הלו
זה רדיו

הלו../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif זה רדיו../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo7.gif

ללא ספק זהו יום קשה ועצוב לחובבי תרבות ישראלית והומור ישראלי עם לכתו של ישראל (פולי) פוליאקוב שיזכר בעיקר כחבר שלישית הגשש החיוור השלישיה המדהימה עם המערכונים המבריקים של שייקה אופיר ז"ל ויוסי בנאי ז"ל ועוד רבים וטובים שעבדו עם השלישיה, והשירים המשעשעים רבים ודאי זוכרים את בקרי יום שבת בהם האזנו למערכוני השלישיה ברדיו, ואני זוכרת את אבי מקליט את התוכניות ואותי מאזינה לקלטות במשך שנים (עד שהתבלו
) יש הרבה דרכים לזכור את פולי עם זה השופשיק של הקומקום שמשפיך את התה, הדוד הבלתי עציב, או העז שאכלה את המזרון החדש שרק אתמול קנינו יד שניה אני אסיים באחד השירים ההכי אהובים עליי http://shiron.net/songView.aspx?song_id=4317&singer_id=1096&song_title=19e10 ומבחר ציטוטים באדיבות ynet http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2989498,00.html (תודו ש-18 הכי טובה) אתם מוזמנים לספר גם על מערכונים ושירים אהובים או על זכרונות אישיים יהי זכרו ברוך
עוצב באמצעות תפוז-פד

elior bm

New member
בהחלט אבידה עצומה לתרבות.

רק לפני שבועיים נסעתי עם חברים לטייל, ובדרך שמענו מערכונים ושירים של הגשש.. זה בלתי יאמן איך בנאדם הולך ככה בשנייה. יהיה זכרו ברוך.

sharon30v

New member
../images/Emo16.gifיהי זכרו ברוך

1. מה אתה צוחק? "אנא עארף, העולם מצחיק אז צוחקים...." (קרקר נגד קרקר) 2. "הוא רוצה, גם אני רוצה, אבל זה לא יוצא!" (הסיידים) 3. "יותר טוב לכי תכיני לי את החליפה של האיומים!!" (גבעת חלפון) 4. "שעה שאני מחפש את הים! לא למדו לשים שלט קטן "ים"? (גבעת חלפון) 5. "אדוני, אדוני, אתה לא מזכוכית ואבא שלך לא זגג" (סינמה גשש) 6. "אין דבר סרג`יו, היד פתוח והפנקס רושמת!!" (גבעת חלפון) 7. "ילד זה לא חוט מאריך" (קרקר נגד קרקר). 8. "המוציא דבר קללה מפיו, ינעל אבי-אבי-אביו". (שוק הספרים) 9. "קניתי, אך טרם הספיקותי לעיין בו". (שוק הספרים). 10. "שלום שלום ושילכו לעזאזל". (חסכו ואמצו) 11. "טברייני לטברייני- אינדיאני" (טבריה תחתית) 12. "תראה מה זה עולם: קודם היית על קוצים, אחר כך על גחלים, עכשיו אתה על סיכות. תהיה קצת על הכיפאק!(קרקר נגד קרקר) 13. "מי שנופל ממטוס חד מנועי, באמצע הלילה וחושב שרק אלוהים יכול להרים אותו - שֶיָקּוּם! (אף אחד לא קם) 14. "מסייה לוי, אם הטיפשות הייתה מחלה כואבת, אתה כל החיים היית בגבס." (שבת שלום) 15. -"ואני לתומי חשבתי שאתה מתורגמן מטעם הסוכנות. -"לא, אני עובד ניקיון מטעם הלכלוך!" (הכה את המומחה) 16. "טבריה, טבריה- לו היית צפת". (קפיטריה בטבריה) 17. "מה יש לך לומר בטרם תיתלה על עץ גבוה?" "אבקש להנמיך את העץ!" (קריזה) 18. "כל מילה-אבן, כל אבן- שושן!" (שוק הספרים) 19. "מסייה לוי, אם הייתה אונייה של טיפשים, אתה היית רב- חובל" (שבת שלום) 20. "אתה תגמור בתור סרסור בלונה-פארק" (שירת הברבור) 21. "שהבן שלי יתדרדר לאוניברסיטה? -על גוּפִיָּתִי!" (שחקן כדורסל) 22. "תביא לי אותם חיים או מתים, בעיקר מתים, כי אני רוצה לחנוק אותם!!" (שלאגר) 23. "חן חן למתחנפן" (גבעת חלפון) 24. "לסרג`יו פנית- לא טעית!" (גבעת חלפון) 25. "לא, לא, לא אשכח , את עטרה ואורנה, ורינה וישע וידפנה וריקי וגרשון ודי, שהיו האישה היחידה בחיי." (האישה היחידה בחיי) 26. "באמת לא פעם אני שואל את עצמי, עד מתי? לאן נגיע, אם כל מה שיש היום לנוער לעשות זה לחשוב על כדורגל? במקום שבחור ייקח את עצמו בידיים, יחשוב על עתידו ברצינות, ילך לעשות משהו מועיל, משהו גברי, אולי איזה קורס לאחיות..." (אופסייד סטורי) 27. "כולם בהתחלה היו נמוכים. אתה ראית את אולסי פרי כשנולד? היה בקושי מטר שמונים!" (שחקן כדורסל) 28. "תגיד לי אדוני השוטר, בתור אחד שמבין, זה מקום לשים קיוסק?" (השוטר ישעיהו). |סהדגש|

