הלו

הלו../images/Emo39.gif

היי בתור אחת שהייתה פעם חרדית אני רוצה לומר משהו, לא הכל בחיים שחור ולבן אומנם אני היום חילונית לגמרי אבל... אני מאמינה באלוהים או יותר נכון בכח אלוהי לפי ההבנה שלי. לא כל מי שחוזר בשאלה הופך לאתאיסט! מאחלת שיהיה רק טוב

אלי פלס

New member
נכון. אבל...

נכון. את צודקת. לא כל מי שעוזב את החברה החרדית הופך להיות אתאיסט. עשינו על זה דיון כבר ביום שנפתח הפורום ואני מסכים אתך לגמרי בעניין זה... אבל. אני לא חושב שכל אדם שלא שומר שבת נקרא חילוני. אדם חילוני הוא אדם אתאיסט. כל השאר, הם מסורתיים ברמה כזו או אחרת... דעתי.

מיאווו&

New member
ודעתי (ותהרגו אותי. חופשי. ../images/Emo8.gif)

אין כזה דבר אתאיסט
מרימה ידיים,

טל קר

New member
דעתי היא שאת מפגינה שוב בורות

והתנשאות במיוחד לאור כך שכמה בפורום הזה כבר הגדירו עצמם כאתאיסטים. ודאי שיש דבר כזה אתאיסט. אני מכירה הרבה כאלה. אני בת זוג של אחד כזה. גם אתאיסטיות יש. אני מכירה לא מעט. אני אחת מהן.

מיאווו&

New member
תודה, טל

לדעתי, המושג "אתאיסט" או "אתאיסטית" שאנשים מגדירים בו את עצמם, אינו נכון. בשביל זה, אני זו אני, וזו דעתי. ויש כאלה שחושבים אחרת. כי אתאיסט זה אחד שלא מאמין בכח עליון, ויש לי הוכחות שזה לא מציאותי. אבל עזבי, אני כבר לא יודעת למה הפורום הזה מהווה במה, אז אני לא רוצה לגלוש. זאת לא התנשאות, זו הבעת דעה פשוטה בלבד. תודה טל, תודה לך על ה"שוב".

טל קר

New member
שמעי יקירתי. זה כמו שאני אעמוד

לידך, אחרי שאת במו פיך הגדרת את עצמך בחורה מאמינה, ואומר משהו כמו "אני חושבת שבחורה שגולשת באינטרנט ועוד קוראת לעצמה בשם כמו "מיאו" היא לא באמת בחורה מאמינה". כלומר בהבל פי אערער על הגדרתך את עצמך, ועוד אטען שיש לי הוכחות שבחורה כזו לא מציאותית, בעוד את נמצאת כאן. את מזכירה לי את הבדיחה (ותודה לאמיר שסיפר אותה במקור) על זה שעמד ליד ג´ירפה וטען שאין חיה כזו, ואת עוד שכללת את הבדיחה, את עומדת ליד ג´ירפה ולא רק שטוענת שאין חיה כזו אלא גם טוענת יש לך הוכחות שזה לא מציאותי. (לי זה נשמע תלוש במיוחד בתור אחת שעל פי המשל היא ג´ירפה עם בן זוג ג´ירף והרבה מחבריה וחברותיה הם ג´ירפים) השוב התיחס להתנשאות מעל הנוצרים ממקודם. פשוט היה נדמה לי שעליתי על דפוס מסוים של התנהגות.

מיאווו&

New member
שוב תודה, טל יקרה (ועוד משהו לכולם)

