הלו הלו, אשמח לעזרה

shir300

New member
הלו הלו, אשמח לעזרה

מה שלומכם אנשים יקרים? איך תופס אותכם הקיץ המתקרב? ובכן, רציתי להתייעץ שוב לגבי השיעורים שאני מעבירה בגן. איכשהו בגיל הזה הרבה יותר קשה לפתח את העבודה. עבדנו לפי הסיפור "חנות של מפלצות"- מומלץ ביותר. יש אתר שנקרא בשם זה כמו שמו של הספר, ויש בו ציורי מפלצות להורדה וצביעה. אז והרדתי ונתי לילדים לצבוע, כמה מקורי מצדי, והדבקנו על בריסטול, הוספנו מקל ארטיק מאחור ויש לנו בובות חמודות של מפלצות. הילדים מאוד נהנו. יש מפלצות נגד פחד ויש מפלצות נגד לבד וכל מיני מפלצות נוספות שכאלו. עכשיו אני צריכה לבנות הפעלה עם הבובות שמטרתה היא לעודד את הילדים לבטא את הפחדים שלהם ולהתמודד איתם בעזרת כל מיני משאבים. ההפעלה עובדת כמובן דרך אלתור, משחקי תפקידים ועוד עם הבובות, אבל אני אף פעם לא בטוחה איך לעשות את זה, אז אשמח לרעיונות. הם אוהבים להציג אבל לרוב ההצגות מאוד חוזרות על עצמם ואני חושבת איך לגרות אותם. למשל- שתי מפלצות על הבמה נפגשות ומה קורה בינהן- הן מתחרות מי יותר מפחידה? חשבתי לשאול כל ילד נגד מה המפלצת שלו ולתת לו להראות איך היא עוזרת נגד הפחד הספציפי הזה. חשבתי להביא כל מיני אביזרים ולהתחפש בעצמנו למפלצות. (קרניים, זנב, פרווה, הרבה עינים...9 אלו רעיונות ראשונים. אשמח לעוד והבנה איך לבנות את מהלך השיעור. תודה לכולכם אני

Inbal Amar

New member
הספר נשמע מעניין.... הצצתי באתר

יש בו עלילה? אם כן, בגיל הזה (4-5) כן הייתי נשארת עם מה שהם אוהבים וממחיזה איתם את העלילה, אלתור בגיל הזה..... האמת אף פעם לא ניסיתי.... למרות שיש ילדים שעושים זאת באופן טבעי. אל תחששי מחזרה על דברים לנו לפעמים זה נראה משעמם אבל לילד זה נותן בטחון. אם בכל זאת את הולכת על אלתור את יכולה להשתמש במוסיקה ליצירת אוירה אילן נתן איזה כתובת לפני כמה שבועות לאתר שבו את יכולה להוריד מוסיקה בחינם, הצצתי שם ואתר מאוד נחמד יש לך שם חלוקה לקטגוריות לפי רגשות, אני אנסה להעלות קישור אם אני לא אצליח אולי אילן יבוא לעזרתי שיהיה לך בהצלחה

Inbal Amar

New member
טוב, דודי אין לי מושג איך לעשות את זה

אני צריכה שיעור מספר 2 להוספת קישורים מודגשים לתוכן הודעה

'סדר - אני אעשה זאת עבורך...

להלן הקישור להודעה של אילן ובה ההפנייה השיעור בו יבוא ענבל

סופר אילן מתייצב לעזרה!

אבל... יהיה קצת קשה להסביר לך איך לעשות את זה בכתב. את מוזמנת להתקשר אלי כשאת מול המחשב ואני אדריך אותך ב-Live 03-6516848 שלוחה 5

Inbal Amar

New member
תודה על ההתייצבות לעזרה.../images/Emo140.gif

אגב דודי אני עדיין מחכה לתמונה ממך כשתתפנה, זוכר?

לידיעתכם: אילן סביר שרותי תירגום, הסעות ו...

