום הקרוב. בכל מקרה לא ניתן לדעת בלי לקרוא את הסכם ההלוואה. עבור על הנייר ובדוק.....אם הנייר בכלל קיים אצלך. המקרה שלך רק מוכיח כמה יש להמנע מלקיחת הלוואות כאלו ובכלל. "מי שהולך לישון עם כלבים מתעורר עם פרעושים" בהצלחה

בהסכם כתוב במפורש

שפירעון מוקדם יהיה מחויב בקרן ובריבית היחסית עבור התקופה שבין העמדת האשראי למועד הפירעון. אני בכל מקרה כבר פיקססתי לבנק בקשה למניעת החיוב. זאת נוכלות לשמה שפשוט מקוממת אותי ואני לא מוכן להשלים איתה. אני מסכים איתך שהלוואות מסוג זה הן דבר שמוטב להימנע ממנו, אבל במקרה זה מדובר היה ברע (כמעט) הכרחי, שלכאורה לא היה אמור להיות כ"כ רע, משום שמראש תכננתי להחזיר את ההלוואה תוך שבועות מספר. לא ציפיתי שחברת אשראי מכובדת תנהג כמו אחרון נוכלי השוק האפור.

goldy

New member
אבל חתמתה מראש ובכתב...

האים הופעל עלייך לחץ לא הוגן? האים האותיות קטנות מידיי?

amazone

New member
חבל שלא עשית השוואה

בכל פעם שאני מגיעה לבנק/מתקשרת לטלרפון/מדברת עם ויזה/מקבלת הן מהבנק ומהויזה הבייתה דואר מציעים לי לקחת הלוואת אקספרס של עד 30,000 [פתוח לדיון] עד 36 חודש [אם אני לא טועה. גם פתוח לדיון] ובמידה ואני מחזירה במהלך התקופה את מלוא הסכום, ה"שבירה" נעשית עם החזר יחסי של הריבית [משמע נמוך יותר ממה שהייתי אמורה לשלם אם הייתי ממשיכה כרגיל] וללא עמלה. אני בבינלאומי הראשון ויש לי ויזה כאל

למעלה