הליהוק המעצבן של משחקי רעב

הליהוק המעצבן של משחקי רעב

"דימדומים" זה אחד הספרים שאני הכי אוהבת. קראתי את כל הארבעה בעברית ואנגלית ואני חייבת להגיד שהם פשוט מושלמים.
נכון, לא הודתי בזה בקול רם ולא הלכתי לראות את הסרטים בקולנוע מתוך חשש להימנות עם שאר הילדות הצרחניות בנות ה12, אבל נהנתי מהם מאוד בביתי.
בדרך כלל אני לא אוהבת לראות את הסרטים של הספרים שקראתי (הארי פוטר, נרניה, השטן לובשת פראדה ועוד..) אבל באמת נהניתי מהסרטים כי הליהוק שלהם כל כך טוב וכל כך מתאים!
רוברט פטינסון החלומי כל כך חתיך ומיסתורי. חשוך אך נחשק
. אמרתי לעצמי שאין שום סיכוי בעולם שהם ימצאו אדוארד מתאים ואני חייבת להגיד שהם הצליחו!
אני גם אוהבת את קירסטין סטיורט, אין לה יופי שיגרתי. היא לא הבחורה שהולכת ברחוב וכולם נופלים ממנה אבל היא מתאימה כל כך לתפקיד. אם בלה הייתה מכוערת הייתי ממש מתאכזבת. וגם בה יש משהו חשוך כזה ולא מובן... לא שיגרתי.
את טיילור לאוטנר פחות אהבתי למרות שגם הוא (לפני שקיצצו לו את השיער והראו את הקוביות בכל הזדמנות אפשרית), בדיוק ג'ייקוב. הילד המתלהב והחייכן שכולם אוהבות לאהוב.

לעומת זאת,
משחקי רעב שאינו שונה יותר מידי מדימדומים- זה גם מן סיפור אהבה קצת קיטצ'י קצת אמריקאי מידי של תיכוניסטים. שהסרטים מלווים בילדות בנות 12 צרחניות, שכשסיפרתי לאיזו חברה שקראתי את הספר וממש אהבתי היא הסתכלה עלי בהלם מוחלט..
אבל הליהוק כל כך לא נכון!
ראיתי מלא ראיונות עם השחקנים והם כולם ממש חמודים ומצחיקים ואני באמת מחבבת אותם.
אבל קטניס (ג'ניפר לורנס- אפילו השם שלה מפוצץ...) היא כל כך "הבת של השכן"! ועוד כשראיתי אותה בלונדינית! היא הבחורה המושלמת הזאת והמהממת. היא לא האנדרדוג, הבחורה השקטה והלא מובנת שהיא קטניס מהספרים.
את הליהוק של פיטה אהבתי, אני חושבת שאולי בגלל זה אני כל כך אוהבת אותו
.אהבתי את ג'וש האצ'רסון עוד בליטל מנהטן וממלכת תרבית'ה (כל פעם מחדש אני בוכה בסרט הזה...)..אני לגמרי דלוקה עליו ולא איכפת לי כמה הוא אמריקאי

אבל גייל! החבר של מיילי סירוס! איכשהו דימיינתי את גייל עם שיער שחור וקצרצר, עם צלקת מעל הגבה ומבט כואב בעיניים. והוא כל כך הנסיך של דיסני! הבחור שכל הילדות בבית ספר נמסות ממנו. וגייל לא כזה, כן הוא חתיך וכן הוא סובב ראשים בבית הספר, אבל הוא לא הבחור שרואים עליו שמתעסק במראה שלו, שמחייך לכל עבר. זה לא גייל!!!

הם הפכו את הספרים לסרט דביק וחסר תוכן. אף אחד לא מתעסק במשחקים, באקשן (נכון, גם אני בחורה ואני אוהבת את הדביקות והקיטצ'יות ואני אוהבת האפי אנדינג) אבל כשבראיון על משחקי רעב שואלים את ליאם על מיילי סיירוס! משהו ממש לא בסדר בתמונה הזאת P:

אז זהו, הוצאתי את תיסכולי, אני חייבת להגיד שהליהוק הכי טוב בסרט היה של רו. אמנדה שטנברג כזאת מקסימה ומושלמת לתפקיד. ההברקה היחידה שלהם בכל הסרט!

