הליך לפטור קבוע

prongs1

New member
הליך לפטור קבוע

שלום, אני סובל מפריצת דיסק מותני עם חוסר תחושה מסוים ברגל. עברתי כבר וועדה רפואית- שקבעה פרופיל 45. העניין הוא שהוועדה לא התייחסה להמלצות של האורטופד (אזרחי) - לפיהן יש לחהימנע מפעולות מסוימות, ואמרו לי שם שהם כלל לא מתעסקים עם זה. הבעיה היא שכל פעם כשאני מגיע למילואים אני נדרש להמציא מחדש מסמכים חדשים (למרות שהבעיה היא צמיתה!) ולעיתים אף להתווכח עם רופא - בשביל לקבל את ההקלות והפטורים שנדרשים לשרות. האם יש נוהל לקבלת פטור קבוע (למשל מהרמת משאות) ? האם למישהו יש ניסיון בעניין או מכיר כזה הליך? האם כרוך בשמ"פ חד יומי ? תודה

פלסטיק

New member
אין כזה דבר פטור קבוע

וגם הועדה הרפואית קובעת סעיף ליקוי ולא מתעסקת עם פטורים. גם אם תשיג המלצה של רופא צבאי (נדמה לי על טופס 103), אם קצינת הקישור שלך תחליט להתחכם היא תדרוש ממך כל זימון מסמכים "עדכניים" (מ 3 החודשים האחרונים, זאת אומרת בכל זימון) למרות שהמגבלה הרפואית שלך היא לכל החיים. הדרך היחידה לפטור "קבוע" הוא לפנות לרופא אזרחי שגם משרת במילואים כאורטופד ולחפש סעיף ליקוי מתאים יותר (אם יש) כייצג טוב יותר את המגבלות שלך. היחידה מטרטרת אותך כי בירוקרטית מערכת הפרופילים לא מטפלת במקרים כשלך (אין פרופיל מתאים למגבלות שלך) ואין ברוקרטיה אחרת לטיפול בבעיה רפואית קבועה. לכן תאלץ להיות יצירתי, לטרטר אותם בירוקרטית חזרה ואתה בצד החלש. אתה צריך לקבול קבילות חוזרות ונשנות לנקח"ל או קצינת פניות ציבור שיחפשו פתרון לכך, שהם יפעילו לחץ על היחידה שמנצלת חולשה בירוקרטית של מערכת הפרופילים כדי לטרטר אותך. פתרון כמעט קבוע יכול להיות סיכום ראיון עם מפקד היחידה שיקבע שאין להציב אותך למשימות מסויימות.

למעלה