הלו מייטס!

הלו מייטס!

חבורת תיכוניסטיות עומלת כרגע על ארגון כנס שיוקדש להיסטוריה. ביחד עם מיקום, אנחנו מחפשות מרצים. המסתמן הוא שההרצאות בכנס יהיה על בסיס של שיתוף ידע חובבני (ובכל זאת, דרושה הקפדה על דייקנות היסטורית), ונראה שיהיו בהתנדבות. נשמח אם חברי פורום המעוניינים להרצות ייצרו איתנו קשר במסרים.

קוכולין

New member
כל הכבוד לכן

אין מילים כדי לתאר עד כמה אני מעריך את מה שאתן עושות. טוב לשמוע שיש עוד אנשים שמתעניינים בהיסטוריה. לצערי אני לא נמצא בארץ (תקופת לימודים ביפן), אבל אם אתן מארגנות את הכנס לתחילת אפריל- אני מגיע לחופשת מולדת ואשמח לדבר בכנס על אחד מהנושאים שאני עוסק בהם (היסטוריה יפנית מודרנית, גרמניה במלחמת העולם השנייה, התנגדות גרמנית למשטר הנאצי).

תודה רבה!

התקווה היא לערוך את הכנס בחופשת החנוכה, אבל ייתכן שייערך בסביבות פסח. כמובן ששמחנו מאוד לקרוא את התגובה (חיזוקים חיוביים הם תמיד דבר נחמד), וכמובן לגלות שיש היענות מסויימת. יום נעים לך.:)

ברכות על הניק

המנשביקים היו מפלגה סוציאליסטית דמוקרטית ברוסיה שחוסלה ע"י הטרור הקומוניסטי. הגיע הזמן להעלות את המנשביקים מתהום הנשייה ולהשיב להם את כבודם שנשדד וחולל בידי רוצחי ההמונים הבולשביקיים - לנין, טרוצקי וסטאלין. אסור לשכוח את הנקודה היהודית: רוב ההנהגה המנשביקית היתה מורכבת מיהודים והיתה גם חפיפה מסויימת בינם לבין ה'בונד'. היו בהנהגה הזאת אנשים מרשימים, בעלי מוסר גבוה ורמה אינטלקטואלית גבוהה כמארטוב, אקסלרוד, אברמוביץ, דאן, ואחרים, וכמובן פלכאנוב, "אבי המארקסיזם הרוסי". לצד היהודים בלטו בהנהגה המנשביקי אישים גרוזיניים דוגמת צרטלי וצ'חיידזה. בעקבות המהפיכה ברוסיה הצליחו המנשביקים להגיע לשלטון - בדרכים דמוקרטיות - בגרוזיה, שם הם הקימו ממשלה דמוקרטית בראשות המנשביק הידוע נואה ג'ורדאניה. אבל גרוזיה הדמוקרטית והמנשביקית נכבשה בחרב ע"י הגייסות הבולשביקים שטבחו ביריביהם ללא מעצורים. כמה מנהיגים מנשביקים שנמלטו מרוסיה לגלות נרצחו שם ע"י סוכנים קומוניסטיים.

I Was Hoping

New member
תחזרו לעדכן על התפתחויות, טוב?

אני אשמח לדעת מה מתגבש מהרעיון הנחמד הזה. אם אוכל, אבוא להרצות בשמחה. תבורכו ובהצלחה!

למעלה