הליך גביה של צ'קים חדלי פרעון

הליך גביה של צ'קים חדלי פרעון

כבעל עסק, קיבלתי ארבעה צ'קים, כל אחד על סך 1,750 ש"ח. את הסחורה סיפקתי במעמד קבלת הצ'קים. שני הצ'קים הראשונים כובדו. הבעיה החלה עם הצ'ק השלישי. הצ'ק חזר לפני כחודש ושבוע, מפני שבעל הצ'ק סגר את החשבון בבנק. הנ"ל מבטיח מדי כמה ימים להגיע למשרד שלי לשלם את החוב. בינתיים, הגיע מועד הפרעון של הצ'ק הרביעי. לבקשתו של הקונה, ובידיעה שהצ'ק יחזור מפני שהחשבון נסגר, משכתי את הצ'ק לפני מועד הפרעון. עכשיו אני במצב שבעל הצ'קים אינו עונה יותר לטלפונים שלי. מה הן האפשרויות העומדות לפני לגביה? האם נהגתי נכון שמשכתי את הצ'ק מהבנק? תודה מראש
 

שרון 71

New member
ניתן לתקן ממילא.

לדעתי, יהיה עליך להפקיד שוב את השיק בבנק על מנת שיסומן כשיק שחולל ולא נפרע (זה לוקח שלושה ימים). מה היה השיקול למשוך את השיק מלכתחילה?. עליך לפנות לביצוע שני השיקים ישירות להוצאה לפועל. למרות שהסכום נמוך והכל תלוי בנסיבות המסויימות- לידיעתך - ניתן להגיש בקשה נתמכת בתצהיר לנקיטת הליכים בטרם מתן אזהרה כולל צו עיכוב יציאה מן הארץ. הכוונה שאם מקבלים את הבקשה שלך אפשר לנקוט בפעולות מיידיות ולא צריך לחכות שהוא יקבל אזהרה מההוצל"פ. לשם כך תצטרך עו"ד וכאמור הסכום יחסית נמוך ויש חשיבות רבה לנסיבות לגבי אותו חייב (למשל, כאשר אפשר להראות ואפילו בתצהיר שהחייב מחסל את עסקיו,מבריח נכסים ומתכוון לעזוב את הארץ ולהשאיר נושים מאחוריו).
 
אין צורך להפקיד את השיק

אין צורך להפקיד את השיק שכן החשבון סגור ובלשכת ההוצאה לפועל יקבלו את השיק כאילו היה שיק שחולל ( בבקשה לביצוע ציין בסעיף מדוע לא הופקד השיק )
 

יוסי99

New member
רק כדי לפרט - זה בעקבות התיקון

האחרון לחוק ההוצל"פ (מאפשר להגיש כל שיק, גם אם לא חולל - כמובן, אם יש סיבה ממשית לחשוב שהשיק יחזור).
 

שרון 71

New member
שלום לך יוסי- ותודה על הפירוט

תודה - ראיתי את הפירוט, כנראה שהזמן עושה את שלו- אתעדכן!
 

שרון 71

New member
אנא הפנה לסעיף שתוקן!

משום מה לא ראיתי סעיף כזה בחוק וגם לא בתקנות.
 

יוסי99

New member
לא מוצא את התיקון, אבל

ע"פי ס' 81א לחוק ההוצל"פ, לכאורה אין דרישת חילול כלל. ס' 81ב משאיר בעינם, עם זאת, חובות מכוח פקודת השטרות. לצערי אין לי נוסח עדכני של הפקודה בהישג יד (תקדין מתחילת השנה, ואני לא מנוי על אתרים למינהם) - אבל עיין בס' 40 לפקודה. הוא זה שיצר את חובת החילול (מעיון מהיר בפקודה - יכול להיות שיש עוד סעיפים). לפיכך אני מניח שהוא זה שתוקן, בגוף הסעיף או בסעיף אחר.
 

יוסי99

New member
ראה גם

ס' 50 ו 51 לפקודה- לא כ"כ התעמקתי, אבל נראה שהם רלוונטיים
 
למעלה