N o R i K o

New member

ג'ניפר לורנס מושלמת. נשמע שאת קראת את הספרים אחרי שצפית בסרט או לפחות אחרי שליהקו את הדמויות, ואני זו שהייתה הרבה יותר בשוק ומזועזעת מהליהוק שלה, אבל היא נהדרת. היא שחקנית מדהימה, היא יודעת להיות קטניס בהבעות הפנים, בתזוזות, במבטים. ברגע שראיתי אותה צועקת בטריילר "I volunteer as tribute!" ידעתי שאני לא אהיה מסוגלת להתנגד לה. קטניס דמות קשה, ואני לא מצליחה לדמיין שחקנית אחרת שהייתה מצליחה להיכנס כך לנעליים שלה.
לגבי ליאם - אני מסכימה שבמראה הוא לא דומה לגייל. אבל במשחק? וואו, לליאם היו 5 דקות בסרט, אולי 7 אם אני נדיבה, ובכל אחת ואחת מהן הוא היה גייל. הדרך שבה הוא מסתכל על ג'ניפר, והדרך שבה הוא מעביר את הטקסט? וואו. באמת שוואו. אני עד היום לא רגילה למראה שלו, חוץ מזה ששניהם יושבים על ההגדרה של "חתיך על" אין ביניהם דמיון, אבל הוא משחק את גייל בצורה נהדרת. לגבי השאלות על מיילי סיירוס - את ג'ניפר שואלים על המשקל שלה, על האחים שלה, על המועמדות שלה לאוסקר. מה הקשר למשחקי הרעב? אין הרבה, אבל צריך לגרד פרטי רכילות. ככה זה כשאתה 3 שנים צמוד למי שמוגדרת "כוכבת הילדים הכי שערורייתית באמריקה".
לגבי ההשוואות לשחקני דמדומים - אני לא אכנס לזה. כשקריסטן סטיוארט תהיה מועמדת לאוסקר - נדבר על יכולות המשחק שלה לעומת ג'ניפר. כי בסרטים צריך להיות מעבר ל"דומים חיצונית לדמות".

חח ממש לא P:

קראתי את הספרים לפני הסרט, אולי מיהרתי מידי לראות אותו כשסיימתי את הראשון וזה קצת שינה לי את התפיסה.

את השניים הבאים קראתי אחרי הסרט ואז כבר היו לי בראש השחקנים מהסרט..
נכון, קטניס הייתה טובה בסרט, כשאני מתנתקת ממה שאני יודעת ונזכרת בה עם הצמה והשיער החום אז נכון, אני מסכימה. אבל מעצבן אותי לראות אותה בלונדינית. זה כל כך לא מתאים לקטניס!

ומיילי סירוס פשוט לא אמורה להיקשר עם משחקי רעב, זה גם מעצבן אותי.

N o R i K o

New member
אבל זה הצבע שיער שלה,

מה את רוצה, שכל חייה היא תהיה עם שיער שחור רק כדי שלך יהיה נוח להסתכל עליה?

או אולי שליאם יפרד ממיילי רק כדי שלא יהיה אף קשר בין מיילי סיירוס למשחקי הרעב? טעות, ההפך היה צריך לקרות. באודישנים הם היו צריכים לומר לו - "תקשיב ליאם, אתה סבבה והכל, פשוט... אנחנו לא יכולים ללהק לתפקיד גייל את מי שיוצא עם מיילי סיירוס. פעם אחרת
"

אוי נו ברור שלא זאת הסיבה P:

נו..
עצם זה שהוא חבר של מיילי, לא בגלל זה צריך לא ללהק אותו לתפקיד. אבל לדעתי מבחינה אישיותית הוא לא מתאים לתפקיד. אתה לא צריך רק להיות שחקן סביר וחתיך. צריך עוד! נו צריך את העומק שמעבר ולדעתי אין לו אותו.
צריך להיות לו עיניים עצובות ומבט קשוח וקול עמוק ומחוספס. הוא נראה כמו מנחה בערוץ הילדים!

וברור שהיא לא צריכה להישאר עם שיער חום אם זה הצבע הטיבעי שלה (וזה כל כך לא נראה הצבע הטיבעי שלה) אבל אני מראש לא הייתי מלהקת מישהי בלונדינית לתפקיד. וזה נשמע כל כך סטריאוטיפי ושיטחי (ודרך אגב, אני בעצמי בלונדינית כל חיי וספגתי דיי הרבה ירידות).

