הלחנה פשוטה

OneJew

New member
הלחנה פשוטה../images/Emo168.gif

בה"י שלום אני גיטריסט ואני מלחין להנאתי לעיתים קרובות. אני מחבר מנגינה ואז מוצא לה ליווי בגיטרה ע"י אילתור תווים שנשמעים לי מתאימים. עכשיו, אני רוצה להעלות רמה ולעבוד עם אקורדים מאותם הסולמות כמו שצריך. ובקיצור, אתם יכולים לכתוב לי שמות של סולמות ואת האקורדים שהם כוללים (דוגמה:"אנא ערף"=>BM, D,C וכו') תודה רבה, ניצן.

אילת441

New member
תסתכל למטה

יש שרשור שפתח arielii בנושא עם תשובות שיכולות לעזור לך. בהצלחה!

Lady Drm

New member
ממ

אני חושבת שאין טעם לרשום לך דו מזור: דו מזור רה מינור מי מינור פה מזור... וכו' הדרך לעשות זאת זה לבנות את הסולם, ואז להרכיב ממנו את האקורדים,משולשים מרובעים איך שתרצה אם אתה רוצה הסדר של האקורדים הוא ( בדרגות): סולם מזור: מזור מינור מינור מזור מזור מינור מקטן ובמינור: מינור מקטן מזור מינור מינור מזור מזור ואז אתה "מרכיב" על זה את הבס והרי לך אקורדים של סולם:)

dombi7

New member
תיקון קטן

גם במינור החמישית היא מז'ורית. הואיל ונהוג להשתמש הרבה יותר במינור ההרמוני, ולא במינור הטבעי. בגלל שמוסיפים לו צליל מוביל ומגביהים את המדרגה השביעית של הסולם, זה משפיע על החמישית והופך אותה למז'ורית. מה שגורם גם לשביעית להיות מוקטנת (שתהיה מוקטן קטן בספטאקורד) ולשלישית להיות מוגדלת. מה שכמובן יוצר סולם הרבה יותר מגוון מאשר סתם מינור טבעי, וגם מהמז'ור. בגלל זה מינור הרבה יותר אטרקטיבי.

loomer4

New member
אני לא יודע אם זה תיקון.

אולי יותר הערה חשובה, זה נכון שהחמישית מז'ורית יותר נפוצה, אך הוא צריך לדעת גם מה נכון תאורטית בסולם מינור טבעי.

orbiti

New member
כשלומדים להלחין

עדיף בהרבה להכיר נורמות של מוסיקה, מאשר הגדרות תיאורטיות 'יבשות'. ב99% מהמוסיקה המערבית משתמשים בחמישית מז'ורית. זה נכון שמבחינה תיאורטית מדובר ב'צעד קדימה' לעומת המינור הטבעי, אבל כיוון שרוב המוסיקה שאנשים כותבים היא טונאלית (ולא מודאלית), הסאונד של החמישית המז'ורית יהיה לרוב זה שהם מחפשים.

loomer4

New member
בדיוק.

לא אמרתי שמה שהוא אמר לא נכון, רק אמרתי שכדאי שידע גם את מה שנכון מבחינה תאורטית, אני מסכים איתך שעדיף בהרבה להכיר נורמות של מוסיקה, אבל לפי דעתי, ההגדרות התאורטיות ה"יבשות" חשובות גם כן.

Lady Drm

New member
ממ

אני חושבת שאין טעם לרשום לך דו מזור: דו מזור רה מינור מי מינור פה מזור... וכו'הדרך לעשות זאת זה לבנות את הסולם, ואז להרכיב ממנו את האקורדים,משולשים מרובעים איך שתרצהאם אתה רוצה הסדר של האקורדים הוא ( בדרגות):סולם מזור: מזור מינור מינור מזור מזור מינור מקטןובמינור: מינור מקטן מזור מינור מינור מזור מזורואז אתה "מרכיב" על זה את הבס והרי לך אקורדים של סולם:)

למעלה