התורה לא אסרה על כניסה לאינטרנט. אם את מצאת איזו מצווה שכוללת איסור כזה, הייתי שמחה לגלות אותו. הרבה רבנים אסרו על הכניסה, ואני מניחה, שהסיבות שהם נתנו לכך הם, שיש הרבה אתרים שמוטב לא להמצא בהם. אז אומר דבר פשוט, א. לא מחייב שהרבנים שאסרו הם הרבנים שלי. החובה של כל יהודי הוא לשמוע בקול הרב שלו. ב. וגם אם הם כן הרבנים שלי, לכל אחד ואחד מישראל, ניתנה הזכות האישית שלו- הבחירה האישית שלו! - אף אחד לא כופה עלי שום דבר, אף אחד לא מכריח אותי לעשות שום דבר! אז הגדרתי את עצמי כבחורה מאמינה, וזה לא אומר שאני עדיין מקיימת את כל תרי"ג מצוות בשלמות. משתדלת, זה כן. אבל עוד יש הרבה מה לשפר, ואם הצד החלש שלי הוא האינטרנט- דיינו. (כי בין השאר, אני נחשבת ל-חזקה) אין לי פה מטרה לדון בעצמי, אבל הכלל אומר, שאדם, במשך כל ימיו, חוזר בתשובה כל הזמן, או יותר נכון, אמור לחזור בתשובה כל הזמן. שהרי, לכל אדם יש את הצדדים החזקים יותר והחזקים פחות, ובמשך כל חייו הוא עובד על עצמו, "לבער" מתוכו את המידות הרעות ואת הדברים ה"לא כל כך בסדר" שהוא עושה. אז מתוך הראיה שלי, שבאה מתוך הבחירה שלי- איך לחיות את חיי- בחירה שניתנה לכל יהודי, אני רואה שהמושג אינטרנט הוא פושר. ואם לשפוט לפי האתרים שניכנסתי אליהם בחיי, אז אין כל פסול בהם, כל עוד אני מרגישה מספיק חזקה. יחשוב אדם אחרת- ילך בדרכו שלו. ונכון שלא אמרת את "מה שאמרת במרכאות", אבל לא הייתה לי כל בעיה שתאמרי את זה. אם היית אומרת, הייתי מסבירה לך שמה שאמרת לא נכון, לדעתי, ומסבירה גם מדוע. אבל את, כיוון שלא שמעת את מה שעומד מאחורי מה שאמרתי, אינך יכולה לבוא ולסתור את זה, או לטעון שאני באתי וסתרתי מישהו במה שאמרתי. כתבתי, שאם להתייחס למשמעות המדויקת של "אתאיסט", אז אין בעולם אתאיסטים. ואכן, אני עומדת עדיין מאחורי דברי. לא סתרתי אף אחד, בפירוש, לא סתרתי אף אחד! מישהו כאן הסביר למה הוא חושב שהוא אתאיסט? עם כל הכבוד, אם מישהו לא מאמין באלוקים, הוא עדיין לא אתאיסט! יתכן שאני טועה, יתכן שאת טועה, ויתכן שהאתאיסטים טועים. אך כל עוד לא דנּו על זה, לא ניתן להוכיח כלום. וכל עוד כל אחד רק זורק כמה משפטים, (ואני מתנצלת על כך שזרקתי סתם משפט בלי להסביר, שהרי, זה לא שירת שום מטרה, בסופו של דבר) כי כמו שאמרתי כבר אז (אם אינני טועה. וזה היה שלשום, נדמה לי), שעוד לא הבנתי למה הפורום נועד. מאוחר יותר, הסביר אלי, שהפורום נועד ליוצאים בשאלה. אז בכבוד. ומכיוון שאינני יוצאת בשאלה, אני משחררת את נוכחותי מכאן. לא רוצה "לפלוש" למקומות לא לי. גם כך, בכל דיון (שמדבר אלַי), אני מרגישה שסוטים מנושא הפורום, (וזה ברור והגיוני לגמרי, ללא כל ציניות), וחבל. אם מישהו מתענין במשהו שלא אמרתי, או לשאלות/בקשות/הערות, ניתן לשגר מסר לתיבת המסרים שלי. מעולם לא חשבתי שיש ליוצאים בשאלה קרניים, ואני עדיין חושבת שהם (/אתם) בני אדם. היה נחמד לקרוא כאן חלק מהגיגיכם, דעותיכם ומחשבותיכם. ו.. המממ.. התגובה הזו, מתחילתה ועד סופה, הייתה רצינית ביותר!. ואם נדף ממנה שמץ שימצה של ציניות, לא זו הייתה כוונתי!, אז נסו לקרוא שנית בצורה אחרת..
היו שלום חברים יקרים, תודה על האירוח הנחמד פה

אדם מסורתי ברמה כזו או אחרת...

לא אוכל לחם בפסח או צם בכיפור <מה שאני לא עושה> שאלו שני הדברים הכי חשובים ביהדות/מסורת אז אלי...שטחים אפורים יש לרוב וגם נחמד לטייל שם לפעמים
ועוד משו אני מתערבת איתך, שגם אתאיסט שכביכול לא מאמין בכלום מחפש נואשות למי לפנות ברגעי אסון וכדומה ואז כאילו נפלט לו אוי אלוהים, תעזור לי <נו?>

אלי פלס

New member
את צודקת...

"אוי, אלוהים" נפלט כשאדם לא מוצא במה להאחז באותה המידה ש"איפה יגאל שילון" נפלט כשאדם בשוק ממשהו... זה ביטוי.

למעלה