הלו, יש לי בעייה.....

אמא לה3

New member
הלו, יש לי בעייה.....

כל אחת מאיתנו, מאמנות/מדריכות, מתעמלות נתקלות בבעיות שונות ומשונות. "למה תרגיל לא מצליח לי?" (מתעמלת) "למה צריך להוריד שראשראות/עגילים/טבעות?" (מתעמלת) "למה אלמנט שהיה לי קל בעבר, היום קשה לי?" (מתעמלת) "למה הקב' לא ממושמעת יותר?" (מאמנת) בקיצור, הבנתן? הרעיון שלי הוא, שכל פעם נעלה בעייה כזאת וכל אחת תתרום מניסיונה דרכים לפיתרון. (אני רוצה להדגיש שאת הפורום קוראות מתעמלות רבות, עממיות ותחרותיות, בטוח שמשהו שמישהי תגיד פה יכול לעזור).

אמא לה3

New member
בעייה ראשונה "למה לא מצליח לי?"

סיטואציה... מתעמלת מספרת שהיא עובדת על אלמנט מסויים כבר תקופה ארוכה. העבודה כללה שלבי לימוד בהם הצטיינה. היא מבצעת את האלמנט היטב עם שמירה (ברמת ההשגחה), הבעייה מתחילה כשהיא נדרשת לבצע בעצמה, ואז היא נופלת. מה תייעצו לה?

chuch1

New member
אייעץ

לה שתמשיך לנסות עוד ועוד עד שלפתע היא תצליח כי הגוף, המוח והיא יבינו את הפואנטה. שצריך לנסות אלפי פעמים כל תרגיל עד שנוכל להצליח אותו בקלות וללא שום בעיה.

Tammie

New member
האצה שלי

אני אגיד לה להמדיך לנסות, שהתעמלות זה ספורט קשה והתרגילים שאנחנו עושות הם לא בדיוק טבעיים לגוף שלנו ולפעמים לוקח הרבה זמן לקלוט אותם. אם מתעמלת עושה את התרגיל מצויין עם עזרה ולא מצליחה כשהיא מנסה לעשות לבד, כנראה שהיא עוד לא מוכנה. אם זה תרגיל שצריך שמירה (פ"פ, סלטה וכו') אני אגיד לה שאני אשמור לה עד שהיא תהייה מוכנה ואז היא פשוט תגיד לי "לעוף". אם מדובר באלמנט שאפשר לעבוד עליו לבד (כמו למשל עמידת ידיים כוח) אני אגיד לה שתמשיך לעבוד על האלמנט גם עם עזרה וגם לבד ובסוף זה יצליח. התמדה זה שם הסיפור פה :)

אמא לה3

New member
השנקל שלי....

פעמים רבות, מתעמלות מפחדות לבצע אלמנט בצורה עצמאית פשוט בגלל שהן מפחדות מהנפילה. העיצה שלי אליהן היא לתרגל כן ולפול. בסופו של דבר הן לומדות לא לפחד מהנפילה (שתתבצע תחת פיקוח ושליטה של מאמנת) והן לומדות שלוט בה. ברגע שזה קורה, הן מתפנות ללמוד לבצע את האלמנט עצמאית.

Tammie

New member
אף פעם לא חשבתי על זה. זה רעיון טוב

לתרגל נפילות מבוקרות כדי להפסיק לפחד מהן....

Xx ofek xX

New member
גם אני עושה את זה

אבל לא עם המאמן, עם עצמי תמיד כשאני לומדת משהו חדש אני קובעת עם עצמי שאני יעשה את זה בכוונה ליפול כדי "לבדוק" את התרגיל