אבל יודעת מה, אולי הסיבות שלי סתם מפגרות. אני פשוט לא חושבת שהם מתאימים לליהוק. וכשאני רואה אותם מתראיינים זה נראה כמו סרט הולוודי שמספק כוכבים נוצצים כדי למשוך את הקהל וזה מאכזב אותי.

N o R i K o

New member
את מכירה אותו אישית?

וואלה, גם אני לא. לא יודעת איך הוא מבחינה אישיותית. אני יודעת שמבחינת שחקן, כשהוא משחק את גייל, גם ב-7 דקות שלו בסרט אני משתכנעת, ומדברת כאן מישהי שבנות הפורום בהחלט יכולות להעיד אליה שהיא מטורפת על גייל, ואם היו מלהקים לו מישהו לא מתאים הייתי משתגעת.
ו-וואלה, גם את מיילי סיירוס אני לא מכירה אישית. אני לא אוהבת אותה, לא את מה שהיא משדרת ולא את הרכיולויות עליה, אבל אולי במציאות היא אדם מדהים ומקסים וטוב לב ו-וואטאבר? מאיפה לי?
גם ג'ניפר לורנס מאוד לא קטניס באישיות. היא מצחיקה, זורמת, מחליפה הבעות פנים כמו כלום, מדברת למצלמה כאילו היא החברה הכי טובה שלה, בעוד קטניס כולה O____O ולא מחליפה הבעות פנים. אבל היא עדיין שחקנית מצויינת. זה מה שהופך אותה לשחקנית טובה.
לא אכפת לי מה השחקנים משדרים בראיונות. אני יכולה לומר לך שגם ג'ניפר וגם ליאם היו די אנונימיים עד הסרט, כך ש"ללהק כוכבים כדי למשוך מעריצים" לא הייתה המטרה של הסרט, אחרת היו מלהקים שמות הרבה יותר גדולים. אבל שניהם עושים עבודה מצוינת בפועל. זה שהם נראים טוב על המסך זה רק בונוס.

הבעיה האמיתי היא

לא שליהקו בלונדינית, אלא שבכלל ליהקו בחורה שהיא לא שחומת עור. המראה החיצוני של קטניס מתואר בפירוש בספר, ובכל זאת הם ליהקו שחקנית לבנה. אין סיכוי שזה היה קורה להפך.

N o R i K o

New member
זה לא נכון

הגוון של קטניס הוא Olive. כלומר, גוון עור שזוף, או כמו של היספאנים. אבל הם "לבנים", לא שחומים. קטניס לא אמורה להיות בעלת עור שחום, היא אמורה להיות בעלת עור כהה. וג'ניפר נראית די שזופה במהלך הספר, לא חיוורת ולבנה. דווקא אני חושבת שמבחינת מראה בסרטים עצמם, היא די דומה למה שדמיינתי.
חוץ מזה, אחות של קטניס היא בלונדינית עם עיניים כחולות. אמא שלה בלונדינית. כמה כהה כבר יכולה לצאת הילדה שלהם? היא צריכה להיראות דומה למשפחה שלה, איכשהו.

N o R i K o

New member
אה, ו"אין סיכוי שזה היה קורה להפך"-

הממ, סינה?
הוא מתואר כבעל עיניים ירוקות, כך ששחור הוא לא יכול להיות. והנה, זה קרה.

N o R i K o

New member
ברור

כי דמויות ראשיות בדרך כלל מתוארות לפרטים. בעוד דמויות משניות מתוארות בצורה הרבה פחות מהותית.

התכוונתי שנראה לי פחות סביר

שיקרה כזה מקרה "הפוך" - של ליהוק שחקנ/ית כהה יותר מהדמות - במקרה של דמות ראשית.
לא שנראה לי פחות סביר שישנו דמות ראשית באופן כללי.

ברור שדמויות ראשיות מתוארות באופן מפורט יותר ולכן גם מלוהקות באופן מדויק יותר. זו בדיוק הסיבה שכל כך מכעיס אותי ש"מלבינים" ["white-washing"] דמויות ראשיות. כי בתעשיה של ימינו קשה לי לדמיין מצב שבו "משחירים" /"מכהים" אותן.
למשל, ראית מה עשו בסרט של הסדרה אווטאר, the last airbender ?
הנה תיאור של זה באתר של רייסבנדינג: http://www.racebending.com/v4/campaigns/the-last-airbender-2010/

אמנם לא קראתי אותו לעומק, אבל יש להם עמוד גם למשחקי הרעב:
http://www.racebending.com/v4/campaigns/the-hunger-games/

לזה התכוונתי ב"שחום"

אולי זו לא היתה בחירת מילים מדויקת - למראה היספאני. ג'ניפר פשוט לא נראית ככה, ולהיות קצת שזופה כאילו עמדת בשמש זה לא אותו הדבר.

