הליגה של היום

amitceder

New member
הליגה של היום

נדמה לי שזו היתה הליגה האחרונה לעונה. למרבה הצער - יום די חרבנה, בתוספת בחירה מפוקפקת של האתר. רוח צפונית מערבית קיבלה את פנינו ולמעשה מעולם לא עזבה את העמדה היום. ההמראות היום מפחידות, גם לגולשים מנוסים. שמחתי לשמוע שאף גולש מתחיל לא ניסה להמריא. האוויר בקרבת התבור היה מחותחת להפליא. זו היתה סוג של התאבדות, אבל אילן ואני יצאנו בגובה של בקושי 800 מעל הים ובג'עגוע מתיש עם תרמיקות מגעילות ובועטות, שנוטות להתפזר כל שניה - שמנו פעמנו לכיוון נקודת הסיבוב הראשונה - גבעת המורה. הטיסה מאופינת בגבהים שבין 550 ל350 מ' מעל הים, ורוח צפונית מערבית מזוויעה. אילן נשבר בשלב מסויים והולך לנחיתה, אני מצליח לגנוב את נקודת הסיבוב בריכוס על גבעת המורה מכיוון מזרח. היציאה מנקודת הסיבוב, בגובה מגוחך של 530 מ' מעל הים, לוותה בסינק אימתני. האזור מכיל בעיקר מפעלים, גרוטאות ובסיס שאין לי מושג מה הוא עושה שם. שדות נחיתה - יוק. תוך כדי שקיעה ותפילות מרובות, אני מצליח להגיע לכפר הערבי מאחורי גבעת המורה כשהמזבלה שם אמנם לא מכזיבה אבל הרוח כל כך חזקה שאני פשוט מאבד את זה ורץ לנחיתה כשכלבי פירנאים אימתניים מוכנים לטרוף אותי כל רגע. גיא ועמיר כנראה כ5 ק"מ בהמשך. ירון עם אילן. יניב שריג - ? טיסה ג'יפה ועשו בחוכמה אלו שהשכילו לא להמריא בכלל. מצ"ב הטרק

ליגה מס`10 ואחרונה תהיה 10/11

תזכורת במיוחד לך צדר... לצערי עוד ליגה מבוזבזת.. נקווה שהאחרונה תראה אחרת. שיהיה שבוע טוב

amitceder

New member
עד שהספקתי להגיע הביתה

בערך ב1530, הרוח בחוף כבר גוועה. מה חבל.

ג ל נ ט י

New member
סחתין על ההתמדה

גם ההמראה שלך היתה חלקה וזריזה. ההמראה המזוויעה של היום - יניב שריג, שכמעט חזר להר ובתיקון אחרון יצא מזה. ההמראות המעצבנות של היום - אילן, שתקע את העמדה למשך הרבה זמן, שתל בריצה (כדי לחדול), ולבסוף יצא בזריזות ובסינק נוראי. אחריו עמיר שביקש לעקוף את אילן בעמדה ושוב תקע אותה למשך זמן לא מבוטל. ההרכבות המוחמצות של היום - נמרוד, שהירכיב בצפוניות מתפתחות ומאוחר, וקיפל בצפוניות מזוויעות. הגולשים המחמיצים של היום (לרוב, כאלה שמחכים להם בבית) - אני, ברטוב, גרט, חגי, יובל להערכתי, ה Day Validity יהיה נמוך מתמיד בגלל שמעל 50% ב DNF והמרחק המצטבר שולי.

ושכחת לספור אותי

הצלחתי להגיע רק לשתי ליגות, הראשונה בשרונה שלא נוקדה והלפני אחרונה בזכרון שבה לא המראתי. אולי באחרונה אצליח להשתתף.דווקא התכוונתי ברצינות, קניתי gps ושילמתי בוכטות לגיא.

amitceder

New member
תודה ולנסי, אבל אני חייב הערה קטנה

היום בעמדה - למרות שאני מבין את התסכול והעצבים כשמישהו "תוקע" את העמדה, אסור להגזים ב"לחץ פיזי/מילולי מתון". למה הכוונה - עם כל הרצון לזרז את ההמראות - שהוא רצון נכון במצב של תחרות - הבטיחות היא עדיין מעל הכל. ההלחצה הזו גורמת לפעמים לאנשים לצאת כשהם לא באמת מוכנים, ולפעמים התשלום יקר. הערה אחת מספיקה לגולש ש"מחזיק" את העמדה, אבל מעבר - גורמת ללקיחת סיכון מיותר.

ג ל נ ט י

New member
אכן תיסכול ועצבים

לא יכולת למצוא מילים יותא מדויקות. הלחץ המילולי היה בעיקר של לפנות את הגולש מהעמדה - ולא בהכרח לכיוון ההמראה. אם גולש מפספס הזדמנויות נדירות (כפי שהיו היום) להמריא בחלון הצר שהיה - שיזוז משם, הוא תוקע את הליגה כולה. אבל כמובן שאף אחד לא יפנה כך סתם (אחרי הכל העמדה די צפופה), והמשפט "אם יש לך בעיה אני זז" נאמר באופן הכי בנאלי שיכול להיות. אני לא רוצה לבלבל בתיאוריות קונספירציה, אבל גולש שמחזיק את העמדה הרבה זמן בימים כאלה, משפר את סיכוייו ולעיתים אפשר לעשות את זה פשוט כטקטיקה. למזלנו, ה Day Validity עוזר לבאס את מי שבאמת לא דגל ביעילות. חבל שאין לנו סדרן בעמדה כמו בתחרויות מסודרות, אז אף אחד לא היה מיעץ ולוחץ ורק זה שממונה לכך יושב על הווריד ומוציא את האנשים הצידה. הרגשתי שהיום היה מוחמץ בעיקר שחלון הזמן להמראה לא נוצל באופן יעיל - וחבל.

זמן תפיסת עמדה כחלק מהתקנון.

בליגת המצנחים ישנו בתקנון כלל המתייחס לזמן תפיסת העמדה על ידי מתחרה הרוצה להמריא (4 דקות מרגע פריסת המצנח). ביחס לליגה שלכם אתמול - מבלי להתיחס לתנאי ההמראה (ניתן גם להמריא בעמדה הצפונית ) נראה לי שאתם עדין מחפשים את הקשר בין המשימה לתנאי הטיסה.

Hawk17

New member
סדרן בעמדה..

עצה לשנה הבאה: תנו לנו שופט לכל תחרות בליגה לדרגה 2, ואנחנו ניתן לכם סדרן בכל תחרות ליגה 3+4... על כל דבר אפשר לסחור...

למעלה