הלורדים מהביקעה - בוגדים ברובין ארין ?

itaipee

New member
הלורדים מהביקעה - בוגדים ברובין ארין ?

בכך שלורדים ואבירים מהבקעה , הכריזו על ג'ון סנוו כמלך , ברור לכולם שהם קוראים תיגר על מלכותה של סרססי ( או תומן אם בשלב זה הוא עוד היה חי ) . משהו שמעניין אותי זה , האם הם בוגדים ברובין ארין ?

Nirwood

New member
אין ממלכה

ככה שאין במי לבגוד, גם כשטומן היה המלך, הוא לא בדיוק שלט בממלכה.

הצפון היה בבלאגן עם בולטון, הדרום היה מחוץ לתחום עם הדורנים.

הממלכה שלטה רק באיזורים של מעלה גנים, ארצות המישור, צוק קאסטרלי, נהרים, ותאומים.

גם בתוך אותם איזורים יש כאוס ופעילות ענפה של האחווה ללא דגלים (שחטו את כל חיילי הממלכה שהם נתקלו בהם).

בית ארין גם בתקופת מלחמת 5 המלכים שמר על ניטרליות, הוא לא תמך בממלכה, והוא גם לא תמך במלכים שנלחמו.

אם בית ארין היה כפוף למלוכה, אז הרי שג'ופרי היה משתמש בצבא הבקעה כדי להילחם נגד רוב סטארק.

התמיכה של בית ארין בסטארק היא טבעית, ג'ון ארין היה מקורב מאוד לבית סטארק, רובין ארין הוא חצי טאלי, וזה הגיוני שהוא ירצה לנקום באויבים שחיסלו את בית אימו.

itaipee

New member
השאלה: האם הם בוגדים ברובין ארין?

עם לורדים מה reach ( איפה שטיירל שולטים ) היו מכריזים על ג'ון כמלך, ובלי אישור של אולנה ( או מי שלא נשאר שם עכשיו ) - האם הם לא בוגדים בלורד שלהם?

Nirwood

New member
למען האמת לא

עכשיו כשהוכח שג'ון הוא טארגריין, זה טבעי שהלורדים של הריץ' יתמכו בו, כידוע - בית טיירל הפך לבית טיירל בעיקר בזכות הטארגריינים.

מיותר לציין שהטיירלים גם נלחמו למען הטארגריינים עד הרגע האחרון של קרב הקלשון (שפחות או יותר הכריע את תוצאת המלחמה).

CallMeCavanaugh

New member
כי הם כולם צופים בסדרה ולפי זה מחליטים החלטות?

לא הוכח שום דבר. אפילו לצופים לא באמת הוכח שג'ון הוא טרגאריין וזה לא מקרה ש-HBO הוציאו יום אחד השידור דיאגרמת יחסים בין דמויות כדי להבהיר מי הוא בכלל אביו של ג'ון. בנוסף, עדיין לא הוכח שהוא לא ממזר.
&nbsp
בקיצור - זה פשוט לא נכון.

Nirwood

New member
בקיצור - אתה טועה...

גם אם זה לא היה ברור שהם עשו פאקינג קלוז אפ בין הסצינה של התינוק לפרצוף של ג'ון, יום לאחר הפרק HBO שחררו אילן יוחסין ואישור את R+L=J.

בלי קשר לזה, זו תאוריה שרצה שנים, וזה היה ברור שזה יקרה (אין מצב בעולם שמרטין לא יכתוב את זה בספרים, או שלחילופין - היה נותן להפקה לסטות בצורה כל כך קיצונית מהעלילה).

אז תפסיק להיות אנטי.

CallMeCavanaugh

New member
מה הקשר?

אתה טוען שהלורדים של הבקעה לא בגדו כי הם בחרו בטרגאריין למלך. איך הם ידעו שהם טרגאריין?

Nirwood

New member
הבנת הנקרא

תקרא שוב את ההודעות שלי מההתחלה לסוף, לאחר מכן תשתה כוס מים, ותקרא שוב ולאט יותר.

אם עדיין לא תבין, אז תבקש ממישהו שיקריא לך, תפיק מסקנה בהתאם - בהצלחה.

