הלוק של האופי

amybr

New member
הלוק של האופי

ראיתי תוכנית בערוץ 8, שבה נתנו לקבוצה של כמה בנות תמונות של כמה גברים שהן אינן מכירות, והיה עליהן לבחור עם מי מבין הגברים שבתמונות הן רוצות להיות בקשר. הבנות האלה גילו יכולת מופלאה לקבוע את אופיו של הגבר רק עפ"י תמונותיו. לא נאמר אם הן צדקו או לא. בנות, אולי אתן תגידו לי מאיפה יש לכן את היכולת הזאת? ו-"באופן מקרי לחלוטין" הגבר שכולן רצו להיות איתו בקשר היה הגבר הכי שרירי והכי חתיך מבין כולם. בנות, איך זה יכול להיות? הרי אתן טוענות שיופי בכלל לא חשוב לכן, אבל כולכן הייתן רוצות להיות בקשר עם הכי חתיכים והכי שריריים.

Lir האחת

New member
תראה..

לכל אחד ואחת מאיתנו יש סגנון מראה שהוא יודע שהוא נמשך אליו. לאחד יכולה להיות חולשה לצבע עיניים, לאחר חולשה למבנה גוף מסויים, השלישי צבע שיער והרביעי כפות הידיים. מבחינת מראה, לדעתי, לכולנו יש את הדברים הספציפיים שאנחנו "מחפשים" בצד האחר. לי אישית שרירים למשל לא עושים משהו, אבל אני מכירה בחורות ששרירים זה משהו שממש עושה להן את זה
אז כן המראה תופס את העין בהתחלה, כל אחד מה שתופס אותו, אבל מה שמשאיר אח"כ זה האופי, האישיות של אותו אדם. ואם מדברים על לפענח אופי על פי מראה, לדעתי מראה יכול במידה מסויימת לשקף על אופי..למשל, מראה עדין לעומת מראה מחוספס וכולי. אבל אני בהחלט לא חושבת שעל סמך היופי אפשר לקבוע את האופי והאישיות של אדם. מה שבטוח זה, שמראה יכול מ-אוד להטעות..

amybr

New member
אני לא ממורמר בכלל, רק שאלתי

כי זה לא נראה לי הגיוני שניתן לקבוע מהו האופי של הבן-אדם רק עפ"י מראהו

pain is MY love

New member
לדעתי

בחורה רואה בחור שנראה לה טוב ואז היא נהסה "לשכנע" את עצמה שיש לו גם אופי טוב כדי לא לצאת שטחית אבל בסופו של דבר ברור שרושם ראשוני והידלקות ראשונית מורכבת ממראה חיצוני ותו לא מה שכן, האהבה והקשר בסופו של דבר תלויים בפנימיות של הבן אדם ככה שאל חשש, שרירים וגובה זה לא מה שיביא למישהו את הבחורה והקשר הנכון.

sugar lips16

New member
אז זהו שלא

לאחרונה חיצוניות נהפכה להיות חשובה לנשים בדיוק כמו שהיא לגברים. אם הציפיות שלכם בשמיים, אז כנראה שעכשיו אנחנו תיקו :] ואפשר לדעת כמה דברים על אופי הבן אדם וכל זה רק עפ"י המראה שלו.. אבל לא תמיד זה נכון בסוף.

זכוכיות

New member
נתנו להן תמונות, על פי מה הן היו אמורות לבחור

כשהמראה החיצוני הוא הפרמטר היחיד?

rldog

New member
חארטא בריבוע

לא מאמין בזה בכלל לא מאמין שיש אפשרות לנבא אופי על סמך מראה חיצוני יש לי חבר טוב שפעם ראשונה שראיתי אותו הייתי בטוח שהוא מחבל, מזרחי, שחור שאר, לא מגולח, נראה ערס בריבוע ויש לו ראש טוב יותר מהרבה אחרים, בחיים לא ראיתי איש רגוע ממנו אופי לחוד, מראה לחוד נכון יש תדמיות, יש העדפות אישיות, אבל על אופי ניתן ללמוד מהתנהגות, דיבור, הבעות פנים, לא ממראה חיצוני

הזוייה

New member
זה ניסוי מוכר בפסיכולוגיה חברתית

רוב המחקרים הראו שרושם ראשוני זאת אומרת רפרזנטטיביות, היא הפרמטר העיקרי שקובע בשבע הדקות הראשונות. תראה, החברה שלנו נעה על פני תכתיבים ונורמות שבעצם אנחנו במו ידינו יצרנו. ולכן המכוערים, שמנים, נמוכים ופיסחים, אלוהים דן אותם לגיהינום חברתי. מכיוון שיופי הוא עניין סובייקטיבי, אין מה לעשות. בתת מודע אנחנו מביטים על האריזה הנוצצת רק אחר כך מגלים שהתוכן שלה מקולקל: ) גם גברים וגם נשים בוחנים את האדם שמולם על פי החשיבה אם נעים להם להביט בו או לא. לדעתי ככל שאתה מתבגר אתה לומד להעריך דרך המדיה שאחר כך עובר לשיח ווקאלי בטלפון את האנושיות שמסתתרת מאחורי האדם, שכך בבוחן המציאות הכיעור הופך למזערי. אם תחליט שבפגישה ראשונה, הדמות לא ממש מתיישבת לך טוב, תמיד תחשוב על כל אלו שפסלו אותך בגלל המראה ותחשוב, אם הן רק היו מקשיבות לי, מדברות איתי ונותנות לי צ'אנס נוסף. הן היו מרוויחות אדם מיוחד. : ) אגב, אני מאד מבינה את התחושה הרעה שלך. בדרך כלל אנשים עם דימוי עצמי נמוך שפוסלים אותם, שוב ושוב בגלל המראה ומרגישים כמוך. לי זה קרה בעבר כשהיו עלי שלושים וחמש קילו כמעט, יותר: ) ההרגשה נוראית.

ש חף

New member
דעתי

ברור שאי אפשר לדעת כלום על הבן אדם מהמראה החיצוני ובכל זאת אנחנו לא יכולים לנתק את התחושות הראשונות שעולות לנו כשאנחנו רואים בן אדם לראשונה. התחושות האלה - לא צריך להתעלם מהן אבל צריך לשים אותן בצד ולתת הזדמנות להכיר באמת. במסגרת התפקיד שלי בעבודה אני מראיינת הרבה אנשים,אני לא יכולה להגיד שאני מתעלמת ממה שעולה בראשי כשהבן אדם נכנס לחדר אבל אני שמה את זה בצד ומתמקדמת בתשובות שהוא עונה. כמה משקל לתת לזה? כל אחד בוחר,מה שבטוח שזה דבר טבעי שלא ניתן לנתק אותו מאיתנו. מעניין שאתה פונה לבנות,גם גברים עושים את זה. אני חדשה כאן - רק עברתי בסביבה. פורום חמוד ביותר :)

למעלה