עכשיו גם תמיכה טכנית! אילן, משהו שאנחנו אמורים לדעת עליו? בוחן שינויי מיקצוע???
מזל שנשארות לך איזה שתי דק' לנהל את המרכז ולהפיק לנו פסטיבל

feyoula

New member
שלום לך יקירתי

השעה מאוחרת ולכן אגיב בקצרה, 1. לתת לכל מפלצת פחד ושהילד יגרש אותו כך להראות שגם מפלצת מפחדת ושם דגש על הילד כזה האמיץ ועל היכולת שלו לפתור בעצמו את הפחדים שלו. 2. תחרות בה כל פעם מגיעות לבמה שתי מפלצות ואת לוקחת בובה אחרת נטראלית, לא קשורה, שמפחדת ממשהו והם צריכים לחשוב איך לעזור לה נגד הפחד. עוד אפשרות גם לעשות את זה עם אחת המפלצות שלהם ואז יוצא שאותו אחד שלפני רגע ביטא את הפחד, עכשיו מבטא את האמיץ. בכללי, חושבת שלתת להם להגיד מה מפחיד אותם ואיך הם מתגברים על זה-מעולה. לדעתי, טוב לשים דגש על האופן בו הם מצליחים להתגבר על הבעיה בעצמם, נותן להם ביטחון ולתת דווקא למפלצת להיות הפחדנית. אבל אפשר לעשות עם זה גם עם מעברים ומהפכות. זו סתם אופציה.. אהבתי את ההתחפשויות. מצטערת שלא יכולה לפרט עכשיו עוד רעיונות או להתנסח בבהירות.. כי נעצמות לי העיניים. שיהיה בהצלחה!! נשיקות!

גליתוי

New member
היי שיר!

אני עוסקת הרבה בנושא מפלצות ויש הרבה סיפורים נהדרים בנושא. לגבי ההפעלות, יש הפעלה שאני מוד אוהבת לעשות עם הילדים בדמיון מודרך. אני מציגה להם "שק של מפלצות" ומיד מרגישעה אותם שאלו לא מפלצות אמיתיות אלא דמיוניות ,אני מניחה את השק על השולחן ומרגיעה את המפלצות השובבות שמשתוללות בפנים. אני ממששת את השק ומדמיינת להם את המפלצת הדמיונית שלי, קרניים אוזניים שיניים וכו' ואז אני מדגימה להם איך היא מתנועעת ואיך היא מפחידה והילדים מתפקעים מצחוק וזה משחרר מצוין את הפחד. אחר כך אני מזמינה ילדים למשש ולדמיין להם מפלצת וכמובן להציג אותה... ממש מפלצות! בקשר לפחד, אפשר לדבר מה עושים עם הפחד אפשר להחביא ולשחק מחבואים עם הפחדים ולגלות שתמיד הם בסוף מתגלים וכמובן לדבר על כך שאין מה להתבייש ולהסתיר פחד כי לכל אחד יש את הפחדים שלו. אפשר לנסות להבריח אותו או לחבק אותו ואז הוא יהיה קטן יותר אפשר לשתף ולספר למישהו אחר על הפחד זה בדרך כלל עוזר אני אוהבת ליצור עם הילדים מפלצות מקוריות משלהם כי כל דבר יכול להיות מפלצת והכי אני אוהבת ליצור איתם מפלצות מגרוטאות. בהצלחה!

shir300

New member
יופי של רעיונות

תודה!.. מקסים, מקסים, מקסים! סיערתן את מוחי ונתתן לי כיוונים. עכשיו צריך לארגן את הפעילות והמהלך. מנסה לתכנן לכמה שיעורים מראש פחות או יותר. לצערי ביטלתי את השיעור שהיה צריך להתקיים היום כי הרגשתי לא טוב, אבל בשבוע הבא אמשיך ואעדכן אתכן. נו מתי יהיה עוד מפגש- נראה לי יהיה כיף לא נורמלי להפגש..

למעלה