CallMeCavanaugh

New member
קראתי שוב

אתה כתבת: "עכשיו כשהוכח שג'ון הוא טארגריין, זה טבעי שהלורדים של הריץ' יתמכו בו, כידוע - בית טיירל הפך לבית טיירל בעיקר בזכות הטארגריינים."
עכשיו בוא תסביר לי איפה אני טועה כשאני מבין מהמשפט הזה שזה הגיוני שלורדים של הריץ' יתמכו בג'ון כי הם יודעים שהוא טרגאריין, למרות שהם לא יודעים דבר כזה?

Nirwood

New member
כי אני מדבר על העתיד ואתה מדבר על ההווה...

אני מתייחס ליום שבו בית טיירל ושאר הבתים הגדולים בממלכה ישמעו על ג'ון.

לא כתבתי שהלורדים מהבקעה צריכים לתמוך בג'ון כי הוא טארגריין.

בכל אופן בעניין הבקעה זה לא רלבנטי כי הם כבר בחרו צד במלחמה, אלה אם כן הם יבצעו מהלך אחר בהתאם להוראות של בייליש (שהוא כידוע נאמן בעיקר רק לעצמו).

CallMeCavanaugh

New member
אתה תמיד מדבר על העתיד בזמן הווה?

משפט בהווה: "עכשיו כשהוכח שג'ון הוא טארגריין, זה טבעי שהלורדים של הריץ' יתמכו בו".
משפט בעתיד: "כשיוכח שג'ון הוא טארגריין, זה יהיה טבעי שהלורדים של הריץ' יתמכו בו".
&nbsp
אתה כתבת את הראשון. בהווה. ייתכן שלא לזה התכוונת ואתה פשוט לא יודע להתנסח, אבל זה עדיין מה שכתבת ולי אין שום בעיה עם הבנת הנקרא כמו שטענת.

Nirwood

New member

עצוב...
אפילו אנשים שלא קראו את הספרים יודעים שעדיין אין ללורדים הגדולים בממלכה מושג שג'ון הוא טארגריין, למעשה בסה"כ קיבלנו בפרק האחרון אישור שהתאוריה נכונה.

אז אתה צריך להיות ממש ממש מפגר כדי לא להבין שהתכוונתי לעתיד כאשר כתבתי שסביר להניח שאותם לורדים יתמכו בג'ון כאשר תתפשט השמועה שהוא בנו של ראיגר.

אילן די

New member
השאלה היא אם הלורדים קוראים את הספרים או רק צופים בסדרה

או שמא הם נמצאים בפורומים ברשת ומודעים לתיאוריות.

נמחקו הודעות מנקודה זו ואילך

כי הן ירדו לפסים אישיים ולא תרמו לדיון.

בהתחלה הבלגתי, כי אני מאמין בחופש הדיבור, אבל כשראיתי שזה עדיין ממשיך אחרי כמה ימים ועדיין מתווספות הודעות חדשות של משתמשים שלא השתתפו קודם בדיון, החלטתי שחופש הביטוי הוא לא חופש הביזוי.

כולנו כאן כדי להנות מדיבורים טובים על ספרים טובים שעברו אדפטציה לסדרה מהנצפות ביותר מאז ומעולם, ואני לא מוצא בהטלת רפש הנאה. בואו נשמור יחד על המקום הזה נקי.

אתה בטוח שהם הכריזו על ג'ון כמלך?

עד כמה שאני זוכר מהפרק אלה שהכריזו היו הלורדים בצפון.

Nirwood

New member
הם לא ממש צריכים להכריז...

עצם התמיכה הצבאית שלהם בצפון תתפשט בממלכה כברית.

השמדת צבא בולטון בעצם תאפשר לצבא המשולב של ג'ון ובייליש, לכבוש די בקלות את כל הצפון, להשמיד את הבתים הסוררים, ואף לנוע לדרום.

כעת כשוולדר ויורשיו הבכירים נהרגו בוודאות יהיה כאוס בבית פרי (מאבק יורשים), וזה זמן אידאלי לתקיפה, מה גם שיהיה להם קשה גם לשלוט על התאומים וגם על נהרן בו זמנית (מבצרים ענקים שדורשים לא מעט חיילים ותחזוקה, ושטחים עצומים שמקיפים אותם).