ובעניין הדמיון המשפחתי - מן הסתם היא דומה יותר לאבא ופרים לאמא. אנשים בעלי נתונים שונים יכולים להוליד ילדים שיראו שונים מאוד זה מזה.

N o R i K o

New member
אבל לא אמור להיות לה מראה היספאני

אמור להיות לה גוון עור היספאני. זה לא אומר שהיא היספאנית. לפי ההגדרה הזו כל מרוקאי שלישי אמור להיות היספאני, ויסלחו לי המרוקאים זה לא נאמר בטון גזעני חלילה

לא יודעת, אני לא חושבת שאפשר היה למצוא מישהי מושלמת לתפקיד מבחינת מראה. אני לא זוכרת את כל שאר הבנות שהלכו להיבחן לתפקיד, אבל גוון העור החיוור להחריד של אביגייל ברסלין ממש לא היה הרבה יותר טוב כאן... והם כן עשו לג'יילו שיזוף משמעותי ביחס לגוון עור הרגיל שלה--->
ושוב, כמו שכבר נאמר מעליי - מה שבאמת קריטי הוא המשחק. ומבחינת משחק, ג'ניפר היא קטניס מושלמת.

אני לא אומרת שהמשחק פחות חשוב מהמראה

ג'ניפר באמת שחקנית מוכשרת, היא לגמרי שכנעה אותי בתור קטניס. אבל יש עוד דברים קריטיים וחשובים בעיניי.

pennylane11

New member
בהתחלה לא אהבתי את הליהוק,

ואז ראיתי את ג'ניפר לורנס משחקת, ואני חושבת שאין ליהוק טוב ממנה לקטניס. היא נהדרת! ואת האמת גם את ליאם אני אוהבת וג'וש סבבה, הדבר היחיד שנראה לי קצת לא בסדר זה שסינה הוא לא סינה בכלל...
אי האהבה שלי לסרט לא קשורה בכלל בכלל בכלל לקאסטינג שלו, אבל כל אחד ודעתו.

Black Stain

New member
מה שאת אומרת הוא מאוד התחלתי

זה כמו שכשאני שמעתי על מי הולך לשחק הגבתי ב
"מה?! הוא חבר של מיילי סיירוס!"
"מה, איך היא יכולה להיות קטניס?!?!"
"למה פיטה כלכך מכוער?????"
אבל זה באמת משתנה תוך פחות מחצי שניה לתוך הסרט, אפשר להבין למה בדיוק כל שחקן הוא בדמות הזו.
ג'ניפר לורנס לא פחות ממדהימה לתפקיד הזה... רק במבט אחד שלה אפשר להבין תוך שניה שזו קטניס.
מה שיותר מדהים בעיניי זה שבריאיונות היא בדיוק ההפך הגמור, אני לא מסתכלת על ריאיון שלה וחושבת :"למה קטניס צוחקת?!?!" יש קטניס ויש ג'ניפר ובאמצע כישרון ענק, כנ"ל גם לגבי גייל, שלדעתי הוא ממש תפס את העיניין, בעיקר כשהיו לו פחות מ5 דקות על המסך להרשים אותי.. זה לא מעניין אותי עם מי הוא יוצא ואם יש לו שיער בלונדיני והוא בכלל גיי, זה לא אומר שגייל בלונדיני או יוצא עם מיילי סיירוס

יש שחקן ויש דמות, ואם השחקן טוב מספיק אז זה בכלל לא משנה שבחיים האמיתיים הוא ההפך הגמור.