soso_sami

New member
זכרונות...

במאמר מוסגר המשפטים כאן ממעל מרביתם דווקא הופקו מפיו של שייקה לוי יל"א. הגשש אצלי מחובר מאוד (מאוד מאוד) לאבא. עוד בחיתולי כמעט נגררתי להופעות של הגשש. בכל פעם שאבא הצליח היה גורר אותי למחנה שבו הם הופיעו בעיקר אחרי יום כיפור. נסענו לאבו רודייס על גדות התעלה וצפינו בהם ובאופירה וברמת הגולן וכמובן בבית החייל בת"א שהיה "נמל הבית" עבורם. ב-75' לפני שאבא נפטר עוד הספקנו לראות את "קסיוס קליי נגד חלפון" ומאז שאבא נפטר האלבומים של הגשש התנגנו ללא הפסקה ונשחקו עוד ועוד. כמובן ש"רצתי" לכל הופעה חדשה שלהם ואפילו היה לי ספר הזהב של הגשש עד שהשאלתי למישהו ולא קיבלתי חזרה. גם הילדים שלי כבר מדברים "גששית" אפילו הקטנצ'יק בן ה-5. ולפני 3 שנים קבלתי את אוסף התקליטורים שלהם מה שאיפשר לי לשוב ולהאזין למערכונים והשירים המצויינים שגם היום כמו אז הם עדיין אקטואלים. והנה כמה משפטים של פולי: "היא לקחה את הדיש וושר, הטיז וושר והפיש וושר. ואני לקחתי את החוט מעריך - פיר או לא פיר?" (קרקר נגד קרקר) "לסרג'יו פנית לא טעית" (גבעת חלפון) "שש וחצי מחר יומולדת" (שוק הספרים) "מי פיתה את מי? האדם את חווה או היא בחרף ציפיות אהבתה פיתתה אותו הערום?" (שבת שלום) "אך יודקה, יודקה. תמיד עם השיער פרוע" (שלאגר) "נכון! אמא שלי באופסייד וצ'רנוחה באופסייד. שניהם באופסייד!" (שופט הכדורגל) "הלו זה בלומפינד?" (שירים ושערים) "באיזה צבע אתה רוצה את הפס כסף?" (הסיידים) ועוד ועוד ועוד ועוד... איזה מזל שהוריש לנו ירושה כל כך גדולה ועשירה ומענגת עם זיכרון מתוק ונעים. ברוך דיין אמת!

למעלה