הלחנה

אלילאנה

New member
הלחנה

אוקיי, נושא טיפה גדול. בגדול בהלחנה זה בעיקר משהו שיוצא מעצמך ופשוט משהו שממש לומדים. השאלה היא אם יש בכל זאת דברים שכדאי לדעת לפני שאני מנסה לכתוב קטע. לדוגמא, אם נסיתי לכתוב קטע ושיהיה קצת ברמה, לא קטע רגיל שסתם מאלתרים. אלא משהו עם תחכום מסוים או היגיון. באיזה דברים אפשר להעזר? לדוגמא בחירת מוטיב מסוים שעליו מתבססים וכו'..

SHEX

New member
כמו שאמרת, זה אכן נושא גדול../images/Emo95.gif

לא יודע בדיוק מה הרקע שלך בתאוריה, אבל רצוי להיות בקיא באקורדים, סולמות ומהלכים הרמוניים לפני שניגשים להלחין - נראה לי שזה הדבר הכי חשוב שיש לדעת כדי ליצור הרמוניה טובה וזורמת. אם את רוצה משהו מתוחכם, יש הרבה אפשרויות, כמו שאמרת - התבססות על מוטיב מסוים, שילובי אקורדים מסוימים שיוצרים גוון מיוחד, צלילים זרים, שימוש בצלילים חוזרים או מהלכים חוזרים, השאלה היא מה הכי נשמע לך מתאים למה שאת רוצה להלחין באותו רגע ועם זה ללכת עד הסוף.. אם יהיה לך כיוון קצת יותר מסוים שתפי אותנו ונוכל לעזור לך בצורה פרקטית יותר.

אלילאנה

New member
...

אוקיי..אז לגבי הרקע שלי, יש לי יחסית שליטה גדולה באקורדים על הצוואר של הגיטרה. כנ"ל לגבי סולמות. אממ..האמת שאני יחסית בכוון של ג'אז/פלמנקו..משהו באמצע כזה..אולי אפילו אם נגיעות קלאסיות. אבל קטע שמורכב בעיקר מהרמוניה מיוחדת ומלודיה שממש נוצרת מתוכה. עכשיו השאלה היא איך בעצם להפוך את הדברים שאני מנגת כל הזמן סתם כזה- לקטע ממש? איך להפוך את זה שיש ממש הרגשה של מהלכים ודברים שקורים? אני רוצה בעצם לפתח מנגינה כלשהי, ואני שואלת- על מה להתבסס? נניח שאני בוחרת מוטיב מסוים של הרמוניה ומלודיה, ואז מה הלאה..?

למעלה