Digi Lista

New member
*לא מאמינה על עצמה שהיא נכנסת לדיון הזה*

קראתי את כל השרשור, זה דווקא דיון מעניין (שחוק משהו, אבל מעניין
)

אני מסכימה איתך לגביי ליאם, אבל למען האמת במעט הזמן שהוא מופיע בסרט בכלל לא הצלחתי להתרשם ממנו לטובה או לרעה, הוא פשוט שם והוא לא כזה משמעותי מבחינת תפקיד, לי הייתה את ההזדמנות ללכת עם מישהי שלא מכירה את הספרים ובכלל עם פערי ידע מאוד גדולים בנוגע להרבה תחומים בחיים ולא רק בהקשר ל"משחקים", נאלצתי לדובב עבורה את כל הסרט מה שנתן לי תפקיד אופי משמעותי ודיבור יותר מכל מה שליאם עשה בפועל בסרט (הייתי כל הדמויות! והמספר הכל יודע! ועוד כמה דברים
), אני לא חושבת שהוא היה משמעותי לא כגייל ולא בכלל כי בעצם הוא כמעט לא הופיע ואם לא הייתי קוראת את הספרים סביר שהייתי תופסת את הסרט דיי דומה לאיך שהחניכה שהלכתי איתה תפסה אותו- לא היו שם גייל-קטניס-פיטה, היה בעיקר הקפיטול ותוכניות הריאליטי וגם קטניס ופיטה, לא הוסבר הרבה במהלך הסרט על הקשר שלה עם גייל וכמה הוא עמוק ולכן לא יכולתי בכלל לפתח דיעה ממשית על ליאם (ואני דווקא כן ראיתי אותו בדמות נכה בכמה פרקים בשנת 2007-2008 בסדרה אוסטרלית, ככה שקצת הכרתי אותו כשחקן, זה לא אומר שאהבתי אותו, בעיקר כשהנוכחות שלו בסדרה ההיא עיכבה יחסים שרציתי בין שתי דמויות אחרות) ואני אפילו לא חושבת שליאם כזה חתיך.
לעומת זאת אני כן יכולה להבין את הכריזמה המשותפת של גייל (התבססות על מה שכתוב בספרים וזה שאני מוכנה לקבל שאם ננתח אותו אסטרולוגית יתאים לו להשתייך לשבט העקרבים, לטוב ולרע) וליאם, מין נוכחות שקטה כזאת שקיימת וגורמת לאנשים לנסות לבדוק מה נמצא מתחת לאותה שתיקה,יש שם משהו מעורער טיפה, אפילו החיוך לא כזה טהור ובכל זאת הרבה בנות יריירו עליו והוא יכבוש אותן רק בחדות מבט- לזה קוראים כריזמה (וכריזמה נובעת לא מעט מביטחון עצמי פנימי שמופגן כלפיי חוץ, אם כי זה עניין מורכב ויש כאלה שפשוט נולדו עם בייגלה וככה גם בחדר מפוצץ אנשים ובלי שידברו ישימו לב לנוכחות שלהם), אולי זו המלאכותיות שציינת שקשורה ל"נסיך דיסני" או ל"מנחה בערוץ הילדים" ואני יכולה להבין ולהתחבר לאמירה הזו שלך, זה גם יכול להסביר קצת על החיבור בינו לבין
(מיילי) סיירוס (מבוסס על התדמית החיצונית שלה בלבד, אני לא מכירה אותה או אף אחד אחר אישית), אני חושבת שיש שם הרבה מסיכות, הוא הרבה יותר מורכב מג'ניפר ומג'וש שהם בעלי קסם אישי טבעי ומאוד משעשעים בריאיונות איתם, בין היתר כי שניהם לא כאלה מחושבים במה שהם אומרים ואת רואה פיקחות שובבית ואילו ליאם יותר בוגר ומקפיד על תוכן הדברים שלו, כאילו יש בו יותר עומק על החיים אבל הוא מסתיר אותו מתחת למעטפת הקלילות הכללית ולמה שמצופה מכולם בראיונות, לא לכולם קל בראיונות ולא כולם באמת רוצים להיות מה שמצופה מהם כי זה מלחיץ ובכל זאת תמיד בראיונות על סדרות וסרטים תשמעי בערך את אותן האמירות ותחלקי בערך לאותם טייפקאסטים את המרוייאנים, זה מין משחק כזה בו לכל אחד יש תפקיד וברור שהתקשורת מהווה גורם פעיל בתחום...
קראתי גם את השרשור ואני בגדול מסכימה עם לא מעט אמירות אחרות, לי חשוב הליהוק של פיניק (לוק מיטש'ל), מה שכבר קיים פחות משנה לי, לדעתי הרבה תלוי גם בעלילה שבחרו להציג בסרט, נקודת המבט, עריכות וכן הלאה, אלה דברים שהפכו בעיניי את הסרט לפחות טוב ממה שיכול להיות, על הליהוק עוד אפשר להתגבר כשיש הדרכה טובה...

למעלה