הליך ההסתגלות לילד ודיכאון אחרי האימוץ

EmLeBanim

New member
הליך ההסתגלות לילד ודיכאון אחרי האימוץ

שלום לכל המשתתפים!
אני רק בתחילת המסע, אפילו לפני ההתחלה - בשלבי איסוף מידע מאוד התחלתיים, הערכת היכולות שלנו כמשפחה וגיבוש ההחלטה.
קודם כל אני רוצה להודות לכל המשתתפים ומשתתפות בפורום - מאוד עוזר לקרוא על הנסיון האישי וגם להבין שלא רק אנחנו כאלה מוזרים שרוצים לאמץ ילד כאשר יש לנו ילדים ביולוגיים ויכולת פוטנציאלית להביא עוד ילדים לעולם.
מה שחסר לי זה הנושא של תהליך ההסתגלות אל הילד החדש, גם מבחינת ההורים גם מבחינת הילדים. קראתי המון על תהליך זה בפורומים בשפה הרוסית, גם על דיכאון לאחר האימוץ, אך אני מאמינה שהמנטליות והיחס לבעיות שלנו שונה בהרבה מהמנטליות הרוסית, גם העזרה שניתן לקבל בארץ היא הרבה יותר נגישה ורלוונטית.
בקיצור מאוד חסרים סיפורים, גם חיוביים גם שליליים (אפילו שליליים לדעתי יכולים לתרום יותר) על תהליך ההסתגלות לילד ודיכאון אחרי האימוץ..
אני מאוד מבינה שזהו נושא מאוד אישי ורגיש... אשמח גם אם פשוט תפנו אותי למקורות מידע נוספים בנושא...
תודה וגמר חתימה טובה!

China8

New member
שלום לך

לפי מיטב זכרוני גם רינה רונן וגם ל3 פתחו בעבר שרשורים בנושא, רק צריך לחפש בארכיון הפורום, כמו כן תחת כלים ומידע תוכלי למצוא מידע נוסף בהודעות נבחרות.
רינה כתבה בעבר רשומה נהדרת על דכאון לאחר אימוץ, אולי היא תעלה את זה כאן שוב.
מאחלת לכם המון בהצלחה בתהליך ובהסתגלות שאחרי.

שלום לך

תהליך הסתגלות לילד הוא תהליך רגשי,קשה לדעתי ללמדו מראש .
אולי מה שכן-יהיה טוב אם תמצאי עם מי לשוחח על קליטת מישהו שהוא שונה מהמשפחה ,ועל הציפיות שיש לך כרגע מהילד
ומה יקרה מבחינתך אם תמצאי שהציפיות הללו מתממשות רק בחלקן..
חשוב מאד לא לעצור את החיים לקראת,להיות פעילים,לישון מספיק,לא לדאוג יותר מדי....
וחשוב חשוב חשוב להכין מערכת תמיכה אנושית. הימים והחודשים הראשונים הם מאד אינטנסיביים. חשוב שיהיה מי שילווה אותך בתהליך הקליטה של הילד בארץ ובמשפחה,שיעזור לך בכל מיני אופנים.אני מראש גייסתי את אמא שלי,וההירתמות שלה אלינו בתקופה הראשונה [וגם לאחר מכן]היתה נפלאה.

למעלה