ללאניסטרים יהיה קשה לתגבר את אותם שטחים כי סרסיי ככל הנרה תצווה על הכוחות להיכנס למעלה מלך (תחשוש מהתקפה של הטיירלים, שעדיין נחשבים לעוצמתיים מאוד), למעשה עכשיו כשאני חושב על זה - אין שום כוח שיכול להגן על צוק קאסטרלי.

בל"ג בעומר שארגנה סרסיי, היא בעצם שרפה את בעלת הברית החזקה ביותר שלה, אין לה יותר בריתות, וסביר להניח שגם לא יהיו לה (מי ירצה לעשות עסקים עם מלכת חולת נפש?).

תיאורתית, הצבא של ג'ון יכול להטיל מצור \ לכבוש את התאומים, ואח"כ גם להמשיך לכיוון צוק קאסטרלי, ואז לכיוון מעלה מלך.

מבחינת העלילה, זה מסתדר טוב עם הכיבוש של דאני (בהנחה שהוא מתחיל מהדרום), קיימת גם סבירות לכך שדאינריז תהיה מספיק טיפשה ותנוע עם הארמדה שלה היישר לבלאקווטר ותכפה על הצבא שלה כיבוש קשה.

בכל אופן גם בתרחיש הזה, צבא הצפון של ג'ון וברית הדרום (טארגריין - מארטל - טיירל) ייפגשו איפשהו באמצע (לדאינריז אין מספיק אוניות כדי לקחת גם את צבא הברית).

לדעתי אתה קופץ למסקנות. לאבירי הבקעה ואצבעון אין שום אינטרס

להישבע אמונים לג'ון שלג וזה לא במקרה שלא ראינו שום דבר כזה בפרק האחרון. אולי סאנסה יכולה לשכנע את רובין, אבל הוא כרגע לא שם.

הרעיון ששוב ג'ון ייקח את כל הצבא דרומה מופרך, אם יש דבר אחד שג'ון יודע זה שהאויב האמיתי נמצא מעבר לחומה. אני מניח שהוא ינסה לשכנע את אבירי הבקעה להישאר, אבל לא בטוח שהם ירצו, ואם אצבעון יחשוב שכבר אין לו סיכוי להתחתן עם סאנסה ולהשתלט על בית סטארק אז אני לא רואה איזה אינטרס יש לו להישאר, הוא יעדיף לחזור עם האבירים כמה שיותר מהר לבקעה ולהתחבא בקן הנשרים עד יעבור זעם.

CallMeCavanaugh

New member
הבעיה האמיתית פה היא שהכותבים פשוט מחקו את רובין

רואים את אבירי הבקעה רוכבים לקרב ומי מסתכלים עליהם מהצד? בייליש וסאנסה. בייליש מדבר עם סאנסה על משמעות הקרב ומה הוא אומר לה? "אני הכרזתי על נאמנות לבית סטארק". לא רובין - הוא. יושבים כל הלורדים בווינטרפל ומי לא שם? רובין.
עוד דוגמה לכתיבה הרשלנית של הסדרה.

Nirwood

New member
מה הקשר 2.0?

אני לא חולק עליך שהכתיבה היא נוראית, אבל בהחלט קיימת סבירות שרובין נשאר בקן הנשרים למשול, ולא יצא עם הצבא שלו למלחמה.

צריך לזכור שהוא עדיין ילד, ושהוא הפך להיות בובה של בייליש לאחר מותה של ליסה.

CallMeCavanaugh

New member
אתה באמת חושב שאין קשר?

או שאתה מנסה להיכנס בי?
&nbsp
בכל מקרה, ראינו שרובין אכן עושה את מה שבייליש אומר לו אבל הלורדים של הבקעה מקבלים פקודות ממנו, לא מבייליש. גם את זה ראינו בבירור.
&nbsp
ושוב - בייליש לא אומר לסאנסה שרובין תומך בה. הוא אומר לה שהוא, בייליש, תומך בה.

למעלה