מסכימה עם אופק

גם אני לפעמים בתור מתעמלת הייתי מחליטה ליפול כדי "לבדוק" את האלמנט ויש הרבה מתעמלות שעושות כך. במובן מסויים זה טוב ויכול לשחרר מהפחד. אבל, כשלא מפחדים מנפילה, יש לזה חסרון גדול מאוד: נופלים בקלות. באיזה שהוא מקום הייתי רוצה שהמתעמלות שלי יפחדו מנפילה, כדי שייעשו הכל ויילחמו לא ליפול. בייחוד אם מדובר למשל בקורה. ילדות שהתרגלו ליפול מהקורה באימונים עלולות ליפול גם בתחרות, מתוך הרגל. לעומת זאת ילדות שמפחדות מנפילה מהקורה, לא יפלו מהקורה באותה קלות, גם אם הן יעשו אלמנטים יותר קלים, ואולי זה עדיף, שיהיו אלמנטים יותר קלים אבל טובים ובטוחים, מאשר הרבה אלמנטים קשים שבהרבה מהם נופלים לעיתים קרובות. בנוסף, בשיטת הנפילה, הילדה למעשה לומדת לבצע אלמנט עם שגיאות, ובהמשך הלימוד היא אמורה לתקן את השגיאות. לפעמים זה מאוד קשה. לפעמים עדיף לחכות עוד קצת או הרבה זמן כדי שהאלמנט יהיה בטוח, טבעי ולא מפחיד לבד אבל בלי נפילות, מאשר להתחיל ללמוד עם נפילות ואז לתקן. אני לא נגד נפילות, אני רק מציינת היבטים נוספים של תופעה זו שיש לקחת בחשבון. אולי זה גם תלוי באלמנט ובאופי האימונים והקבוצה (עממי/הופעות/תחרותי).

אמא לה3

New member
מסכימה ולא מסכימה

את (נועה), מדברת על דברים הרבה יותר "כלליים" כמו עבודה על קורה. אני כאן דיברתי על ביצוע ולימוד של אלמנט מסויים. קודם כל, אני, כמתעמלת, אף פעם לא ניסיתי לבדוק "נפילה" מתרגיל מסויים, אם הייתי חוששת לפול, פשוט לא הייתי מנסה את האלמנט (משהו ברמת המוכנות המנטלית לביצוע). זה כן חשוב שמתעמלת תדע ו"תפול" נפילה מבוקרת (עם מאמנת לצידה שתשמור על אברים חיוניים שעלולים להפגע), אף פעם לא נפילה "סתם". כשלא מפחדים מהנפילה מפסיקים לפחד מהאלמנט ואין לזה שום קשר מנפילה בעת ביצוע האלמנט כמו בדוגמא שנתת על הקורה. זה לא "הרגל" של נפילה במידה והמתעמלת מבצעת את האלמנט היטב. עכשיו, יש הבדל גדול בין נפילה באימונים באלמנטים לבין נפילה בתחרות. מתעמלת שנופלת מהקורה באימונים על אחת כמה וכמה תפול גם בתחרות (ואנחנו מכירות את הסיפור של ונסה אטלר והמקבילים). כמו כן, לא תמיד יש למתעמלת את האפשרות "לבחור אלמנטים". לדבר השני, שיטת הנפילה, זה לא שהילדה לומדת לבצע אלמנט עם שגיאות, זה לא שמלמדים אותה את האלמנט עם נפילה, אלא זה יותר לתת לה במשך מס' פעמים כן את האפשרות להבין איך תראה הנפילה. גם כשאני שומרת לילדה פ"פ מהמקום (לדוגמא), אני משתדלת לשמור רק עד שלב ההיפוך לעמידת ידיים (וגם זה תלוי בילדה), אם אני רואה שהילדה לא מושכת מספיק בכתף, אני כן אתן לה לנתר לאחור וכן אלווה את ה"שכיבה" שלה על המזרון. אין כאן קטע של "ללמוד" עם טעויות, אלא רק לא לפחד מנפילות.

NBI2

New member
פחד מנפילה

אוקיי - נתחיל בזה שמעולם לא היה לי פחד מנפילה, למען האמת גם אהבתי ליפול (לא מהקורה שזה כואב, אבל לתוך ים של מזרוני גבינה? פאן!) וזה גם מה שהייתי אומרת לבנות שלי, זה חלק מהכיף, לדעתי עדיף ליפול מהתרגיל מאשר לעשות אותו בצורה גרועה רק כדי לא ליפול. תיפלי פעם, תיפלי פעמיים, תיפלי מיליון פעם, בפעם ההיא שלא תיפלי יהיה לך את הסיפוק הכי גדול בעולם. אני חושבת שבגלל זה היתי מאוד נוחה לאימון, כי הסף פחד שלי מאוד גבוה. אין מה להתאמן על נפילה, זה סתם יכניס את הילדה לסרטים של כל הזמן ליפול וזה לא כיף פשוט...אבל מה שכן אפשר לעשות זה להגיד לה איך נופלים, להגיד לה שאת פה לידה, להגיד לה שהיא כבר נפלה ויודעת שלא מתים מזה.

למעלה